منابع آب زیرزمینی استان بوشهر برای "شرب" قابل استفاده نیست


منابع آب زیرزمینی استان بوشهر برای "شرب" قابل استفاده نیست

گروه استان‌ها ـ مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر با بیان اینکه آب چاه‌های استان بوشهر قابل استفاده در حوزه آشامیدنی نیست گفت: تنها راه تأمین منابع آب استان بوشهر اجرای طرح‌های شیرین‌سازی آب دریاست که در شهرها و روستاها اجرایی شده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بوشهر، کاهش 50درصدی بارش باران، ادامه خشکسالی‌ها و افزایش مصرف آب بر بحران کم‌آبی در شهرها و روستاها افزوده است.

استان بوشهر در جنوب کشور با 10 شهرستان و 40 شهر از استان‌های کم‌آب در بخش‌های شرب و کشاورزی است که راهکارهای مختلفی برای جبران کمبود آب در این حوزه‌ها تدوین و عملیاتی شده است.

استان بوشهر سومین اقتصاد بزرگ و رتبه نخست درآمد سرانه در کشور است ولی در حوزه زیرساختی از جمله تأمین آب شرب و کشاورزی در مضیقه است به‌گونه‌ای که بیش از 80 درصد آب آشامیدنی شهرها و روستاهای استان بوشهر از استان‌های دیگر با خطوط طولانی آبرسانی تأمین می‌شود.

مشکل تأمین آب آشامیدنی در استان بوشهر یک بحران تاریخی است

مشکل تأمین آب آشامیدنی در استان بوشهر یک بحران تاریخی است چراکه مردم این استان توانمند اقتصادی، در همه ادوار تاریخی با مشکل کم‌آبی برخوردار بوده‌اند.

به‌گفته مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر 80 درصد منابع آب آشامیدنی استان در استان کهگیلویه و بویراحمد و کازرون فارس قرار دارد که با خطوط طولانی به شبکه آبرسانی شهرها و روستاها متصل می‌شود.

عبدالحمید حمزه‌پور با تصریح به اینکه در استان بوشهر چیزی به‌عنوان منابع آب آشامیدنی شیرین قابل دسترسی در سطح و زیر زمین وجود ندارد اظهار داشت: آب چاه‌های استان بوشهر قابل استفاده در حوزه آشامیدنی نیست و تنها راه تأمین منابع آب، اجرای طرح‌های شیرین‌سازی آب دریاست که در شهرها و روستاها اجرایی شده است.

اکنون 9درصد از منابع آب آشامیدنی استان بوشهر از تأسیسات آب‌شیرین‌کن تولید می‌شود

وی از اجرای طرح‌های آب‌شیرین‌کن در شهرها و روستاهای استان بوشهر خبر داد و بیان کرد: اکنون با وارد مدار شدن تأسیسات آب‌شیرین‌کن کنگان و بوشهر در شبانه‌روز حدود 38 هزار مترمکعب آب دریا شیرین و وارد شبکه آبرسانی می‌شود.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر با اعلام اینکه "اکنون 9درصد از منابع آب آشامیدنی استان بوشهر از تأسیسات آب‌شیرین‌کن تولید می‌شود" خاطرنشان کرد: اکنون طرح‌های آب‌شیرین‌کن با ظرفیت 96 هزار مترمکعب در شبانه‌روز در شهرها و روستاها در حال اجراست.

حمزه‌پور از سرمایه‌گذاری 1300 میلیارد تومانی در اجرای طرح‌های آب‌شیرین‌کن در استان بوشهر خبر داد و تصریح کرد: براساس برنامه‌ریزی 30 مترمکعب از ظرفیت پروژه‌های شیرین‌سازی آب دریا تا پایان امسال وارد مدار تولید می‌شود.

وی با ابراز اینکه "سال آینده همه پروژه‌های آب‌شیرین‌کن راه‌اندازی می‌شود" افزود: با تکمیل این پروژه‌ها بیش از 40 درصد از آب آشامیدنی استان بوشهر تأمین می‌شود و این استان به وضعیت پایدار و مطلوب می‌رسد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر هزینه تأمین آب از طریق شیرین‌سازی آب دریا را چند برابر دیگر منابع دانست و اضافه کرد: آب تولیدی حاصل از شیرین‌سازی بسیار گران است که با توجه به قیمت تمام‌شده بسیار بالای این آب تولیدی، مدیریت و مصرف بهینه آب در استان ضرورتی اجتناب‌ناپذیر است.

حمزه‌پور خلیج فارس را یک ظرفیت بسیار مهم در حل مشکلات آبرسانی استان بوشهر دانست و ادامه داد: کاهش وابستگی استان بوشهر از نظر منابع آب به استان‌های همجوار با توجه به وجود 900 کیلومتر مرز دریایی با خلیج فارس از رویکردهای مهم استان در بخش تأمین آب است.

استان بوشهر در عرصه تأمین آب آشامیدنی با مشکل جدی مواجه است

امام جمعه بوشهر هم با اشاره به کمبود آب آشامیدنی در استان بوشهر متذکر شد: این استان با این‌همه ظرفیت اقتصادی و صنعتی که نقش مهمی در فضای ملی دارد در عرصه تأمین آب آشامیدنی با مشکل جدی مواجه است.

آیت‌الله غلامعلی صفایی بوشهری با توجه به رویکرد تأمین آب استان از طریق شیرین‌سازی آب دریا تصریح کرد: علاوه بر اجرای پروژه‌های آب‌شیرین‌کن باید از ظرفیت نیروگاه اتمی که 2 راکتور جدید در حال ساخت است استفاده کرد.

نماینده ولی فقیه در استان بوشهر نیاز آب آشامیدنی استان بوشهر در شبانه‌روز را 485 هزار مترمکعب دانست و افزود: اکنون بخشی از این نیاز از طریق سد کوثر در استان کهگیلویه و بویراحمد، کازرون و بخشی هم از آب‌شیرین‌کن‌ها تأمین می‌شود و مابقی را می‌توان از راکتور جدید اتمی در حال ساخت تولید کرد.

انتهای پیام/190/ع+

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon