۱۲۳نیروگاه داریم ولی فقط ۱۲نیروگاه امکان مصرف مازوت دارند/ مردم ۱۰درصد صرفهجویی کنند، قطع برق و گاز نخواهیم داشت
معاون راهبردی تولید شرکت برق حرارتی گفت: از ۱۲۳نیروگاه در کشور تنها ۱۶نیروگاه میتوانند مازوت استفاده کنند که از این تعداد هم مخازن مازوت چهار نیروگاه پلمب شده است و در زمان حاضر تنها ۱۲نیروگاه امکان استفاده از مازوت را دارند.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، ناصر اسکندری، معاون راهبردی تولید شرکت برق حرارتی در حاشیه بیست و یکمین نمایشگاه بینالمللی صنعت برق در جمع خبرنگاران در پاسخ به اینکه مازوت در چه نیروگاههایی مورد استفاده قرار میگیرد، گفت: با هماهنگیای که با سازمان محیط زیست صورت گرفته است، مازوت باید تنها در نیروگاههایی که مشکل محیط زیستی ایجاد نمیکند، مورد استفاده قرار بگیرد.
وی درخصوص آخرین وضعیت تعمیرات نیروگاهی گفت: تعمیرات نیروگاهی از شهریورماه تا اردیبهشتماه ادامه دارد، بهعبارت دیگر بعد از پیک تابستان فصل تعمیرات آغاز میشود و امسال نیز 104 هزار مگاوات نیروگاه در حال تعمیر داریم.
وی افزود: بهطور میانگین روزانه 10 هزار مگاوات بهمنظور انجام تعمیرات نیروگاهی از مدار شبکه خارج میشود و این تعمیرات در حوزههای مختلف نیروگاههای گازی و بخاری صورت میگیرد.
اسکندری با اشاره به استفاده از پساب در نیروگاهها گفت: در همه نیروگاهها جهت اصلی بر این است که از آب دستاول برای خنکسازی استفاده نکنیم، در برخی نیروگاهها این کار انجام میشود، بهطور مثال در کرمان، آذربایجان و تهران بهدنبال استفاده از پساب برای خنکسازی نیروگاهها هستیم.
وی ادامه داد: یکی از برنامههای بلندمدت ما این است که مصرف آب در نیروگاهها کاهش یابد و در استانهایی که فاضلاب و پساب وجود دارد از خروجی تصفیهخانهها استفاده کنیم.
وی گفت: میزان مصرف آب در نیروگاهها با توجه به متفاوت بودن آنها متغیر است اما بهطور کلی بهدنبال کاهش مصرف آب در تمام نیروگاهها هستیم.
وی با بیان اینکه در حوزه سوخت یک همگرایی خوبی بین وزارت نیرو و وزارت نفت صورت گرفته است، گفت: ما در تابستان با پیک برق و در زمستان با پیک مصرف گاز روبهرو هستیم اما امسال هماهنگی خوبی صورت گرفته است تا در زمان پیک گاز نیز مردم با مشکل مواجه نشوند و باید گفت که اگر مردم حداقل 10 درصد مصرف گاز را کاهش دهند، در هیچ بخش با مشکل تأمین سوخت مواجه نخواهیم شد.
اسکندری با اشاره به آخرین وضعیت نیروگاه زمینگرمایی مشکینشهر، گفت: این نیروگاه ظرفیت پایینی در مقایسه با کل ظرفیت نیروگاههای کشور دارد اما پیشبینی میشود که تا سال آینده امکان بهرهبرداری از این نیروگاه به وجود آید.
وی با اعلام اینکه "در حوزه تعمیرات نیروگاهی چه برای نیروگاههای خصوصی و چه برای نیروگاههای دولتی هیچ مشکلی برای تأمین هزینه نداریم"، گفت: امیدواریم همین روند ادامه یابد، طبق برآوردهای صورتگرفته نزدیک 5000 میلیارد تومان برای انجام کل تعمیرات نیروگاهی، سرمایه مورد نیاز است.
وی درباره نیروگاه سیریک نیز گفت: پروژه نیروگاههای سیریک با پیگیریهای مؤثری که اتفاق افتاد به نتیجه رسید و LC این پروژه باز میشود و با مشارکت کشور خارجی شروع میشود و پیشبینی ما این است که یک نیروگاه خوب با راندمان بالا داشته باشیم.
وی ابراز کرد: ظرفیت عملی این نیروگاه 1200 مگاوات است و پیشبینی میکنیم که تا دو سال آینده به مدار بهرهبرداری برسد.
انتهای پیام/+