افزایش تقاضای جهانی برای نفت و بالا رفتن سوددهی پالایشگاه‌ها

افزایش تقاضای جهانی برای نفت و بالا رفتن سوددهی پالایشگاه‌ها

تقاضای جهانی برای سوخت در شرایطی به سطح قبل از کرونا بازمی‌گردد که ظرفیت پالایشگاه‌های دنیا طی همه‌گیری کرونا کاهش یافته است. بنابراین پالایشگاه‌ها در رقابت برای کسب بیشترین سوددهی هستند.

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از بلومبرگ، مصرف سوخت در سراسر جهان روبه‌افزایش است و با توجه به تعطیل بودن پالایش روزانه میلیون‌ها بشکه نفت، پالایشگاه‌ها در رقابت برای کسب بیشترین سوددهی هستند.
استیو سایر، تحلیلگر مؤسسه فکتس گلوبال انرژی گفت حدود 2٫3 میلیون بشکه در روز از ظرفیت پالایش دنیا طی همه‌گیری کرونا تعطیل شد و احتمالاً یک میلیون بشکه دیگر در سال آینده میلادی از دست می‌رود، درحالی‌که تقاضا به سطح قبل‌از بحران کرونا بازمی‌گردد. تقاضا برای سوخت روبه‌افزایش است. خودروها به جاده‌ها بازگشته‌اند و تمایل به استفاده از نفت به‌جای گاز در آستانه زمستان بیشتر شده‌است.
درنتیجه، پالایشگاه‌ها از حاشیه‌های سوددهی بالایی بهره می‌برند. یک شرایط عالی پس‌از چالش‌های به‌وجودآمده در 2020. در آسیا و اروپا، کمبود زغال‌سنگ و گاز طبیعی تقاضا برای دیزل، نفت سفید و پروپان را در آستانه زمستان بالا برده‌است.

فعالیت بالاتر پالایشگاه‌ها برای تامین نیاز روزافزون به سوخت، حاشیه سوددهی آن‌ها را بالا برده و تقاضا برای نفت خام را افزایش می‌دهد و این بدین معناست که ذخایر جهانی نفت خام طی ماه‌های آینده خالی می‌شوند.
فصل تعمیرات و نگهداری پالایشگاه‌ها در آمریکا و خاموشی‌های به‌وجودآمده به‌خاطر تغییرات جوی مخصوصاً سیل‌های اخیر، قیمت خرده‌فروشی بنزین در  سان‌فرانسیسکو را به بالاترین رقم 4٫75 دلار در هر گالن رسانده‌است.
پالایشگاه‌های اروپا هم از تولید بنزین سود می‌برند، چون تقاضا برای حمل‌ونقل از سطح قبل از کرونا هم فراتر رفته‌است. تقاضای ایتالیا برای بنزین در ماه سپتامبر بالاتر از سطح 2019 بود و مصرف بنزین در فرانسه سریع‌تر از دیزل افزایش پیدا می‌کند.
حاشیه سوددهی پالایشگاه‌های آسیا به سطح قبل‌از بحران کرونا بازگشته است. چین صادرات محصولات نفتی را در بحبوحه‌ی کمبود داخلی انرژی کاهش داده است.
انتهای پیام/76
پربیننده‌ترین اخبار اقتصادی
اخبار روز اقتصادی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
بانک ایران زمین
بانک سرمایه