حجم آبهای زیرزمینی مصرف شده در ۲۳ سال معادل ۵ دریاچه ارومیه
کاهش آب های زیرزمینی بحران هایی نظیر تغییر اقلیم, از بین رفتن حاصل خیزی خاک و فرونشت زمین را در پی دارد که در سالهای اخیر شاهد روی دادن این حوادث در دشت ورامین و اصفهان بودهایم.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم, چهل و سومین جلسه شورای عالی آب با حضور رئیس جمهور و نمایندگانی از سازمان حفاظت محیط زیست و وزارت نیرو برگزار شد.
در این جلسه مباحثی پیرامون کاهش ذخیره سدها, افت سطح آبهای زیرزمینی, فرونشت زمین و ترک خوردن زمینهای حاصلخیز کشاورزی به سبب بهرهبرداری بیش از اندازه از آبخوانها مطرح شد.
دشت ورامین به دلیل کمبود منابع آبی و استفاده بیرویه از سفرههای آبهای زیرزمینی، سالانه 35 سانتیمتر فرونشست دارد و این امر آسیبهای جبرانناپذیری به محیط زیست, تنوع زیستی جانوران منطقه و معیشت مردم وارد کرده است.
هم چنین در دشت اصفهان نیز به دلیل برداشت بیش از اندازه از آبخوانهای دشت اصفهان و متراکم شدن لایههای زمین، فرونشست در حال اتفاق افتادن است که این اتفاق هر سازه ای که در آن قرار دارد از جمله 815 هزار واحد مسکونی، سازههای تاریخی، نیروگاه، فرودگاه، پالایشگاه و 2.5 میلیون نفر جمعیت ساکن این دشت را در معرض خطر قرار داده است.
محمد درویش, کارشناس محیط زیست در صفحه شخصی خود در این زمینه نوشت: این 130 میلیارد مکعب کسری منابع به این معنی است که در این سالها به اندازه 5 دریاچه به بزرگی دریاچه ارومیه از آبخوانها برداشته شده است.
وی افزود: از این مقدار کسری, حدود 110 میلیارد متر مکعب فقط در 23 سال و در فاصله سالهای 1376 تا 1399 ایجاد شده است.
انتهای پیام/