واکنش تند کاربران به توییت جنجالی سفارت کره جنوبی در تهران/ آقای سفیر ماسکهای اهدایی پیشکش؛ لطفا پول ایران را بدهید!
در حالی که کره جنوبی میلیاردها دلار پول ایران را در همراهی با سیاست فشار حداکثری آمریکا بلوکه و خود را در تروریسم دارویی علیه ایران سهیم کرده است، سفیر این کشور در ایران در اقدامی توهینآمیز ۲ هزار عدد ماسک را به یک بیمارستان خصوصی در تهران اهدا کرد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، روز گذشته حساب کاربری سفارت کره جنوبی در تهران تصاویری از اهدای 2 هزار عدد ماسک (کیاف94) به یک بیمارستان خصوصی منتشر کرد که واکنشهای زیادی در فضای مجازی به همراه داشت. نکته جالب در متن توییت سفارت کره جنوبی به کار بردن عبارت "برای کمک به مردم ایران" است که شاید باعث شدت گرفتن واکنش کاربران شده باشد.
در متن این توییت آمده است:
26اکتبر 2021
در جریان دیدار از بیمارستان آتیه و برای کمک به مردم #ایران برای غلبه بر #کویید-19، جناب سفیر یون، 2 هزار عدد #ماسک (کیاف94) را به بیمارستان اهدا نمودند.
شوآف سفارت کره جنوبی در تهران با اهدای ماسکهای محدود و ناچیز آن هم در زمانی که ایران اصلاً به ماسک نیازی ندارد، بیش از اینکه سیگنال دوستی ارسال کند، حرکتی توهینآمیز است. در واقع سئول با اهدای این ماسکها تلاش میکند بر سیاست همراهی با فشار حداکثری آمریکا علیه مردم ایران آن هم در میانه بحران کرونا، نقاب و سرپوش بگذارد. همراهی با تروریسم دارویی و تروریسم اقتصادی موضوعی نیست که با ژست طنزگونه مانند اهدای چند ماسک جبران شود.
ارسال واکسن آنفلوآنزا در زمستان
هرچند این اولین بار نیست که سفارت کره جنوبی در تهران با اهدای ماسک به مراکز مختلف به دنبال کمک و شاید از دید خود نجات مردم ایران بوده اما شاید حافظه تاریخی مردم ایران به اندازهای ضعیف نیست که رفتار گذشته نه چندان دور دولت کره جنوبی علیه ایران را فراموش کرده باشند.
یکی از این موارد موضوع انتقال واکسن آنفلوآنزا از کره جنوبی به ایران است که در ابتدا شایعه شد کره جنوبی به عنوان بخشی از پولهای بلوکه شده قصد ارسال واکسن کرونا به کشور را دارد. هرچند این شایعه اندکی بعد تکذیب و اعلام شد که محموله وارداتی از کره جنوبی به ایران واکسن آنفلوآنزا است اما نکته مهم زمان ارسال این محموله بود. با توجه به شرایط فصلی و نیاز به استفاده از واکسن آنفولآنزا در فصل پاییز با وجود اعلام این موضوع، محموله ارسالی واکسن آنفولآنزا به ایران در فصل زمستان (دیماه) انجام شد.
عجیب اما واقعی: درخواست کارمزد برای پولهای بلوکه شده!
انتظارها از کره جنوبی از این جهت بالاست که ایران یکی از بازارهای مهم محصولات این کشور بوده است. اما بیشتر از 3 سال است که این کشور به بهانه تحریمهای بینالمللی حاضر به پرداخت 7 الی 9 میلیارد دلار پول نفت خریداری شده ایران نیست. درخواست عجیب و توهینآمیز مقامات کرهای از ایران برای کارمزد نگهداری میلیاردها دلار پول بلوکه شده ایران نیز خبری بود که مسلماً باعث خوشحالی هیچ ایرانی نشد.
تلاش دستگاه دیپلماسی ایران برای دریافت این طلب میلیاردی از راههای مختلف از جمله تجهیزات پزشکی و غذایی (که مشمول تحریمها نیستند) نیز ظاهراً با همکاری طرف کرهای همراه نشد. رئیس اتاق ایران و کره جنوبی در این باره گفت که با وجود موافقت کره برای برگزاری جلسات با سفیر این کشور در تهران، در عمل هیچ اقدامی برای پرداخت بدهیهای ایران انجام نشده است.
بهانههای سئول
نکته عجیب اصرار کره جنوبی به وجود تحریمهای بینالمللی به عنوان علت بروز مشکلات اخیر است. رفتار دولت کره جنوبی در قبال ایران به شکلی است که حتی در مواردی که تحریمهای آمریکا نیز مانعی ایجاد نمیکنند، سئول تمایلی برای همکاری از خود نشان نمیدهد.
حتی با وجود اعلام وزارت خزانهداری آمریکا مبنی بر آزاد بودن مبادلات غذا و دارو در چارچوب تحریم و حتی صدور مجوز عمومی اوفِک برای این کار، کره جنوبی تمایلی به انجام آن نداشته و حتی اجازه خرید دارو و تجهیزات پزشکی را نیز از داراییهای بلوکه شده ایران نداده است.
واکنش کاربران
توییت سفارت کره جنوبی در تهران طبق انتظار با واکنش تند کاربران ایرانی مواجه شد. مسلّماً از کشوری که ادعای روابط بلند مدت با ایران را داشته انتظار بیشتری میرود. رفتار کشوری که شرکتهای بزرگ آن در زمان آغاز مذاکرات بینالمللی به عنوان اولین گروهها برای حضور در بازار ایران در انتظار دریافت مجوز هستند و در عین حال به محض آغاز تحریمها اولین گروههایی هستند که چمدانها را بسته و به سرعت بازار ایران را ترک میکنند، به این سادگی فراموش نمیشود.
«سعید خطیب زاده»، سخنگوی وزارت خارجه ایران در نشست خبری هفتگی خود در پاسخ به سؤال تسنیم درخصوص اهدای 2 هزار ماسک گفت: این را فعلاً در حد طنز نگه میداریم. مردم کره جنوبی در جاهای مختلف نشان دادند با آنچه دولت کره در قبال ایران نشان داده شاید به نوعی نارضایتی دارند و این را در موضوعات مختلف احساس میکنیم. ما چند موضوع را از هم جدا میکنیم. موضوعاتی که مربوط به اقدامات و سیاستهای دولت کره در قبال پولهای بلوکه شده ایران در کره است از برخی مسائل دیگر جدا میکنیم و تلاش کردیم کمترین تأثیر را بر روابط دوجانبه بگذارد. فکر میکنم هیچ ملتی برنتابد که دست ملت دیگری در جیبش باشد. پولهای جمهوری اسلامی ایران باید برگردد و اینها پولهای قطعی جمهوری اسلامی ایران است. تلاشهایی صورت گرفته، ولی به اندازه کافی نبوده است. با هر دو طرف در ارتباط بودیم هم بانک مرکزی ایران و هم طرف کرهای، یک ارادهای وجود دارد ولی محقق نشده است و باید سعی کنیم محقق شود.
انتهای پیام/./؛