گزارش| محرومیت شهر گردشگری کلیبر از یک جاده مناسب

گزارش| محرومیت شهر گردشگری کلیبر از یک جاده مناسب

گروه استان‌ها ـ کلیبر در حالی پذیرای سالانه یک میلیون گردشگر به این شهرستان است که قطب گردشگری آذربایجان‌شرقی جاده اصلی ندارد و در سفر اخیر رئیس‌جمهور به استان تقویت زیرساخت‌های گردشگری از جمله جاده ایمن باید مطالبه شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کلیبر، اولین جشنواره نان سنتی یوخا در شهرستان کلیبر با حضور گردشگران، مسئولین و مدیران شهری و استانی در کلیبر برگزار شد.

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان‌شرقی از برگزاری 25 جشنواره غذای محلی با هدف احیای غذاهای سنتی در شهرستان‌های آذربایجان‌شرقی خبر داد، گفت: نان سنتی یوخا کلیبر در حال فراموشی است.

علیرضا بایرام‌زاده در این جشنواره با اشاره به این‌که صنعت گردشگری در دنیا جزو صنایع برتر درآمدزا محسوب می‌شود، اظهار داشت: مسئولین گردشگری آذربایجان‌شرقی در تلاش هستند تا جایگاه گردشگری استان را در سطح ملی به دست آوردند، آذربایجان‌شرقی با تمامی ظرفیت‌ها و جاذبه‌های تاریخی، طبیعی، صنعتی و سلامت و ... در کشور حرف‌های زیادی برای گفتن دارد.

معاون گردشگری اداره‌کل میراث فرهنگی آذربایجان‌شرقی افزود: برنامه‌های ما بدین ترتیب است تا استان آذربایجان‌شرقی در حوزه گردشگری به جایگاه سه استان برتر گردشگری کشور برسد و همچنین در بین شهرستان‌های استان مراغه و کلیبر در حوزه گردشگری جزو شهرستان‌های برتر استان هستند.

وی بر لزوم معرفی هرچه بیشتر ظرفیت‌‌های گردشگری، طبیعی، تاریخی و ... شهرستان کلیبر در داخل و خارج از کشور تأکید کرد و گفت: تنها راه توسعه همه‌جانبه شهرستان کلیبر «صنعت گردشگری» است، لذا باید تمامی دستگاه‌ها پای‌کار باشند و برای بازاریابی و تبلیغات شهرستان کلیبر بیش از این‌ها وقت و هزینه بگذاریم تا بتوانیم کلیبر را به جایگاه واقعی نگین گردشگری آذربایجان‌شرقی برسانیم.

بایرام‌زاده از حضور شهرستان کلیبر در نمایشگاه‌های بین‌المللی گردشگری در تهران در سال‌جاری خبر داد و یادآور شد: همچنین با توجه به ظرفیت‌های گردشگری شهرستان کلیبر؛ ماه گذشته برای اولین‌بار کلیبر توانست در نمایشگاه بین‌المللی ترکیه حضور داشته باشد تا بتواند ظرفیت‌ها و تأسیسات گردشگری شهرستان را معرفی کند.

معاون گردشگری آذربایجان‌شرقی بابیان این‌که بیشترین آسیب از زمان شیوع ویروس کرونا به صنعت گردشگری وارد شده است، گفت: اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان‌شرقی در نظر دارد تا برای فعال‌سازی صنعت گردشگری غذا، حدود 25 جشنواره‌ غذا در اقصی نقاط استان برگزار کند، از این‌رو نخستین جشنواره غذای محلی با عنوان نان سنتی یوخا در شهرستان کلیبر کلید خورد.

وی از برنامه‌ریزی برای اجرای جشنواره‌های سلامت، طبیعت‌گردی، صنعتی و غذا در دوران پساکرونایی آذربایجان‌شرقی خبر داد و افزود: هر شهرستانی که بخواهد می‌تواند کمیته‌های گردشگری سلامت، طبیعت‌گردی، صنعتی و غذا را فعال و با معرفی ظرفیت آن شهرستان، جشنواره برگزار کند، جشنواره نان سنتی یوخا در شهرستان کلیبر با هدف معرفی داشته‌های این شهرستان برگزار می‌شود. امیدوارم بتوانیم جشنواره نان سنتی یوخا کلیبر را در سطح ملی ثبت کنیم.

بایرام‌زاده با ذکر این‌که جشنواره نان سنتی یوخا شهرستان کلیبر در تقویم جشنواره‌های آذربایجان‌شرقی قرار گرفته است، اظهار کرد: ثبت جشنواره نان سنتی یوخا شهرستان کلیبر در تقویم رویدادهای گردشگری کشور را دارد، اما در صورتی این جشنواره ثبت ملی می‌شود که مردم و مسئولان شهرستان کلیبر نیز همراه باشند.

معاون گردشگری آذربایجان‌شرقی، احیای غذاهای محلی و سنتی شهرستان‌های استان را ضروری دانست و خاطرنشان کرد: نان سنتی یوخا از جمله میراث پُرافتخار نسل‌های گذشته بوده که متأسفانه در حال فراموشی است، لذا باید برنامه‌ریزی کنیم تا بتوانیم با احیاء و معرفی غذاهای محلی و سنتی بر قابلیت و ظرفیت‌های گردشگری شهرستان‌ها بیفزاییم.

کلیبر سالانه پذیرای یک میلیون گردشگر است

فرماندار شهرستان کلیبر از سفر سالانه یک میلیون گردشگر به این شهرستان خبر داد، گفت: قطب گردشگری آذربایجان‌شرقی جاده اصلی ندارد و در سفر اخیر رئیس‌جمهور به استان تقویت زیرساخت‌های گردشگری از جمله جاده ایمن را مطالبه می‌کنیم.

عدالت حاجی‌پور در اولین جشنواره نان سنتی یوخا در شهرستان کلیبر با اشاره به این‌که نخستین هدف جشنواره نان سنتی یوخا حفظ آداب و رسوم اصیل منطقه‌ی ارسباران است، اظهار داشت: با توجه به محدودیت‌هایی که ویروس کرونا به وجود آورده بود، برای دوران پساکرونا تصمیم گرفته‌ایم در هر فصل متناسب با توانمندی و فصول مختلف سال در شهرستان کلیبر جشنواره‌هایی برگزار کنیم.

فرماندار شهرستان کلیبر افزود: جشنواره‌های فرهنگی من‌جمله جشنواره نان سنتی یوخا علاوه بر تقویت روابط اجتماعی، بلکه در ایجاد شور و نشاط برای مردم تأثیرگذار است، البته در شرایطی که مردم با مشکلات عدیده‌ای دست و پنجه نرم می‌کنند اما نباید از بالابردن روحیه مردم غافل شویم.

وی، معرفی پتانسیل‌های گردشگری شهرستان کلیبر از دیگر اهداف جشنواره نان سنتی یوخا عنوان کرد و گفت: بر اساس سند آمایش سرزمین، بزرگ‌ترین ظرفیت شهرستان کلیبر در حوزه گردشگری است و از پتانسیل‌های گردشگری شهرستان کلیبر می‌توان به آبگرم متعلق، جنگل‌های منحصربه‌فرد ارسباران، قلعه بابک و سایر قلعه‌های تاریخی اشاره کرد.

حاجی‌پور بابیان این‌که مردم کلیبر در راستای رونق صنعت گردشگری، اجازه فعالیت‌های سیاسی در پوشش گردشگر را نمی‌دهند، یادآور شد: رویکرد مردم کلیبر استقبال از گردشگران است، شاید تا سال‌های قبل عده‌ای در قالب گردشگر برخی تحرکاتی انجام می‌دادند ولی مردم کلیبر برای اینکه صنعت گردشگری در این شهرستان رونق بگیرد با فعالیت‌های سیاسی و برخی تحرکات مخالفت می‌کنند.

فرماندار شهرستان کلیبر، تقویت زیرساخت‌های گردشگری شهرستان کلیبر را جزو اولویت‌های دولت ذکر کرد و افزود: جاده ایمن از جمله نیازمندی‌های شهرستان کلیبر در راستای تقویت زیرساخت‌های گردشگری است، جاده ارتباطی شهرستان کلیبر در خور شأن این شهرستان نیست این در حالی است که کلیبر حتی از جاده اصلی نیز محروم است.

وی با تأکید بر این‌که خواسته‌ی اصلی شهرستان ‌کلیبر از رئیس‌جمهور ارتقای جاده کلیبر از فرعی درجه یک به بزرگراه است، گفت: در سفری که رئیس‌جمهور به استان آذربایجان‌شرقی خواهد داشت، می‌خواهیم در امتداد پروژه بزرگراه اهر-تبریز، بزرگراه اهر-کلیبر احداث شود هرچند نماینده مردم منطقه پیگیر هستند تا ردیف بودجه بزرگراه اهر-تبریز حذف نشود و به دنبال آن به جاده 55 کیلومتری اهر-کلیبر متصل شود.

حاجی‌پور از اجرای پروژه حذف گردنه‌ی الم‌آغاجی در جاده اهر-کلیبر خبر داد و تصریح کرد: زیرساخت‌های گردشگری شهرستان کلیبر برای 20 سال گذشته طراحی شده بود و با توجه به مسافرت سالانه یک میلیون گردشگر به شهرستان کلیبر؛ زیرساخت‌های گردشگری جواب‌گوی خیل عظیم گردشگران نیست و از طرفی رفتار مهربانانه با گردشگران علاوه بر تأثیر مثبت در رونق صنعت گردشگری این شهرستان، بلکه در شکوفایی اقتصادی کلیبر نیز مؤثر است.

فرماندار شهرستان کلیبر از دستور وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی برای احداث ساختمان مستقل صنایع‌دستی و گردشگری در شهرستان کلیبر خبر داد و گفت: سالانه یک میلیون گردشگر به شهرستان کلیبر سفر می‌کنند، ولی صنایع‌دستی که هنرمندان و زنان و مردان روستایی و عشایری در خانه‌ها تولید می‌کنند محلی برای عرضه‌ی آن وجود ندارد از این‌رو طی پیگیری‌های انجام شده وزیر میراث فرهنگی دستور ساخت ساختمان مستقل برای عرضه‌ی تولیدات صنایع‌دستی در کلیبر صادر کرده‌اند.

وی تأکید کرد: رونق صنعت گردشگری از جمله موضوعاتی است که مسئولان شهرستان کلیبر از نماینده مجلس تا دولت بر آن تأکید دارند و با ایجاد بسترهای لازم؛ رفاه و آسایش گردشگران بیش از پیش فراهم کنند چراکه اقتصاد شهرستان کلیبر بدون رونق صنعت گردشگری بی‌معناست.

انتهای پیام /124/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon