«جذب سرمایه‌گذار» مهم‌ترین نیاز امروز اقتصاد دانش‌بنیان است


«جذب سرمایه‌گذار» مهم‌ترین نیاز امروز اقتصاد دانش‌بنیان است

گروه استان‌ها- استفاده از توان استارت‌آپ‌ها در جهت بهبود فضای کسب‌وکار، افزایش سرمایه‌گذاری و بهره‌وری بیشتر در فضای کسب‌وکار ازجمله شاخص‌های تعیین‌کننده وضعیت اقتصادی هر کشور و منطقه به شمار می‌رود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شاهرود، سرمایه‌ انسانی خلاق و نوآور از اساسی‌ترین زیرساخت‌های اقتصاد دانش‌بنیان و کارآفرین است که به‌عنوان بزرگ‌ترین و باارزش‌ترین دارایی‌ کشور، باید مورد توجه قرار گیرد. در این میان نقش استارت‌آپ‌های نوپا و بهره‌گیری از تجارت دیگر جوامع در چارچوب منافع ملی می‌تواند موجبات رشد و تعالی اقتصاد در بهره‌گیری از این قابلیت‌ها را فراهم آورد.

استارت‌آپ‌ها نقش بی‌بدیلی در رشد و توسعه جوامع در دنیای کنونی ایفا می‌کنند. خلق اندیشه، کارآفرینی، رشد صنعت گردشگری، کسب‌وکارهای متنوع جدید، فناوری‌های نوآورانه و ظهور اقتصاد جدید مبتنی بر آن، نقطه عطفی در عرصه اقتصاد به شمار می‌رود که پنجره جدیدی برای کشورهای توسعه‌یافته و درحال‌توسعه باز کرده است تا این‌گونه بتوانند بهره‌مندی بیشتری از توسعه در حوزه اقتصاد دانش‌بنیان به دست بیاورد.

با نگاهی به روند رو به رشد سرمایه‌گذاری جهانی روی استارت‌آپ‌ها در 2 دهه اخیر می‌توان گفت یکی از مهم‌ترین ارکان مؤثر بر زیست‌بوم این مقوله، سرمایه و وجود مؤسسات و نهادهای سرمایه‌گذاری است که نقش روانی و عملیاتی مهمی در شکل‌گیری، رشد و موفقیت کسب‌وکارهای نوپا دارند.

ازاین‌رو، دولت باید با فراهم آوردن راهبردهای صحیح و مناسب برای گذار سریع در همه زمینه‌ها، تسهیلات لازم را برای ارتقای شرکت‌های دانش‌بنیان و استارت‌آپ‌ها ایجاد کند تا به رشدی چشمگیر در مدت‌زمانی کوتاه برسد.

در همین راستا «استان آپ» یکی از رویدادهایی است که در چند سال گذشته با هدف حمایت از استارت‌آپ‌ها در استان‌های مختلف برگزار می‌شود و این روزها مقدمات اجرایی این رویداد بزرگ در استان سمنان در حال انجام است.

استان سمنان میزبان سومین دوره رویداد استان آپشد؛ جذب سرمایه‌گذار رویکرد اصلی

 محسن نظری، رئیس پارک علم و فناوری استان سمنان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: استان سمنان به‌عنوان سومین استان جهت اجرای این رویداد توسط صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری انتخاب شده و استان‌های کرمان و قزوین دو استان پیش از استان سمنان بودند که این رویداد در آنجا برگزار شده است.

وب با بیان اینکه هم‌اکنون در بازه زمانی ثبت‌نام از تیم‌های متقاضی قرار داریم افزود: پس از پایان این مدت، زمان آماده‌سازی تیم‌ها آغاز می‌شود تا بتوانند در روز برگزاری رویداد از ایده، محصولات و توانمندی‌های خود به‌خوبی دفاع کرده و بیشترین جذب سرمایه از بخش‌های دولتی و خصوصی را به نام خود ثبت کنند.

نظری با اشاره به لزوم حمایت همه‌جانبه از این رویداد در سطح استان سمنان خاطرنشان کرد: یکی از رویکردهای اصلی که در این رویداد دنبال می‌شود، جذب سرمایه‌گذار است. در همین راستا ضروری است تا بین دو تا سه ماه پیش از برگزاری رویداد، تمامی فرآیندهای ثبت‌نام، آماده‌سازی و هماهنگی‌های مختلف انجام شود.

شکل‌گیری جریان سرمایه و توانمند شدن تیم‌های فناور هدف اصلی است

مصطفی بغدادی، مدیر توسعه و اکوسیستم صندوق ملی نوآوری و شکوفایی درباره لزوم برگزاری رویداد استان آپ به خبرنگار تسنیم گفت: در دوشنبه‌های استارت‌آپی که هر هفته در تهران برگزار می‌شود تا کنون بیش از 5 میلیارد تومان جذب سرمایه داشتیم. جالب است که بیش از 4 درصد از این تیم‌ها از خارج استان تهران شرکت کرده‌اند و همین موضوع ما را بر آن داشت تا لزوم ورود به مقوله «استان آپ» را در خود استان‌ها بیشتر درک کرده تا به شکل‌گیری جریان سرمایه در استان‌ها کمک کنیم.

بغدادی با اشاره به موضوع آماده‌سازی تیم‌های شرکت‌کننده در این رویداد بیان کرد: هیچ هزینه‌ای جهت آماده‌سازی و شرکت در این رویداد از تیم‌های شرکت‌کننده دریافت نمی‌شود و تمامی فرآیند توانمند ساری رایگان خواهد بود. هزینه‌های آماده‌سازی تیم‌ها توسط صندوق نوآوری و شکوفایی و بسترهای لازم جهت اجرای رویداد از سوی پارک علم و فناوری استان سمنان تأمین می‌شود.

وی افزود: هدف اصلی ما در استان سمنان، ‌شکل‌گیری جریان سرمایه و توانمندسازی تیم‌های فناور است.

ثبت‌نام رویداد استان آپ به مدت دو هفته و در سامانه غزال انجام می‌شود

 مدیر توسعه اکوسیستم صندوق ملی نوآوری و شکوفایی در تشریح شرایط تیم‌های شرکت‌کننده در رویداد نیز عنوان کرد: تعدادی از تیم‌ها در مرحله ایده هستند و نیاز به سرمایه بذری یا اولیه دارند که کمتر از 5 میلیون تومان است.

بغدادی اضافه کرد: تعدادی دیگر از تیم‌ها برای اینکه بتوانند یک مدل کسب‌وکار را شناسایی و جذب سرمایه داشته باشند، به وجود شتاب‌دهنده‌ها و به‌طورکلی خدمات شتاب دهی نیاز دارند. در فراخوان استان آپ از هر دو دسته از این تیم‌ها ثبت‌نام انجام می‌شود و تفاوتی بین این دو دسته در ثبت‌نام وجود ندارد.

وی با اشاره به نحوه ثبت‌نام در این رویداد گفت: ثبت‌نام این رویداد به مدت ٢ هفته از طریق مراجعه به سامانه غزال به نشانی اینترنتی inif.ir در بخش استان آپ استان سمنان انجام می‌شود.

پیش‌بینی ثبت‌نام ١ تیم فناور و دانش‌بنیان در استان سمنان

امیررضا صادقی، مدیر عملیاتی و مجری رویداد مای استان آپ نیز اظهار داشت: در گام نخست، فرآیند ثبت‌نام تیم‌ها به مدت دو هفته انجام می‌شود و انتظار ما این است بیش از ١ تیم دانش‌بنیان و فناور ثبت‌نام کنند و در گام بعدی نیز توانمندسازی در دوره‌های آموزشی و سلسله کارگاه‌های مورد نیاز تیم‌ها برگزار می‌شود.

وی اضافه کرد: سپس دوره جذب سرمایه‌گذار یا به اصطلاح دوره منتورینگ برگزار خواهد شد که در این دوره به تیم‌ها کمک می‌شود تا چگونه زبان خودشان را به زبان سرمایه‌گذاران نزدیک‌تر کنند. در مرحله پایانی نیز منتورینگ یا جذب سرمایه‌گذار به‌صورت حضوری در روز برگزاری رویداد را خواهیم داشت.

به گزارش تسنیم، بر پایه اطلاعات منتشره رسمی از طرف وزارت ارتباطات، هر استارت‌آپ به‌طور میانگین توانسته است هفت تن نیروی متخصص را مشغول به کار کند. این در حالی است که در سال‌های اخیر تعداد زیادی استارت‌آپ تخصصی فعالیت خود را آغاز کرده‌اند و در صورت ادامه فعالیت می‌توانند همچنان نقش بسزایی در افزایش اشتغال ایفا کنند. عدم قطعیت در شکل‌گیری استارت‌آپ‌ها به مانند شمشیر دو لبه‌ای است که می‌تواند تهدید باشد اما هنر صاحبان آن می‌تواند این تهدید را به یک فرصت بزرگ تبدیل کند. گواه این ادعا استارت‌آپ‌هایی چون گوگل، مایکروسافت و اپل هستند که این دغدغه را به مزیتی بزرگ تبدیل کرده‌اند.

در بحث راه‌اندازی استارت‌آپ از نظر اقتصادی بهترین گزینه، حضور یک سرمایه‌گذار بزرگ است که در این صورت خیال کارآفرین از تأمین منابع مالی آسوده خواهد بود اما تجربه نشان داده است که بیشتر استارت‌آپ‌هایی که با سرمایه‌گذاری شخصی شروع به کار کرده‌اند، زودتر به موفقیت می‌رسند. تا وقتی که هنوز ایده اصلی خام است و وضعیت کسب‌وکار به سطح مناسبی نرسیده باشد، سرمایه‌گذار انگیزه بالایی در سرمایه‌گذاری ندارد و به همین دلیل به انتظار پیدا شدن سرمایه‌گذار نباید دست روی دست گذاشت زیرا به‌احتمال‌زیاد به از دست دادن زمان منجر خواهد شد.

بر اساس آنچه گفته شد و برخلاف تصور غالب، می‌توان بزرگ‌ترین عامل موفقیت استارت‌آپ‌ها را خلاقیت درونی و نوآوری دانست.

انتهای پیام/363/ ع

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon