جدیدترین اخبار کرونا در ایران| رشد ۳۷.۵ درصدی شهرستانهای قرمز نسبت به ابتدای ماه/ نرخ ابتلا دوباره روند صعودی به خود گرفت+ نقشه و نمودار
گروه استانها ـ بررسی آمارهای کرونایی سراسر کشور نشان میدهد هر لحظه درحال نزدیک شدن به پیک ششم قرار داریم و رشد ۳۷.۵ درصدی تعداد شهرستانهاق قرمز نسبت به ابتدای ماه مهر تاییدی براین مدعاست.
بهگزارش گروه استانهای خبرگزاری تسنیم، بررسیهای آماری نشان میدهد اگرچه شرایط همهگیری کرونا نسبت به نیمه تابستان 1400 بهبودی چشمگیری داشته و فرآیند واکسیناسیون همچنان قابل توجه است اما شواهد و آمارها حکایت از نزدیک شدن پیک ششم کرونا دارد که باید برای کاهش هزینههای احتمالی آن برنامهریزی دقیقی داشته باشیم.
تغییر رنگبندی شهرستانهای قرمز نسبت به ابتدای ماه و همچنین فراز و فرودهای آماری عاملی بوده تا بسیاری از کارشناسان شکلگیری پیک ششم را در آینده نزدیک پیشبینی کنند و نسبت به بروز مشکلاتی احتمالاً سختتر از پیک پنجم هشدار بدهند به این دلیل که هنوز سطح واکسیناسیون سراسر جامعه به ایمنی حدود 80 درصدی نرسیده و در عین حال کاهش قابل توجه رعایت پروتکلهای بهداشتی در سراسر کشور نگران کننده شده است.
در این زمینه کارشناسان با اشاره به آمارهای رسمی و همچنین تجزیه تحلیل آنها میگویند شواهدی که براساس این روند میتوان احتمال شکلگیری پیک ششم را تقویت کند چون در دومین هفته از آبان 1400 شاهد رشد قابل توجه تعداد شهرستانهای قرمز کرونایی بودهایم و صعود 37.5 درصدی تعداد آنها حکایت از شکلگیری خوشههای تازه بیماری در گوشه و کنار ایران دارد.
به گفته این گروه بررسی موشکافانه تغییرات رنگبندی در شهرستانها با استناد به موقعیت و آمارهای موجود کاملاً گواه این است که در آینده نزدیک کدام مناطق کشور با بحران پیک ششم روبرو خواهیم شد.
کارشناسان همچنین تاکید میکنند کانونهای تازه بحران که براساس تغییر آمارهای رسمی درحال شکلگیری هستند، هم اکنون شهرستانهای جلفا، مرند (آذربایجان شرقی)، اشنویه، پیرانشهر، چایپاره (آذربایجان غربی)، چرداول، درهشهر (ایلام)، سبزوار (خراسان رضوی)، دامغان، شاهرود (سمنان)، استهبان، سرچهان (فارس)، آبیک (قزوین)، بانه، دیواندره (کردستان)، شهربابک (کرمان)، پاوه، جوانرود، روانسر، سرپل ذهاب (کرمانشاه)، پلدختر (لرستان)، مهریز (یزد) بوده و جابهجایی گسترده جمعیت در این مناطق و بی توجهی به رعایت پروتکلهای بهداشتی نهایتاً این مناطق را به کانونهای بالقوه بحران برای شکلگیری پیک ششم معرفی خواهد کرد.
این گروه با اشاره به اینکه هم اکنون براساس آمارها نزدیک به 30 درصد استانهای ایران درگیر مناطق قرمز کرونایی هستند احتمال اینکه هفته آینده تعداد کانونهای بحرانی یا خوشههای تازه همهگیری گسترش جدی داشته باشد دور از ذهن نیست.
به این ترتیب با درنظر گرفتن تعداد 22 شهرستان قرمز، 114 شهرستان نارنجی، 201 شهرستان زرد، 111 شهرستان آبی به خودی خود گواه این است که هنوز ویروس منحوس در سراسر ایران فعال است و تقریباً نسبت به ابتدای پاییز 1400 روند مشابهی را تجربه میکنیم.
از سوی دیگر توجه به آمارهای روزانه نیز در این زمینه میتواند شواهدی غیرقابل انکار است که صدای پای پیکششم نزدیکتر از گذشته شده است چون رشد 39.71 درصدی نرخ ابتلا نسبت به اول ماه روندی صعودی با شیب بسیار ملایم را نشان میدهد که به گفته کارشناسان این روند خزنده در واقع آتش زیر خاکستر ویروس منحوس است که میتواند یکباره مشکلساز باشد.
کارشناسان بهداشت و درمان همچنین تاکید میکنند نگرانی اینجاست که نرخ ابتلا هم روند روبه رشد 19.20 درصدی را ایجاد کرده است که ارتباطی مستقیم با نرخ ابتلا و تغییر معنادار رنگبندی شهرستانها دارد و سینگالهای بحران را به سراسر کشور مخابره کرده است.
آذربایجان شرقی/ روند مطلوب واکسیناسیون
عباسعلی درستی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در تبریز، با اشاره به آخرین وضعیت واکسیناسیون کرونا در استان آذربایجان شرقی اظهار داشت: خوشبختانه وضعیت واکسیناسیون کرونا در استان در حالت بسیار مطلوبی قرار دارد.
وی ضمن ابراز نگرانی از احتمال شکلگیری پیک ششم افزود: ماسک در کنار برقراری تهویه، دوری از تجمع و فاصله اجتماعی اثربخشی زیادی در برابر کرونا دارد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تبریز تصریح کرد: بیش از 73 درصد دانش آموزان استان و همچنین بیش از 80 درصد جمعیت بالای 18 سال آذربایجان شرقی واکسیناسیون شده اند.
درستی در ادامه با بیان اینکه واکسیناسیون کرونا یک مسئولیت اجتماعی است خاطر نشان کرد: تزریق نکردن واکسن کرونا مفهومی ندارد زیرا با نزدن واکسن علاوه بر اینکه جان خود شخص به خطر میافتد، دیگران هم در معرض خطر ابتلاء به بیماری قرار میگیرند.
وی بر رعایت پروتکلهای بهداشتی برای پیشگیری از ورود موج جدیدی از شیوع ویروس کرونا به استان آذربایجان شرقی تأکید کرد و گفت: زدن ماسک از خانه تا خانه و رعایت فاصلهگذاری اجتماعی از سوی عموم مردم باید بهصورت جدی رعایت شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تبریز در ادامه یادآور شد: واکسیناسیون مسئولیتی فردی و اجتماعی برای رسیدن به سلامتی بوده و مقابله با کرونا نیز نیازمند همکاری و مشارکت تمام اقشار جامعه و نهادها و سازمان هاست و با همت و همکاری همگانی است که میتوان به ثمربخش بودن تلاش و مجاهدت مدافعان سلامت در راستای مقابله با این اپیدمی،کمک کرد.
درستی در ادامه به وضعیت کرونای آذربایجان شرقی نیز اشاره کرد و گفت: خوشبختانه آمار بستری های استان به زیر هزار نفر رسیده است و فوتی ها در حل کاهش است.
وی ابراز کرد: در چند روز گذشته روند بیماری کرونا به شکلی بوده است که باعث نگرانی هایی شده است و متاسفانه برخی از شهرستانهای استان در معرض قرمز شدن هستند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تبریز در پایان گفت: موارد جدید ابتلا به کرونا در استان آذربایجان شرقی به شکل خفیف در حال افزایش است.
استان آذربایجانغربی/50 نفر تحت ونتیلاتور قرار گرفتند
جواد آقازاده در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در ارومیه، با اشاره به آخرین وضعیت بیماری کرونا در آذربایجانغربی اظهار داشت: در شبانهروز گذشته 50 نفر به علت مشکلات تنفسی به دستگاه ونتیلاتور وصل شده و یک هزار و 152 نفر نیز با سندروم حاد تنفسی بستری شدند.
وی تصریح کرد: همچنین 603 بستری مشکوک و 249 نفر بستری در بخش آیسی یو در استان به ثبت رسید.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی آذربایجانغربی از فوت 16 نفر دیگر در شبانهروز گذشته خبر داد و گفت: با فوت این تعداد، شمار کلی فوتیها به 6 هزار و 837 نفر افزایش یافت.
وی با اشاره به ابتلای 785 نفر به بیماری کرونا در شبانه روز گذشته افزود: تاکنون 303 هزار و 297 نفر به کروناویروس مبتلا شدهاند.
آقازاده با اشاره به واکسیناسیون 42 هزار و 725 نفر در شبانه روز گذشته اظهار داشت: تاکنون سه میلیون و 337 هزار و 59 نفر واکسن کرونا دریافت کردهاند که شامل دو میلیون و 112 هزار و 646 دز اول، یک میلیون و 221 هزار و 302 نفر دز دوم و سه هزار و 111 نفر دز سوم بوده است.
استان اردبیل/ نشانههای افزایش فعالیت ویروس منحوس نمایان شد
شهرام حبیبزاده در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در اردبیل اظهار داشت: مواردی از افزایش بروز بیماری کووید.19 در سطح استان گزارش شده که نشانه افزایش انتشار ویروس در جامعه است.
وی افزود: اگر جهش جدیدی در ویروس کرونا اتفاق بیفتد، احتمال شیوع خیز ششم بسیار زیاد خواهد بود و بر این اساس، در صورت کم توجهی شهروندان، شیوع موج ششم دور از انتظار نیست.
حبیبزاده بیان کرد: هم اکنون شیوع بیماری کووید.19 در این استان در وضعیت زرد قرار دارد و از امروز شهرستان اردبیل به علت افزایش موارد ابتلا، از شرایط زرد شیوع خارج شده و در وضعیت نارنجی قرار گرفته است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل اظهار کرد: هم اینک شهرستانهای بیلهسوار، گرمی، نیر و اصلاندوز، کوثر، نمین و سرعین در وضعیت آبی و شهرستانهای خلخال، پارسآباد و مشکینشهر در وضعیت زرد شیوع کرونا قرار دارند.
وی ادامه داد: آمار مراجعه روزانه افراد مشکوک به ابتلای کووید.19 به مراکز درمانی استان اردبیل که تا چند روز پیش روند کاهشی را طی میکرد، در وضعیت پایدار رو به افزایش قرار گرفته است به طوری که در شبانهروز گذشته 97 فرد مبتلا تحت نظر قرار گرفته و خدمات درمانی دریافت کردند.
حبیبزاده، خواستار پرهیز از دورهمی و عادیانگاری بیماری کووید.19 و نیز استفاده مستمر از ماسک توسط شهروندان شد و گفت: آمار بستری مبتلایان به کرونا در بخش مراقبتهای ویژه مراکز درمانی این استان به 47 نفر تنزل کرده است.
وی اظهار کرد: در شبانهروز گذشته 35 نفر از مبتلایان بستری در مراکز درمانی استان اردبیل نیز پس از بهبودی نسبی و ادامه درمان در منزل ترخیص شدند.
استان البرز/ 4 فوتی در 24 ساعت گذشته
مهرداد بابایی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در کرج، در مورد آخرین وضعیت شیوع کرونا در استان البرز اظهار داشت : در 24 ساعت گذشته 57 بیمار با علائم کووید 19 در مراکز درمانی استان بستری شدهاند.
وی افزود:مجموع کل موارد بستری شامل قطعی، محتمل و مشکوک از ابتدای شیوع کرونا تا امروز در استان البرز 76 هزار و 209 نفر است.
سخنگوی ستاد کرونای استان البرز با بیان اینکه در حال حاضر تعداد 531 نفر شامل موارد قطعی، محتمل و مشکوک در مراکز درمانی بستری هستند بیان کرد : از این تعداد، ابتلای 231 نفر به بیماری کووید 19، تا این تاریخ قطعی شده است.
بابایی با اشاره به اینکه شیوه نامه های بهداشتی باید با جدیدت در استان البرز پیگیری شود، تصریح کرد: در 24 ساعت گذشته چهار بیمار کووید 19 جان خود را از دست دادهاند و مجموع جان باختگان این بیماری در استان به 6318 نفر رسیده است.
وی با بیان اینکه تزریق واکسن در استان البرز بر اساس شیوه نامه های ابلاغی وزارت بهداشت در حال انجام است، ادامه داد: خوشبختانه از ابتدای شیوع کرونا تاکنون 69 هزار و 354 نفر از مراکز درمانی ترخیص شدهاند.
استان اصفهان/ شناسایی 116 بیمار جدید
پژمان عقدک در جمع خبرنگاران با اشاره به آمار کرونا در اصفهان از ابتدا تا کنون، اظهار داشت: تعداد کل موارد ابتلای قطعی و مشکوک به کرونا 1182169 نفر بوده که از این تعداد 118323 نفر بهبود، 176373 بستری و 16493 نفر هم فوت کردند.
وی افزود: در 24 ساعت گذشته 216 نفر در مراکز درمانی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بستری و همچنین طی این مدت 199 بیمار بهبود یافته از مراکز درمانی ترخیص شدند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه در حال حاضر 1215 بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان اصفهان به جز کاشان و آران و بیدگل بستری هستند، گفت: از این تعداد 231 بیمار در بخش مراقبتهای ویژه نگهداری میشوند.
عقدک تصریح کرد: 16 بیمار مشکوک و قطعی به کرونا طی 24 ساعت اخیر در مراکز تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در اثر ابتلا به کرونا فوت کردند.
استان ایلام|2 فوتی و 92 ابتلای جدید در 24 ساعت گذشته
محمد کریمیان در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در ایلام، با اشاره به افزایش آمار مبتلایان به کرونا در استان ایلام، اظهار کرد: تاکنون تعداد 60 هزار و 936 نفر بیمار مبتلا به کرونا در کل استان بستری شدهاند.
وی با بیان آمار بیماران جدید مبتلا به ویروس کرونا طی 24 ساعت گذشته، افزود: در این بازه زمانی 92 مورد مثبت جدید بیماری کرونا در استان شناسایی شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام با تاکید بر اینکه در حال حاضر 151 بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان ایلام بستری هستند، تصریح کرد: در 24 ساعت اخیر 41 بیمار جدید در بیمارستانها بستری شدند و تاکنون کل آمار بهبود یافتهها 59 هزار و 652 نفر بوده است.
کریمیان گفت: در 24 ساعت گذشته دو مورد فوتی ناشی از بیماری کرونا در استان مربوط به شهرستان ایلام گزارش شده است و مجموع فوت شدگان ناشی از کرونا تاکنون یک هزار و 92 نفر بوده است.
استان بوشهر/ تعداد 104 مورد بستری در مراکز درمانی
سعید کشمیری در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در بوشهر ، با بیان اینکه بیماران ابتلا به کرونا در استان روند نزولی دارد اظهار داشت: روز گذشته 35 بیمار مشکوک به کرونا شناسایی شد که 28 نفر بستری شدند و از این تعداد 6 مورد کرونا مثبت بود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر به اینکه اکنون 18 نفر در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت درمان قرار دارند افزود: از این مجموع موارد بستری در بخشهای مراقبت ویژه کرونایی، 5 نفر در وضعیت حاد این بیماری قرار دارند.
کشمیری با اشاره به فوت یک بیمار کرونایی دیگر در استان خاطر نشان کرد: در مجموع تاکنون یکهزار و 998 نفر در استان بوشهر به سبب ابتلا به کرونا جان باختهاند.
دبیر ستاد مقابله با کرونا استان بوشهر روند بهبودیافتگان را مورد اشاره قرار داد و افزود: خوشبختانه روز گذشته 19 بیمار در بخش کرونایی با حال عمومی خوب از بیمارستانهای استان بوشهر ترخیص شدهاند، که از این تعداد 8 نفر از آنها مثبت قطعی بودهاند.
وی روند کاهش ابتلا به کرونا در استان بوشهر را مورد اشاره قرار داد و اظهار داشت: با گذر از پیک پنجم و مهار بیمار کرونا شاهد کاهش مبتلایان هستیم ولی رعایت اصول بهداشتی ضروری است.
دبیر ستاد مقابله با کرونا استان بوشهر با اشاره به اینکه 60 درصد از شهرستانهای استان در وضعیت آبی کرونایی قرار دارد افزود: از 10 شهرستان این استان 6 شهرستان آبی و 4 شهرستان دیگر در وضعیت زرد است.
کشمیری افزود: اکنون شهرستانهای دشتستان، جم، دشتی، دیر، عسلویه، کنگان در شرایط آبی و شهرستانهای بوشهر، تنگستان، دیلم و گناوه در وضعیت زرد قرار دارند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با اشاره به دریافت واکسن کرونا بیش از 84 درصد گروه سنتی بالای 12 سال استان بوشهر افزود: با این روند پیشبینی میشود تا پایان آبانماه بیش از 88 درصد جمعیت بالای 12 سال علیه بیماری کرونا واکسینه شوند.
استان خراسان جنوبی/ روند افزایشی شهرستانهای نارنجی
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه شهرستانهای پرخطر شیوع کرونا در خراسان جنوبی به 4 شهرستان افزایش یافت، اظهار داشت: بر اساس آخرین بروزرسانی نقشه کرونایی کشور علاوه بر شهرستانهای بیرجند، نهبندان و طبس که نارنجی بودند شهرستان قائنات هم از وضعیت زرد به نارنجی تغییر رنگ داد.
کامبیز مهدی زاده افزود: بر این اساس شهرستانهای بشرویه، فردوس، سرایان، سربیشه، زیرکوه، درمیان در وضع خطر متوسط (زرد) و خوسف در وضعیت کم خطر (آبی) قرار دارند و هیچ نقطه قرمزی (خیلی پر خطر) در خراسان جنوبی وجود ندارد.
وی گفت: روز گذشته 306 آزمایش تشخیص کرونا در استان انجام شد که مجموعا 90 بیمار جدید شامل 15 بستری و 75 مورد سرپایی، شناسایی شدند که از این تعداد 38 مورد از بیرجند، یک مورد از بشرویه، دو مورد از درمیان، سه مورد از سرایان، 5 مورد از طبس، 3مورد از فردوس، 19 مورد از قاینات و 5 مورد از نهبندان، شناسایی شد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه در حال حاضر 169بیمار با علائم حاد تنفسی در بیمارستانهای خراسان جنوبی بستری هستند که 70نفر کرونا مثبتند، ادامه داد: از این تعداد 7نفر در بخش مراقبتهای ویژه بستری هستند که حال یک نفر نامساعد است.
مهدی زاده تصریح کرد: همچنین با ثبت یک فوت جدید تعداد جانباختگان بیماری کرونا در خراسان جنوبی به هزار و 192 نفر افزایش یافت.
وی افزود: همچنین در ادامه عملیات واکسیناسیون کرونا در استان 497هزار و 482نفر واکسن نوبت اول، 316هزار و 154 نفر واکسن نوبت دوم و 10هزار و 40نفر واکسن نوبت سوم را دریافت کردند.
استان خراسان رضوی/ افزایش 22 درصدی میزان بستری در مراکز درمانی
مریم سالاری در گفتوگو با خبرنگار تسنیم از مشهد مقدس اظهارداشت: خراسان رضوی در چند هفته اخیر جزو چند استان اول کشور به لحاظ میزان ابتلا، بستری و فوتی کرونایی بوده و در حوزه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد هم شهرستانهای کوهسرخ، خلیلآباد و کاشمر بالاترین آمار را دارند و احتمال شروع رنگبندی قرمز کرونایی در این شهرها بیشتر از سایر شهرهای استان است.
وی افزود: تعداد 128 بستری در شبانهروز گذشته داشتیم و مجموع بستریها 528 نفر هستند که از این تعداد 148 نفر آن در بخشهای مراقبت ویژه بستری هستند.
جانشین مدیر آمار و فناوری اطلاعات دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه در آستانه موج ششم بحران کرونا درصد موارد مثبت رپیدها از PCRها بیشتر شده است، خاطرنشان کرد: همچنین در بحث میزان بستریهای کرونایی در بیمارستانهای استان در هفته اول آبان ماه هم افزایش 23 درصدی را شاهد بودیم و تداوم این روند افزایشی برای هفته آینده هم پیشبینی کردهایم.
استان سمنان/ 16 بیمار جدید در مراکز درمانی مرکز و غرب استان بستری شدند
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان از بستری شدن 16 بیمار جدید مبتلا به کرونا در جمعیت تحت پوشش این دانشگاه خبر داد.
نوید دانائی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در سمنان، اظهار داشت: از ابتدای بروز و شیوع بیماری کرونا تا کنون 46 هزار و 870 بیمار مبتلا به کرونا مورد مثبت بیماری کرونا بر اساس معیارهای تشخیصی آزمایشگاهی PCR در مجموعه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان شناسایی شدهاند.
وی با اشاره به تعداد افراد بستری شده با تشخیص قطعی بیماری کرونا گفت: در 24 ساعت گذشته تعداد 16 بیمار جدید مبتلا به کرونا در سمنان بستری شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان اضافه کرد: در مجموع از ابتدای شیوع کرونا تا کنون تعداد 10 هزار و 249 نفر در بیمارستانهای تحت پوشش دانشگاه بستری شدند.
دانائی به آمار افراد بهبود یافته از بیمارستانهای تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان اشاره کرد و گفت: از ابتدای بروز بیماری کرونا تعداد 9 هزار و 76 نفر بهبود یافتند.
وی همچنین افزود: از ابتدای بیماری کرونا تا کنون نیز 36 هزار و 621 بیمار نیز به صورت سرپایی شناسایی شدند.
استان فارس/ شمار بیماران بستری در مراکز درمانی همچنان 3 رقمی است
براساس آخرین اعلام وزارت بهداشت هماکنون یک شهرستان از استان فارس در وضعیت قرمز، 6 شهرستان در وضعیت نارنجی، 22 شهرستان در وضعیت زرد و 7 شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.
بر این مبنا که شهرستانهای خنج، آباده، اوز، بختگان، زرین دشت، بیضا و خرامه در وضعیت آبی و شهرستانهای شیراز، جهرم، فسا، سرچهان، کوار و ممسنی در وضعیت نارنجی قرار دارند و دیگر شهرستانهای استان به جز استهبان در وضعیت زرد هستند.
متولیان بهداشت و درمان استان فارس معتقدند که وضعیت کنونی شکننده و ناپایدار است و با توجه به قرمز شدن شهرستان استهبان این شرایط ممکن است دیگر شهرستانهای استان را نیز درگیر کند. بنابراین رعایت شیوهنامههای بهداشتی امری لازم و ضروری است.
براساس آخرین اعلام دانشگاه علوم پزشکی شیراز از ابتدای شیوع این بیماری تاکنون، یک میلیون و 425 هزار و 294 تست تشخیصی مولکولی در آزمایشگاههای استان تهیه شده که با بررسی نمونههای انجام شده 425 هزار و 96 بیمار مثبت قطعی شناسایی شده است.
همچنین از ابتدای آغاز طرح شهیدحاج قاسم سلیمانی تاکنون 217 هزار و 768 مورد تست سریع انجام شده که از این تعداد 50 هزار و 423 بیمار مثبت شناسایی و در مجموع از ابتدا تاکنون، 475 هزار و 519 بیمار مبتلا به کووید 19 در استان فارس شناسایی شده است.
با اعلام جان باختن 9 هم استانی دیگر در اثر این بیماری طی روز گذشته تاکنون، مجموع جان باختگان ناشی از کووید 19 از ابتدای شیوع بیماری به 6 هزار و 952 رسیده است.
بر این اساس با اعلام 213 بیمار جدید مثبت و مشکوک دارای علائم کرونا در سطح بیمارستانهای استان مجموع بیماران مثبت و مشکوک دارای علائم که هم اکنون در بیمارستانهای استان بستری هستند به هزار و 626 نفر رسیده که از این تعداد، 189 بیمار به دلیل وخامت شرایط جسمی در بخشهای ICU، مراقبتهای ویژه درمانی دریافت میکنند.
استان قزوین/ نرخ مرگ و میر کرونایی 33 درصد رشد کرد
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی استان قزوین در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در قزوین از افزایش 33 درصدی نرخ مرگومیر کرونایی روزانه در استان خبر داد و اظهار داشت: در 24 ساعت اخیر 4 بیمار کرونایی بدحال به خاطر شدت علائم تنفسی جان خود را از دست دادند که این آمار در مقایسه با روز قبل یک نفر افزایش یافته است.
پیمان نامدار همچنین به افزایش 9 درصدی آمار بستریهای کرونایی روزانه اشاره کرد و گفت: در شبانهروز گذشته 75 بیمار کرونایی جدید با علائم حاد تنفسی در بیمارستانهای قزوین بستری شدند که این آمار در قیاس با روز پیش 6 نفر بیشتر شده است.
وی با بیان اینکه موارد قطعی ابتلای به کرونا در 24 ساعت اخیر 7.3 درصد کاهش یافته است، اضافه کرد: در 24 ساعت گذشته 253 بیمار کرونایی جدید در آزمایشگاههای منتخب کووید استان قزوین شناسایی شدند که این آمار نسبت به روز قبل 20 نفر کاهش پیدا کرده است.
سخنگوی ستاد مقابله با بیماری کرونای استان قزوین در ادامه از کاهش 8.7 درصدی آمار بیماران بدحال خبر داد و گفت: در حال حاضر 21 بیمار کرونایی با حال وخیم در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانهای قزوین بستری هستند که این آمار از روز گذشته 2 نفر کمتر شده است.
نامدار افزود: همچنین آمار بیماران بهبودیافته کرونایی هم از روز گذشته 58 درصد بیشتر شده و در طی 24 ساعت اخیر 76 بیمار کرونایی با علائم قطعی نقاهت و بهبود از بیمارستانهای استان ترخیص شدند که این آمار در قیاس با روز قبل 28 نفر افزایش پیدا کرده است.
وی ادامه داد: در نهایت هم آمار کل بستریهای فعلی کرونایی استان قزوین با 5 درصد افزایش نسبت به 2 روز گذشته به 328 نفر رسید که در مقایسه با آمار 2 روز پیش 16 نفر بیشتر شده است.
کاشان/ دومین روز بدون فوتی
کاشان همچنان در وضعیت نارنجی قرار دارد و این موضوع نشان از آن دارد که ویروس کرونا در منطقه کاشان همچنان جولان میدهد و آنچه که امروز به عنوان یک دغدغه شناخته میشود عادی انگاری و آغاز پیک ششم کرونا است.
مهدی دلاوری در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در کاشان، با بیان اینکه طی 24 ساعت گذشته 26 بیمار جدید حاد تنفسی در شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل بستری شدند، اظهار داشت: از این تعداد 18 بیمار در بیمارستان شهید بهشتی کاشان بستری شده و هفت بیمار نیز در بیمارستان سیدالشهداء و یک بیمار نیز در بیمارستان ثامن شهرستان آران و بیدگل بستری شده است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان با بیان اینکه بیماران بستری شده در کاشان حداقل 32 و حداکثر 89 سال سن دارند، افزود: در شهرستان آران و بیدگل نیز حداقل سن بیمار 53 و حداکثر 70 ساله به عنوان بیمار حاد تنفسی بستری شدند.
دلاوری با بیان اینکه تاکنون 288 بیمار حاد تنفسی در دو مرکز درمانی شهید بهشتی کاشان و سیدالشهداء آران و بیدگل بستری هستند، ابراز داشت: از این تعداد 224 بیمار در شهرستان کاشان و 64 بیمار نیز در شهرستان آران و بیدگل بستری شدند و از تعداد کل بیماران 73 بیمار به صورت موقت بستری هستند.
وی از بستری 34 بیمار حاد تنفسی در بخش مراقبتهای ویژه در دو مرکز درمانی شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل بستری هستند، گفت: طی 24 ساعت خوشبختانه هیچ بیماری بر اثر کرونا در شهرستان های کاشان و آران و بیدگل جان خود را از دست نداده است.
دلاوری با بیان اینکه تعداد موارد مثبت جدید کرونا طی 24 ساعت گذشته در دو شهرستان کاشان و آران و بیدگل به 98 مورد میرسد، تصریح کرد: تعداد مراجعان به کلینیکهای حاد تنفسی دانشگاه علوم پزشکی کاشان طی 24 ساعت گذشته تعداد 40 بیمار به کلینیک حاد تنفسی مراجعه کرده و تاکنون شش هزار 354 نفر نیز در بخش بستری موقت پذیرش شدند.
وی ضمن تأکید بر رعایت بیش از پیش پروتکلهای بهداشتی به ویژه استفاده از ماسک و فاصلهگذاری اجتماعی تأکید کرد: از تمامی شهروندان درخواست داریم پروتکلهای بهداشتی را بیش از پیش رعایت کنند.
استان کردستان/استقبال ضعیف مردم از تزریق واکسن
ابراهیم قادری در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در سنندج به تشریح آخرین رنگبندی کرونایی در استان کردستان پرداخت و اظهار داشت: در حال حاضر 22 شهرستان کشور در وضعیت قرمز کرونا قرار دارند که دیواندره و بانه نیز جزو آنها است.
وی افزود: شهرستانهای «قروه، بیجار، کامیاران، سنندج، دهگلان، سقز و مریوان» در وضعیت نارنجی و «سروآباد» نیز در وضعیت زرد قرار دارد.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان با ابراز تأسف و گلهمندی از اینکه استقبال مردم برخی شهرستانها از واکسن همچنان ضعیف و رعایت پروتکلهای بهداشتی نیز در حد پایینی قرار دارد، گفت: در شهرستانهایی که در واکسیناسیون علیه کرونا پیشتاز هستند، آمار ابتلا، بستری و مرگ و میر به طور چشمگیری کاهش یافته اما مردم به این مهم توجه نمیکنند.
وی از واکسیناسیون 65درصدی جمعیت هدف استان خبر داد و تصریح کرد: افراد 12 تا 18 ساله نیز بعد از ثبتنام در سامانه www. salamat.gov.ir نوبت واکسیناسیون دریافت کرده و واکسینه شوند.
قادری با بیان اینکه در صورت بیتفاوتی مردم نسبت به تزریق واکسن و رعایت پروتکلهای بهداشتی این پیک ادامه و تعداد مبتلایان، بستریها و مرگ و میر به ویژه در افراد جوانتر تشدید میشود، اذعان کرد: روند بستری در استان با شیب کُندی کاهشی بوده اما با این شرایط امکان افزایش مجدد آن وجود دارد.
وی پیک پنجم کرونا را طولانیترین پیک از ابتدای شیوع کرونا در استان کردستان خواند و اظهار کرد: در حال حاضر بیشتر استانهای کشور از پیک پنجم کرونا عبور کردهاند اما این بیماری همچنان در کردستان جان میگیرد
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان با تاکید بر لزوم پرهیز از برگزاری مهمانی، دورهمی و تجمع؛ یادآور شد: از شهروندان فهیم کردستانی انتظار میرود تا ریشهکنی ویروس کرونا به هیچ عنوان بدون ماسک در اماکن عمومی و حتی فضای باز تردد نکنند و در هیچ مهمانی حضور نیابند.
استان کرمان/ 53 بیمار جدید در مراکز درمانی بستری شدند
روند نزولی کرونا در استان کرمان ادامه دارد و فوتیهای کرونا در استان کرمان همچنان تک رقمی است با فوت یک بیمار کرونایی دیگر مجموع جانباختگان کرونا در بزرگترین استان کشور به 4 هزار و 888 نفر رسید.
مهدی شفیعی سخنگوی دانشگاه علومپزشکی کرمان با اشاره به اینکه در حال حاضر تعداد کل موارد بستری مثبت قطعی کرونا در بیمارستانهای استان کرمان 268 مورد است اظهار داشت: از این تعداد 139 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان، 38 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، 19 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، 16 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی بم و 56 مورد در حوزه دانشکده علوم پزشکی سیرجان تحت درمان قرار دارند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به بستری 53 بیمار جدید قطعی کرونا در بیمارستانهای استان کرمان گفت: تعداد کل موارد بستری مثبت کرونا در استان از ابتدای شیوع کووید 19، تاکنون به 41 هزار و 467 مورد رسیده است.
وی به فوت یک بیمار کرونایی دیگر در استان کرمان اشاره کرد و افزود: مجموع جان باختگان کرونا در استان کرمان از ابتدا به 4 هزار و 888 مورد رسیده است.
شفیعی با بیان اینکه آمار واکسن تزریق شده نوبت اول کرونا در استان کرمان یک میلیون و 899 هزار و 194 مورد عنوان کرد و گفت: واکسن تزریق شده نوبت دوم کرونا در استان را یک میلیون و 135 هزار و 739 مورد است.
استان کرمانشاه/712 بیمار در مراکز درمانی بستری هستند
براساس رنگبندی جدید کرونا که امروز هشتم آبان ماه اعلام شد همچنان چهار شهرستان در استان کرمانشاه در وضعیت قرمز کرونا قرار دارند و بقیه شهرستانها نیز در وضعیت نارنجی و زرد قرار گرفتهاند تا رنگبندی استان نسبت به هفته گذشته بدون تغییر باشد.
هماکنون شهرستانهای پاوه، جوانرود، سرپل ذهاب و روانسر در وضعیت قرمز، شهرستانهای نارنجی کرمانشاه، هرسین، سنقروکلیایی، کنگاور، صحنه، اسلامآباد غرب و گیلانغرب در وضعیت نارنجی و شهرستانهای کم جمعیت قصرشیرین، ثلاث باباجانی و دالاهو در وضعیت زرد قرار دارند.
در روزهای اخیر شتاب عبور استان کرمانشاه از پیک پنجم کرونا کم شده و به گفته مسئولان علوم پزشکی ثابت مانده است که شرایط نگران کنندهای را برای استان در پی خواهد داشت زیرا کرمانشاه در حال عبور از قله پیک پنجم گرفتار پیک ششم کرونا خواهد شد.
تعداد بیماران کرونای بستری در استان کرمانشاه هماکنون به 712 نفر رسیده است و روزانه بیش از 100 بیمار کرونایی جدید در بیمارستانهای استان کرمانشاه بستری میشوند که تا روز گذشته 158 بیمار در بخشهای ویژه بستری بودند و حال 27 بیمار نیز وخیم گزارش شده بود.
بیتوجهی به دستورهای بهداشتی همچون استفاده از ماسک، فاصله اجتماعی و حضور در مجالس سبب افزایش همهگیری بیماری در استان کرمانشاه شده است و افرادی که تمایلی به واکسیناسیون ندارند سلامت سایر افراد جامعه را تهدید میکنند.
براساس اطلاعیه ستاد کرونا علاوه بر پایگاههای تجمیعی واکسیناسیون در شهر کرمانشاه، اتوبوس سیار واکسیناسیون نیز در طول هفته در مکانهای مشخصی همچون مسجد جامع، پارک شرقی، باغ فردوسی و غیره برای واکسیناسیون افراد مستقر میشود تا دسترسی به واکسن بهتر شود.
استان کهگیلویه و بویراحمد/ میانگین ابتلای کرونا دوبرابر کشوری
پرویز یزدانپناه ظهر امروز در نشست ستاد استانی کرونا اظهار داشت: از ابتدای شیوع ویروس کرونا در استان کهگیلویه و بویراحمد 440 هزار نفر به مراکز درمانی در استان کهگیلویه و بویراحمد مراجعه کردهاند.
وی افزود: کل افرادی که از ابتدای شیوع ویروس کرونا در استان بستری شدهاند 27 هزار 522 نفر بوده که از این تعداد 27 هزار 326 نفر مرخص شدهاند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد کل بستری موجود در بیمارستانهای معین کرونایی استان 206 نفر است، گفت: 119 نفر از این بیماران کرونایی قطعی هستند و 12 نفر در بخش مراقبت های ویژه بستری هستند.
یزدانپناه گفت: 987 خانواده کهگیلویه و بویراحمدی از ابتدای شیوع ویروس کرونا تاکنون عزیزان خود را بر اثر ابتلا به ویروس کرونا از دست دادهاند.
وی بیان کرد: بیش از صد هزار 297 مورد کرونایی مثبت در استان کهگیلویه و بویراحمد ثبت شده که از این تعداد 77 هزار بیمار به بهبودی کامل رسیدهاند و سه هزار نفر نیز در قرنطینه به سر میبرند.
یزدانپناه خاطرنشان کرد: میانگین بروز ویروس کرونا در استان دو برابر میانگین کشوری است و کمترین میزان شیوع در شهرستان دنا و بیشترین میزان در شهرستان لنده به ثبت رسیده است.
وی به چگونگی واکسیناسیون کرونا در استان گریزی زد و گفت: یک میلیون دور واکسن کرونا به استان وارد شده که در مرحله اول بیش از 468 هزار واکسن و در مرحله دوم 311 هزار واکسن تزریق شدهاست و بهترین عملکرد تزریق در استان متعلق به شهرستان دنا میباشد.
پرویز یزدانپناه به آمار واکسیناسیون دانشآموزان در استان اشاره کرد و افزود: قریب به 82 درصد از دانشآموزان بالای 12 سال در مرحله اول و 23 درصد در مرحله دوم واکسن کرونا را دریافت کردهاند.
استان گیلان/ وضعیت کرونایی املش دوباره آبی شد
طبق آخرین اعلام رنگبندی کرونایی در اپلیکیشن ماسک وزارت بهداشت هماکنون یک شهرستان استان گیلان در وضعیت آبی، یک شهرستان در وضعیت نارنجی و مابقی شهرستانها زرد است.
شهرستان املش تنها شهرستان در رنگبندی آبی استان گیلان است شایان ذکر است که این شهرستان از چند هفته گذشته به رنگ آبی درآمده بود اما در پی عادیانگاریها هفته گذشته به وضعیت زرد بازگشت و امروز مجدداً آبی شد.
شهرستان رودبار که از آغاز شیوع کرونا تاکنون کمتر رنگ زرد را به خود دیده باز هم نارنجی شد البته اینکه رودبار یکی از مبادی ورودی گیلان و در هر تعطیلات شاهد هجوم مسافران است در وضعیت کنونی شهرستان بیتأثیر نیست.
براساس آخرین اعلام سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی گیلان 303 بیمار کرونایی در حال حاضر در بیمارستانهای گیلان بستری هستند که 64 نفر از این تعداد طی 24 ساعت گذشته به آمار بستریشدگان کرونایی در استان افزوده شدهاند.
همچنین 65 بیمار کرونایی به دلیل وخامت حالشان در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانهای گیلان بستری هستند و 9 نفر از این تعداد به تازگی به این بخش منتقل شدند و حال 64 نفر از بیماران کرونایی در گیلان وخیم بوده و شرایط مساعدی ندارند.
اگر چه روند واکسیناسیون با شتاب خوبی در استان گیلان در حال انجام است و گیلان، استان پیشتاز در انجام فرآیند واکسیناسیون جامعه هدف است اما هنوز پوششدهی واکسیناسیون به حد ایجاد ایمنی عمومی در جامعه نرسیده است.
از این رو رعایت پروتکلهای بهداشتی، دوری از تجمعات، زدن ماسک و عدم برگزاری جشنها و مراسمات و یا شرکت در آن همچنان مورد تأکید مسئولان نظام سلامت است و در صورت عدم رعایت موارد مذکور باید منتظر خیز ششم کرونا باشیم.
ناگفته نماند که زنگ آغاز پیک ششم کرونا در برخی از شهرستانها در سطح کشور به صدا درآمده است و امروز با اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تعداد شهرستانهای در رنگبندی قرمز کرونایی افزایش یافت.
استان لرستان / 192 تست مثبت کرونا ثبت شد
مریم کوشکی ظهر امروز در جمع خبرنگاران این شهرستان در رابطه با آخرین وضعیت بیماری کرونا در استان لرستان اظهارداشت: با مثبت شدن تست 192 بیمار دیگر در لرستان مجموع مبتلایان به کرونا در استان به 191 هزار و 419 نفر افزایش یافت.
وی افزود: طی 24 ساعت گذشته سه بیمار کرونایی دیگر در لرستان فوت کردند که با فوت این افراد مجموع جان باختگان ناشی از کرونا در استان به 2 هزار و 588 نفر رسید.
معاون دانشگاه علوم پزشکی لرستان عنوان کرد:هم اکنون 445 بیمار مشکوک و مبتلا به کرونا در مراکز درمانی لرستان بستری و تحت مراقبت هستند.
وی بیان کرد: افزایش موارد بستری، احتمال شروع پبک ششم را نشان میدهد بنابراین واکسیناسیون، رعایت پروتکلهای بهداشتی و دوری از تجمعات توصیه میشود.
استان مرکزی/ ویروس منحوس همچنان فعال است
رئیس علوم پزشکی اراک در گفتوگو با خبرنگار تسنیم با اشاره به آخرین وضعیت شیوع کرونا در استان مرکزی اظهار داشت: رنگبندی جدید شهرستانهای استان مرکزی از سوی وزارت بهداشت اعلام و شهرهای استان از 8 آبان ماه از وضعیت قرمز خارج شدند و در حال حاضر هیچ شهر استان در وضعیت قرمز کرونایی قرار ندارد.
سیدمحمد جمالیان افزود: براین اساس 6 شهرستان استان مرکزی در وضعیت نارنجی کرونایی قرار دارد که این شهرها شامل اراک، آشتیان، تفرش، ساوه، زرندیه و فراهان است.
وی اضافه کرد: همچنین 6 شهر دیگر در این استان در وضعیت زرد شیوع کرونا قرار گرفته که شهرهای با وضعیت زرد کرونایی در استان مرکزی شامل محلات، خمین، دلیجان شازند، خنداب، کمیجان است.
رئیس علوم پزشکی اراک با اشاره به شروع فصل سرما گفت: همزمانی کرونا با فصل سرما نگرانی ها را برای کادر درمان دو چندان کرد زیرا هر ساله با آغاز فصل سرد سال آنفولانزا نیز شلوغی هایی دارد.
وی افزود: شیوع بیشتر آنفولانزا، شروع فصل سرما و کاهش دما و تهویه نامناسب در کنار عادیانگاریها نقاط تهدید برای شروع سریعتر پیک ششم محسوب میشوند.
جمالیان عنوان کرد: پوششدهی مطلوب واکسیناسیون در سنین بالای 50 سال یک نقطه قوت و فرصت است اما متاسفانه 15 درصد از گروه سنی زیر 50 سال حتی یک دُز از واکسن خود را تا کنون دریافت نکردهاند.
استان همدان/ 550 بیمار کرونایی در مراکز درمانی بستری هستند
رشید حیدری مقدم در جلسه ستاد کرونای استان همدان اظهار داشت: 550 بیمار بر اثر ابتلا به کرونا در بیمارستانهای استان بستری هستند.
وی با اشاره به اینکه بیش از 850هزار دُز واکسن کرونا در استان موجود است اعلام کرد: 5 شهر در استان همدان در وضعیت نارنجی قرار دارند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان عنوان کرد: در 24 ساعت گذشته 53 بیمار مثبت و 263بیمار سرپایی به علت ابتلا به کرونا به بیمارستانهای استان رجوع کردهاند.
وی ادامه داد: در 24ساعت گذشته 3 نفر در استان به دلیل ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادند.
این مقام مسئول اعلام کرد: وضعیت رنگبندی شهرستانهای رزن، درگزین، تویسرکان، همدان و نهاوند نارنجی و باقی شهرهای استان زرد هستند.
وی با بیان اینکه 880 بیمار در 24 ساعت گذشته به بیمارستانهای استان مراجعه کردهاند عنوان کرد: 98درصد علل ابتلا به کرونا در استان، شرکت در اجتماعات و دورهمیهای خانوادگی است.
حیدری مقدم گفت: بیش از یک میلیون و 200هزار دُز اول و 650هزار نفر نیز دُز دوم را در استان تزریق کردهاند.
وی اظهار داشت: 65درصد از کل جمعیت استان یک دز و 38 درصد نیز، دو دُز واکسن کرونا را دریافت کردند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان افزود: 91 درصد از افراد بالای 12سال استان یک دُز، و 53 درصد نیز دو دُز واکسن کرونا خود را دریافت و تزریق کردهاند.
وی با بیان اینکه 75درصد از دانشآموزان استان واکسن کرونا را تزریق کردهاند توضیح داد: رعایت پروتکلهای بهداشتی و فاصلهگذاری فیزیکی توسط مردم استان در شرایط کنونی همچنان ضروری است.
انتهای پیام/ی