بررسی دورنمای مذاکرات "۳+۳" درباره مسائل قفقاز در دیدار لاوروف و چاووش‌اوغلو

بررسی دورنمای مذاکرات "3+3" درباره مسائل قفقاز در دیدار لاوروف و چاووش‌اوغلو

وزرای خارجه روسیه و ترکیه در جریان مذاکراتی در حاشیه نشست سران گروه ۲۰، دورنمای شکل‌گیری مکانیزم منطقه‌ای در ترکیب "۳+۳" (شامل جمهوری آذربایجان، ارمنستان، گرجستان، روسیه، ایران و ترکیه) را بررسی کردند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «تاس»، "سرگئی لاوروف" وزیر امور خارجه روسیه و "مولود چاووش‌اوغلو" وزیر امور خارجه ترکیه در دیداری دوجانبه در حاشیه نشست سران گروه 20 در شهر رم (پایتخت ایتالیا)، دورنمای راه‌اندازی مکانیزم منطقه‌ای در ترکیب "3+3" (شامل سه کشور منطقه: جمهوری آذربایجان، ارمنستان، گرجستان و سه همسایه بزرگ آنها: روسیه، ایران و ترکیه) را بررسی کردند.

وزارت امور خارجه روسیه با انتشار بیانیه‌ای در پایان دیدار رؤسای دستگاه دیپلماسی فدراسیون روسیه و ترکیه در رم، یادآور شد: «توجه اصلی مذاکرات وزرای خارجه دو کشور بر هماهنگی اقدامات دوجانبه برای ادامه تثبیت اوضاع در منطقه قفقاز جنوبی و منطقه بالکان معطوف بود. امکان اقدامات مشترک برای حل‌وفصل مشکلات در بوسنی و هرزگوین، از جمله با استفاده از مذاکرات چندجانبه بررسی شد، علاوه بر این لاوروف و چاووش‌اوغلو در خصوص دورنمای راه‌اندازی یک مکانیزم منطقه‌ای در ترکیب "3+3" به‌منظور حل‌وفصل مشکلات موجود در منطقه قفقاز جنوبی تبادل نظر کردند.»

وزرای امور خارجه روسیه و ترکیه همچنین برخی مسائل موردعلاقه در دستور کار بین‌الملل و ابعاد مختلف روابط دوجانبه را مورد بررسی قرار دادند.

لازم به یادآوری است که "الهام علی‌اف" و "رجب طیب اردوغان" رؤسای جمهوری آذربایجان و ترکیه مبتکر شکل‌گیری همکاری‌های شش‌جانبه‌ای در ترکیب "3+3" با مشارکت جمهوری آذربایجان، ارمنستان، گرجستان، روسیه، ایران و ترکیه هستند. مقامات تهران هم از این نظریه حمایت و آمادگی خود برای همکاری در این ترکیب برای تقویت صلح و امنیت در منطقه قفقاز جنوبی را اعلام کرده‌اند.

سرگئی لاوروف نیز پیش از این تأکید کرد که طرف روسی برای تحقق این ابتکارعمل با همتایان ارمنستانی خود کار می‌کند و امیدوار است که گرجستان نیز به مشارکت در چنین مکانیزم منطقه‌ای علاقه‌مند باشد.

"داوید زالکالیانی" وزیر امور خارجه و معاون نخست وزیر گرجستان به‌نوبه خود یادآور شد که مقامات تفلیس به‌رغم اختلافات موجود با روسیه، باید در این ترکیب مذاکرات جدید مشارکت داشته باشند، البته این اظهارات با انتقاد شدید مخالفان دولت گرجستان مواجه شد.

انتهای پیام/+

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon
طبیعت