تناقضات آشکار در برنامه‌های محمد بن سلمان درباره کربن خنثی

تناقضات آشکار در برنامه‌های محمد بن سلمان درباره کربن خنثی

یک موسسه آمریکایی از تناقض آشکار در برنامه‌های ولیعهد سعودی برای رسیدن به انتشار کربن خنثی خبر داد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم،موسسه واشنگتن برای سیاست خاور نزدیک اعلام کرد که برنامه‌های «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی برای رسیدن به «انتشار کربن خنثی تا سال 2060» با تناقضات قابل توجهی همراه است.

وب سایت سعودی لیکس نوشت: «سایمون هندرسون» محقق انستیتوی واشنگتن گفت که عربستان سعودی، که بسیاری آن را - با دلیل موجه - به عنوان کشوری بیابانی می‌دانند، می‌خواهد به یک عربستان سبز تبدیل شود.

محمد بن سلمان هفته گذشته در نشست «ابتکار سبز سعودی» در ریاض اعلام کرد این کشور که بزرگترین صادرکننده نفت جهان محسوب می شود، تا سال 2060 به هدف انتشار کربن صفر خالص دست پیدا خواهد کرد.

وی در اظهارات خود طی این رویداد تأکید کرد که این کشور پادشاهی همچنین قصد دارد تا بیش از دو برابر هدف خود را برای کاهش انتشار کربن سالانه به میزان 278 میلیون تن تا سال 2030 افزایش دهد. هدف قبلی برای کاهش انتشار کربن به میزان 130 میلیون تن بود.

بن سلمان گفت: ما امروز اعلام می‌کنیم که این کشور پادشاهی قصد دارد تا از طریق روش اقتصاد دایره ای کربن، تا سال 2060 به انتشار صفر خالص برسد، به نحوی که با برنامه‌های توسعه این کشور سازگار باشد و اقتصاد آن را قادر سازد تا تنوع پیدا کند... و همچنان نقش اصلی این کشور پادشاهی را در تقویت امنیت و ثبات بازارهای جهانی نفت حفظ کند.

اظهارات بن سلمان در نشست ابتکار سبز سعودی پیش از کنفرانس مهم تغییرات آب و هوایی سازمان ملل متحد، در گلاسکو، که از 31 اکتبر تا 12 نوامبر برگزار می‌شود، مطرح شد.

چرا عربستان سعودی سال 2060 را انتخاب کرد، زمانی که کشورهایی که به نوبه خود تاریخ رسیدن به این هدف را اعلام کردند، سال 2050 را هدف قرار دادند؟ پاسخ روشن نیست، اگرچه برخی ممکن است سال 2060 را همخوانی با بیست و ششمین کنفرانس تغییرات آب و هوایی سازمان ملل نام رسمی رویدادی که توسط گلاسکو برگزار می‌شود، در نظر بگیرند. در هر صورت، «عبدالعزیز بن سلمان» وزیر نفت عربستان، برادر ناتنی بزرگتر ولیعهد، این نکته را اصلاح کرد و مدت کوتاهی پس از گفتن محمد بن سلمان اعلام کرد که انتظار دارد عربستان تا سال 2050 به هدف انتشار کربن صفر خالص دست یابد.

این امر در محاسبات آلایندگی عربستان سعودی لحاظ نشده است. کربن تنها زمانی منتشر می‌شود که نفت و گاز به مقصد برسد و به بنزین یا انرژی الکتریکی تبدیل شود. کربن همچنین از کشور مشتری (ایالات متحده و سایرین) و نه از کشور تولیدکننده (عربستان سعودی) منتشر می‌شود.

افرادی که حافظه نسبتاً خوبی دارند ممکن است درباره سرنوشت «چشم انداز 2030» محمد بن سلمان تعجب کنند، طرحی که در سال 2016 برای کاهش وابستگی عربستان به منابع هیدروکربنی تا سال 2030 اعلام شد.

به نظر می‌رسد که ریاض اکنون متوجه تناقض قبلی شده است که برای بسیاری آشکار بود. عربستان به منظور تأمین مالی چشم انداز 2030 باید تولید و درآمدهای نفت و گاز را افزایش دهد، نه اینکه آنها را کاهش دهد.

از سوی دیگر ناظران معتقدند ولیعهد سعودی این خبر را اعلام کرد تا وجه بین‌المللی خود را بهبود بخشد .باتوجه به اینکه اخیرا به دنبال افشای جزئیاتی از سوی « سعدالجبری» مقام اطلاعاتی سابق سعودی در خصوص نقشه محمد بن سلمان برای مسموم کردن «ملک عبدالله» پادشاه سابق عربستان وجه وی خدشه دار شده است.

لازم به ذکر است که جنبه تاریک ادعایی محمد بن سلمان ممکن است او را به یک شرکت کننده در جریان عکسبرداری در کنفرانس تغییرات آب و هوایی سازمان ملل تبدیل کند.

در نهایت، به نظر می‌رسد که آینده‌ای با هدف انتشار کربن خنثی تا 2060 با مشکلاتی مواجه است که باید در زمان حال حل شوند.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon