گزارشی جدید از آراء فلسفی معلم ثانی/ "فارابی و بنیان‌گذاری فلسفۀ سیاسی اسلامی" منتشر شد

گزارشی جدید از آراء فلسفی معلم ثانی/ "فارابی و بنیان‌گذاری فلسفۀ سیاسی اسلامی" منتشر شد

کتاب "فارابی و بنیان‌گذاری فلسفۀ سیاسی اسلامی" نوشته محسن مهدی با ترجمه محمداحسان مصحفی به بازار کتاب راه پیدا کرد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، محسن مهدی، فیلسوف پرآوازۀ عراقی ‌ـ ‌‌ایرانی، نقش بسیار ارزنده‌ای در شناساندن اندیشۀ سیاسی فیلسوفان مسلمان در عصر حاضر ایفا کرده است.

کتاب "فارابی و بنیان‌گذاری فلسفۀ سیاسی اسلامی"، شاهکار او در فلسفۀ سیاسی اسلامی است. نویسنده در این کتاب به بررسی نقش فارابی در بنیانگذاری اندیشه سیاسی اسلام می‌پردازد.

محسن مهدی که یکی از اندیشمندان حوزه اندیشه اسلامی به شمار می‌رود، بر اساس مطالعات و تحقیقات 40 ساله خود به بررسی آرای این فیلسوف اسلامی پرداخته است.

وی در این کتاب گزارشی کاملاً جدید از تعلیمات فارابی در خصوص دین و سیاست ارائه می‌دهد. گزارش او برآمده از درکی ژرف و نگرشی فلسفی و مبتنی بر ده‌ها سال تحقیقات دانشگاهی و بازیابی متون و نیز مبتنی بر کشف دوبارۀ این قلمرو و تمرکز بر فلسفۀ سیاسی سده‌های میانی در سنت اسلامی است.

وی در این کتاب نشان می‌دهد که فارابی با بهره جستن از سنت یونانیِ فلسفۀ سیاسیِ بازمانده از افلاطون و ارسطو و جای دادن این سنت در بستر فکری و اجتماعی اسلامی، چگونه فلسفۀ سیاسی اسلامی را بنیان گذاشت و اساساً چگونه خط سیر اندیشۀ سیاسی در اجتماع مسلمانان را دگرگون کرد.

مهدی معتقد است به رغم اهمیت دیدگاه‌های فارابی، آرای این فیلسوف آن چنان که باید و شاید مورد توجه قرار نگرفته است، آرای فارابی باید در فلسفه سیاسی اسلامی مورد توجه قرار گیرند و به نقشی که فارابی در ایجاد اندیشه سیاسی اسلامی داشته توجه شود.

در این کتاب به بررسی تاریخی آرای فارابی و تأثیراتی که او از فلاسفه یونان گرفته پرداخته شده و در این بررسی به آرای افلاطون و ارسطو و تأثیر آن بر آرای فارابی تمرکز شده است.

باتروث در پیش‌گفتار این اثر می‌نویسد: هدف محسن مهدی این است که نشان دهد فارابی در صورت‌بندی فلسفه سیاسی خود بیشتر به جریانی متمایل بود که نوافلاطونیان – افلاطونیان میانه – ادامه دادند.

تأکید او بر چگونگی استفاده فارابی از این سیر تفسیر افلاطونی است، نه بر تفسیر نوافلاطونی که با مسائل الاهیات مرتبط است. این تأکید به او اجازه می‌دهد تا بر دغدغه‌های سیاسی افلاطون تمرکز کند و بکوشد همزمان ارسطو را به صورتی قابل پذیرش‌تر برای خوانندگان ترسیم کند.

در مجموع محسن مهدی در اینجا یک قرائت فلسفی و تفسیری از یکی از مهمترین فیلسوفان در سنت عربی و اسلامی سده‌های میانه ارائه می‌دهد؛ با تکیه بر دهه‌ها تحقیقات پیشگامانه و کسب فهمی عمیق از تاریخ فلسفه، مخصوصا فلسفه مرتبط با حیات سیاسی، این گزارش از فارابی به عنوان بنیان‌گذار فلسفه سیاسی در اسلام، آشکارا کامل‌ترین و استادانه‌ترین توضیح را از آنچه معلم ثانی در این آثار به دنبال انجام آن است فراهم می‌کند که هر چند همگان را مات و مبهوت می‌کند، اما کنجکاوی مصرترین و متفکرترین خوانندگان را بر می‌انگیزد.

انتشارات حکمت کتاب "فارابی و بنیان‌گذاری فلسفۀ سیاسی اسلامی" را با قیمت 110 هزار تومان راهی بازار کتاب کرده است.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon
گوشتیران