عربستان؛ جهنم سرمایه‌گذاران خارجی

عربستان؛ جهنم سرمایه‌گذاران خارجی

یک روزنامه انگلیسی با تاکید بر شکست ولیعهد سعودی در پروژه‌های اقتصادی، عربستان را جهنم سرمایه‌گذاران توصیف کرد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه انگلیسی «فایننشال تایمز» عربستان سعودی را جهنم سرمایه گذاران خارجی تحت رهبری «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی توصیف کرد.

وب سایت سعودی لیکس نوشت: روزنامه مذکور در گزارشی شانس موفقیت طرح‌های بن سلمان در چارچوب چشم انداز 2030 برای تنوع اقتصادی و جذب شرکت‌های بزرگ خارجی در خصوص افتتاح دفتر مرکزی در این کشور را زیر سوال برد.

بر اساس گزارش این روزنامه انگلیسی، سردرگمی بزرگی در کار وزارتخانه‌های مختلف عربستان وجود دارد، زیرا محمد بن سلمان اهداف این وزارتخانه‌ها را به عنوان بخشی از برنامه‌های خود که در تضاد با یکدیگر هستند، قرار داده است.

این روزنامه نوشت: تناقض بزرگی در بیانیه‌های وزارت سرمایه‌گذاری عربستان سعودی وجود دارد که این وزارت‌خانه عربستان سعودی را بهشت سرمایه گذاران نشان می‌دهد، اما در واقع این کشور جهنمی برای آن‌ها است؛ چراکه تاخیر در پرداخت‌ها و همچنین بوروکراسی وجود دارد که مانع کسب و کار می‌شود، همچنین در مورد محیط نظارتی و شهرت بن سلمان در کمپین‌های سرکوبگرانه‌اش علیه بازرگانان نیز نگرانی‌هایی وجود دارد.

این روزنامه تاکید کرد که عربستان سعودی همچنان با چالش بزرگی در جذب شرکت‌هایی مانند خودرو، هوانوردی، کالاهای مصرفی، بیوتکنولوژی، داروسازی و شرکت های انرژی سبز مواجه است.

این گزارش در ادامه به تشدید رقابت اقتصادی بین عربستان و امارات به ویژه در خصوص میزبانی از مقر شرکت‌های بزرگ پرداخته است.

بر اساس گزارش روزنامه مذکور « عربستان سعودی برای قانونی کردن مشروبات الکلی و گردشگری در دریای سرخ تلاش می‌کند و امارات نیز هفته‌های کاری خود را از دوشنبه تا جمعه قرار داده و در حال انجام تغییراتی است».

یک گزارش بین‌المللی قبلاً نقاط ضعف بسیاری را برای عربستان سعودی در جذب شرکت‌های بین‌المللی برای افتتاح دفتر مرکزی در عربستان نشان داده بود.

شرکت‌های خارجی سال‌هاست که ترجیح می‌دهند دفاتر منطقه‌ای خود را در امارات مستقر کنند و پروژه‌های منطقه‌ای خود را از این دفاتر هدایت و مدیریت کنند. با این حال، وزیر دارایی عربستان سعودی ضمن اذعان به مزیت رقابتی امارات به عنوان قطب تجاری منطقه، ابراز امیدواری کرد که دو کشور بتوانند از این پس رقابتی سالم را برای ایفای نقش مکمل در توسعه اقتصادی منطقه ایفا کنند.

در گزارش خبرگزاری فرانسه آمده است که شهرهای عربستان فاقد زیرساخت های کافی در بخش‌های کلیدی مانند حمل و نقل و بانکداری است و برخی از وزارت‌خانه‌ها از بوروکراسی ریشه‌دار رنج می‌برند.

«رایان بوهل» کارشناس امور خاورمیانه در شرکت مشاوره « استراتفور» اعلام کرد که ریاض از «دبی و حتی ابوظبی از نظر آزادسازی اجتماعی، مسکن، آموزش و مکان‌های تفریحی فاصله زیادی دارد».

وی ادامه داد: واقعیت سخت دیگر این است که در عربستان سعودی 19 میلیون شهروند عمدتا محافظه کار در سال‌های آینده در مقایسه با امارات کمتر پذیرای آداب و رسوم اجتماعی غرب خواهند بود.

زیرساخت‌های مدرن دبی را به مقر منطقه‌ای ترجیحی برای شرکت‌های بین المللی تبدیل کرده و امارات ثروتمند خلیج فارس، گشایش کسب و کار را در منطقه‌ای که گرفتار بوروکراسی است، آسان کرده است.

در حالی که فضای کسب و کار در دبی رونق داشت ریاض به دلیل سیاست‌های سخت، تهدیدات امنیتی و فساد دچار تزلزل شد.

کارشناسان اقتصادی حوزه خلیج فارس بر این باورند که تحقق رویکرد عربستان مبنی بر تبدیل این کشور به قطب اقتصادی منطقه و راه اندازی دفاتر شرکت‌های خارجی در سعودی با توجه به تصویر سنتی این کشور نزد فعالان حوزه اقتصادی و سرمایه گذاری نیازمند تغییر اساسی در برخی بخش‌ها و گذشت سال‌های طولانی است.

عربستان به تازگی برای به حاشیه بردن و از دور خارج کردن امارات متحده عربی وارد حوزه جذب سرمایه گذاری خارجی شده است، بخشی که سال‌هاست مورد علاقه امارات بوده و در این زمینه نیز موفق عمل کرده است.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
خانه خودرو شمال
میهن
گوشتیران
رایتل
triboon
طبیعت