کاهش ۵۰ درصدی بارش باران بر مشکلات خشکسالی استان بوشهر افزوده است
گروه استانها - سال آبی گذشته یکی از کم بارشترین سالها در استان بوشهر ثبت کرد و این درحالی است که نقشههای هواشناسی بارش باران در فصل پاییز امسال را کاهش ۵۰ درصدی نشان میدهد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بوشهر، کاهش بارش باران در استانهای مختلف در فصل آبی گذشته مشکلاتی در بخشهای مختلف تأمین آب شرب، کشاورزی و صنایع به همراه داشت که با مدیریت مصرف و مصرف بهینه این بحران پشت سر گذاشته شد.
استان بوشهر در جنوب کشور دارای اقلیم گرم و بارش کم باران است بهگونهای که میانگین بارش در این استان 250 میلیمتر است که در سال آبی گذشته به حدود 160 میلیمتر رسید که این کاهش بارندگی بر مشکلات خشکسالیهای این استان افزود.
به گفته مدیرکل هواشناسی استان بوشهر بارش باران در فصل آبی و زراعی گذشته این استان نسبت به سال گذشته 53.8 درصد و در مقایسه با آمار بلند مدت 34.2 درصد کاهش یافت.
فرجالله شکوهیپور از کاهش بارش باران در فصل پاییز امسال خبر داد و اظهار داشت: نقشههای هواشناسی نشان میدهد بارش باران در فصل پاییز امسال در استان بوشهر کمتر از میانگین بلندمدت و سال گذشته است.
وی پاییز امسال را فصل خشک دانست و بیان کرد: پیشبینی میشود بارش باران در فصل پاییز امسال کاهش 40 تا 50 درصدی نسبت به فصل پاییز سال گذشته داشته باشد.
اکنون در دومین ماه از فصل پاییز را بدون بارندگی در بوشهر سپری میشود
بیش از 80 درصد منابع تأمین آب آشامیدنی استان بوشهر به سد کوثر در استان کهگیلویه و بویراحمد و منطقه کازرون وابسته است که کاهش باران سبب کم آب شدن منابع این مناطق و به دنبال آن کاهش تأمین آب استان بوشهر میشود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر با اشاره به اینکه تابستان سختی در تأمین آب با همکاری و مشارکت مردم پشت سرگذاشته شد تصریح کرد: بارش باران هر چند کمبودهایی در تأمین آب در برخی شهرها و روستاها ایجاد کرد ولی با تلاش شبانهروزی کارکنان شرکت آب و فاضلاب و همکاری مشترکان آب در مدیریت مصرف تابستان سخت پشت سر گذاشته شد.
عبدالحمید حمزهپور وضعیت دشتها و چاههای آب استان بوشهر را بحرانی دانست و تصریح کرد: استان بوشهر از محدود استانهایی است که در سرزمین خود منابع آب آشامیدنی شیرین قابل دسترسی در سطح و زیر زمین ندارد.
وی با بیان اینکه منابع آبهای زیرزمینی چاههای این استان بهصورت کامل از دست رفته است گفت: 80 درصد از آب آشامیدنی مورد نیاز استان بوشهر از استانهای همجوار از جمله کهگیلویه و بویراحمد و کازرون فارس تأمین میشود.
40 هزار مترمکعب آب از تأسیسات آبشیرینکن استان بوشهر تولید میشود
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر اجرا پروژههای شیرینسازی آب دریا را مورد اشاره قرار داد و با بیان اینکه اکنون در شبانهروز 40 هزار مترمکعب از تأسیسات آبشیرینکن استان بوشهر تولید میشود خاطر نشان کرد: پروژههای آبشیرینکن به ظرفیت تولید 96 هزار مترمکعب آب در نقاط مختلف شهری و روستایی استان بوشهر در حال اجرا است.
حمزهپور از وارد مدار شدن تولید 30 هزار مترمکعب آب پروژههای آبشیرینکن تا پایان امسال خبر داد و تصریح کرد: از 96 هزار مترمکعب پروژههای آبشیرینکن استان بوشهر 30 هزار مترمکعب آن تا پایان امسال و مابقی در سال آینده وارد مدار تولید میشوند.
وی با بیان اینکه اکنون 9 درصد منابع آب آشامیدنی استان بوشهر از طریق آبشیرینکن تأمین میشود افزود: با برنامهریزی و تکمیل و افتتاح پروژهها، میزان تأمین آب استان بوشهر از طریق آبشیرینکن در سال آینده بیش از 40 درصد افزایش مییابد.
موقعیت جغرافیایی استان بوشهر سبب شده بیشتر بارشها در این استان به صورت رگبار باشد
معاون پیشبینی هواشناسی استان بوشهر از کاهش بارش باران در فصل پاییز خبر داد و اظهار داشت: بررسی آخرین نقشههای پیش بینی فصلی و اقلیمی نشان میدهد که بارشها در 2 ماه باقیمانده از فصل پاییز کمتر از میانگین سال گذشته است.
زهرا راستگو با بیان اینکه میانگین بارش باران در فصل پاییز سال گذشته 100 میلیمتر ثبت شد خاطر نشان کرد: برآورد نقشههای هواشناسی حاکی است میانگین بارش باران در فصل پاییز امسال کاهش 50 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل دارد.
وی وضعیت بارش باران در فصل زمستان را بهتر دانست و بیان کرد: پیشبینی نقشههای حکایت از این دارد که در آذر ماه مقداری بارشها نسبت به آبان بهتر است، اما همچنان بارشها کمتر از نرمال پیشبینی میشود.
معاون پیشبینی هواشناسی استان بوشهر عنوان کرد: انتظار میرود در 3 ماه فصل زمستان بارش باران گرایش به نرمال داشته باشد و در این فصل هر ماه نسبت به ماه قبل بارش باران بهتر میشود.
راستگو، وضعیت بارندگیها در همه استانها در فصل پاییز نامناسب دانست و گفت: فصل پاییز سال گذشته بیشترین بارش باران در آذرماه ثبت شد که بر خلاف تصور و پیش بینیهای بلند مدت بود و برآورد پیشبینی فصلی پاییز امسال هم این است که بارشها نسبت به بلند مدت کمتر از نرمال است.
بارش باران از نیمه دوم آبانماه در استان بوشهر آغاز شود
وی بیان کرد: بنا به تجربه گذشته اقلیمی استان انتظار میرود بارش باران در نیمه دوم آبانماه آغاز شود، ولی مقدار بارشها کمتر از نرمال است.
این وضعیت بارشی در سال آبی جدید ضرورت توجه بیشتر به مدیریت مصرف اب را دو چندان میکند تا با رعایت آن بتوان این سال کم بارش را با سختی کمتری سپری کرد.
انتهای پیام/190/ش