دو هدف عمده عربستان از تشدید فشارها بر لبنان/ قرداحی در مصاحبه با تسنیم: واکنشی ندارم!
کارشناسان سیاسی لبنان در حالی تأکید دارند ریاض بهدنبال یافتن راهی برای نجات «سمیر جعجع» رئیس حزب نیروهای لبنانی است که جورج قرداحی که اظهاراتش درباره جنگ یمن خشم عربستان را برانگیخته است در مصاحبه کوتاه با تسنیم از واکنش به تحولات جاری خودداری کرد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، هفته گذشته رسانهها از تشدید تنش میان عربستان سعودی و لبنان بعد از انتشار مصاحبه «جورج قرداحی» وزیر اطلاعرسانی این کشور که یک ماه قبل از انتصاب وی به این منصب انجام شده بود و در آن قرداحی به دفاع از ملت مظلوم یمن و مقاومت آنها در برابر تجاوزات ائتلاف آمریکایی پرداخته و بر لزوم توقف جنگ ویرانگر یمن تأکید کرده بود، خبر دادند.
در همین راستا روز گذشته مقامات سعودی اعلام کردند که سفیر خود در لبنان را فراخواندهاند و همچنین ریاض از سفیر لبنان در عربستان خواسته است ظرف 48 ساعت خاک این کشور را ترک کند، این اقدام همزمان با تصمیم ریاض برای توقف کلیه واردات از لبنان به عربستان بود.
به گزارش خبرگزاری رسمی عربستان سعودی مقامات این کشور ضمن تأکید بر تصمیم قبلی خود مبنی بر جلوگیری از سفر شهروندان سعودی به لبنان مدعی شدند که این تصمیم را برای حفظ امنیت عربستان و ملت آن اتخاذ کردهاند و همچنین تصمیمات دیگری در این زمینه گرفته خواهد شد.
مقامات سعودی این اقدامات خصمانه ضد لبنان را در قالب واکنش رژیم عربستان به اظهارات وزیر رسانه لبنان که گفته بود «جنبش انصارالله از خودش در برابر تجاوزات خارجی دفاع میکند و جنگ یمن بیهوده است و باید متوقف گردد» توجیه میکنند. ریاض اظهارات وزیر رسانه لبنان را دروغ و توهینآمیز ضد عربستان و مردم آن توصیف کرد.
خودداری جورج قرداحی از مصاحبه با تسنیم
در واکنش به این تصمیمات عربستان ضد لبنان خبرگزاری تسنیم مصاحبهای با دکتر «وسیم بزی» کارشناس سیاسی لبنان و «علی آلاحمد» فعال و معارض برجسته سعودی و مدیر مرکز مطالعات خلیج فارس در واشنگتن انجام داده است. البته برخی مسئولان لبنانی که تسنیم با آنها تماس گرفت، از اظهارنظر در این باره خودداری کردند.
در این ارتباط در پی تماس خبرنگار تسنیم در بیروت با شخص جورج قرداحی، وی از اظهار نظر درباره این تصمیمات عربستان خودداری کرد و به تسنیم گفت: واکنشی ندارم!
دکتر «وسیم بزی» کارشناس سیاسی لبنان در واکنش به این حواشی در گفتگو با خبرگزاری تسنیم اعلام کرد، این اقدامات عربستان در واکنش به اظهارات وزیر رسانه لبنان که یک ماه قبل از تشکیل دولت «نجیب میقاتی» نخست وزیر کشور صورت گرفته بود، نیست. ریاض اظهارات قرداحی را بهعنوان پاشنه آشیل اقداماتی که میخواست با آن کمر لبنان را بشکند در نظر گرفته است و این موضع ریاض ضمن یک دستور کار بسیار بزرگتر از واکنش به اظهارات قرداحی است.
امکان تبانی الجزیره با مقامات سعودی عربستان
وی افزود: این در حالی است که «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا و «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد نیز جنگ عربستان سعودی در یمن را پوچ توصیف کرده بودند، ممکن است که یک تبانی میان یکی از تریبونهای شبکه قطری الجزیره که در برنامه «برلمان الشعب» مصاحبهای با جورج قرداحی قبل از انتصاب وی بهعنوان وزیر رسانه لبنان انجام داده بود، با مقامات سعودی صورت گرفته باشد، بهویژه اینکه اکنون کشوری که صاحب این شبکه است این روزها بعد از نشست آشتی خلیج فارس در منطقه «العلا» و بازگشت قطر بهسمت عربستان، هماهنگی کامل با ریاض دارد.
عربستان حریری و جنبلاط را بهخاطر جعجع حذف کرد
این شخصیت لبنانی در ادامه با بیان اینکه ساعت صفر به عربستان بعد از شکست جنایت منطقه «الطیونه» که در راستای تلاش حزب نیروهای لبنانی بهریاست «سمیر جعجع» برای کشاندن لبنان به فتنه داخلی رخ داد آشکار شده است، گفت که سمیر جعجع مرد «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی است و ریاض «ولید جنبلاط» رئیس حزب سوسیالیست ترقیخواه و «سعد حریری» رئیس جریان المستقبل را بهخاطر جعجع کنار گذاشت.
دو هدف عمده عربستان از تشدید فشارها علیه لبنان
این کارشناس لبنانی افزود: شکست جنایت الطیونه در کشاندن لبنان به فتنه و اظهارات «ژوزف عون» فرمانده ارتش درباره اینکه سمیر جعجع در جنایت الطیونه دست داشته است و احضار وی به دادگاه، عربستان سعودی را وادار کرد بهدنبال راهی برای نجات این مرد جنایتکار خود در لبنان باشد، بنابراین اظهارات قرداحی بهانهای شد تا عربستان از آن برای برافروختن آتش کینه خود در لبنان استفاده کند.
دکتر وسیم بزی تأکید کرد که هدف اول طوفان عربستان محاصره حزبالله و هدف دوم آن سقوط دولت نجیب میقاتی است که از زمان تشکیل خود نتوانست ریاض را راضی کند؛ تا جایی که «ولید البخاری» سفیر عربستان در لبنان همه پروتکلهای دیپلماتیک را شکست و برای تبریک به وزیر خارجه جدید لبنان به وزارت خارجه این کشور نرفت.
اتفاقات لبنان بیارتباط با شکست اخیر عربستان در نبرد مأرب نیست
وی همچنین اتفاقاتی را که در لبنان رخ میدهد با آنچه در شهر «مأرب» در جریان است و این منطقه در آستانه آزادسازی بهدست جنبش انصارالله یمن قرار گرفته است به یکدیگر پیوند داده تأکید کرد: همین موضوع موجب شده است عربستان همه تلاش خود را برای توازن در لبنان انجام دهد تا ناامیدی ریاض و تلخی شکستی که در مأرب متحمل شده است و انصارالله در آستانه آزادسازی کامل این شهر از اشغالگری سعودیها قرار گرفته است، جبران کند.
آمریکاییها از اقدامات عربستان در لبنان حمایت میکنند
این کارشناس سیاسی لبنان در پایان گفتوگوی خود با تسنیم گفت: آمریکاییها از اقدامات عربستان حمایت میکنند و این امر در اعمال تحریمهای آمریکا و زمانبندی مشکوک اقدامات سیاسی ضد شخصیتهای ملی لبنان از جمله «جمیل السید» نماینده پارلمان لبنان را نشان میدهد اما با وجود همکاری و هماهنگی آمریکا با عربستان سعودی اگر آمریکاییها احساس کنند که عربستان در آستانه سقوط است خودشان را از ماجراجویی این کشور در لبنان کنار میکشند تا سهمی در شکست ریاض در مرحله آینده که وقوع آن بعید نیست، نداشته باشند.
کشورهای عربی در صدد محاصره مقاومت لبنان هستند
«علی آلاحمد» مدیر مرکز مطالعاتی خلیج فارس در واشنگتن نیز بهنوبه خود در مصاحبه با خبرگزاری تسنیم در واکنش به اقدامات اخیر عربستان ضد لبنان تأکید کرد، واضح است که بحرانتراشی کشورهای خلیج فارس ضد لبنان یک فرآیند عامدانه با هدف تشدید فشارها علیه این کشور ضمن برنامه آمریکا برای تبدیل کردن لبنان به صحنه درگیریها است.
وی همچنین فاش کرد که هماهنگی کشورهای خلیج فارس علیه لبنان ناشی از تمایل آمریکا برای سوق دادن لبنانیها به دشمنی و کشاندن آنها به یک جنگ و درگیری داخلی برای محاصره مقاومت که در مخالفت با سیاستهای آمریکا در لبنان عمل میکند، است.
لازم به ذکر است که آخرین فعالیتهای سفیر عربستان در لبنان مربوط به دیدار وی با «سمیر جعجع» رئیس حزب نیروهای لبنانی و عامل اصلی جنایت خونین الطیونه بود.
انتهای پیام/+