افزایش تعداد درخواست پروانه بهره‌برداری شرکت‌های دانش‌بنیان

افزایش تعداد درخواست پروانه بهره‌برداری شرکت‌های دانش‌بنیان

به منظور حمایت از فعالیت‌های دانش‌بنیان و حمایت از تولید و رونق اقتصادی مصوبه " ضوابط استقرار واحدهای صنایع پیشرفته و فعالیت‌های دانش‌بنیان" تصویب شده است. تعداد درخواست‌های پروانه بهره‌برداری از سال ۹۵ تا سال ۹۹، از ۲۴ درخواست به ۵۴۱ رسیده است.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ معاونت علمی ریاست جمهوری به منظور رونق فعالیت‌های دانش‌بنیان، افزایش تولید و رونق اقتصادی در کشور، از فعالیت‌های دانش‌بنیان و همچنین واحدهای صنایع پیشرفته در کسب جواز تاسیس و پروانه بهره‌برداری حمایت می‌کند.

پروانه بهره‌برداری یکی از مهم‌ترین مجوزهایی است که واحدهای تولیدی باید نسبت به دریافت آن اقدام نمایند تا امکان فعالیت برای آنان فراهم شود و علاوه بر آن از تسهیلات خاص تولیدی بهره‌مند شوند.

با توجه به اهمیت روزافزون مسائل و بحران‌های محیط زیستی همچون آلودگی هوا، تعیین مکان استقرار واحدهای تولیدی و صنعتی، همواره با حساسیت خاصی روبرو بوده است. به منظور حمایت از فعالیت‌های دانش‌بنیان و ضرورت حمایت از تولید و رونق اقتصادی مصوبه " ضوابط استقرار واحدهای صنایع پیشرفته و فعالیت‌های دانش‌بنیان" در آذرماه 1394، توسط معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری و با همکاری سایر نهادهای مربوطه از جمله وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان حفاظت محیط زیست در هیئت وزیران تصویب شد.

براساس این مصوبه، شرکت‌های دانش‌بنیان و واحدهای صنایع پیشرفته صرفاً با تایید کارگروه ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکت‌های دانش‌بنیان، با رعایت دو شرط "رده‌بندی و استقرار در مکان مجاز" می‌توانند جواز تاسیس و پروانه بهره‌برداری دریافت کنند.

طبق این مصوبه، کاربری‌های صنعتی و کارگاهی، پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد مصوب، شهرک‌های دانش سلامت، شهرک‌ها و نواحی صنعتی قانونی، مکان‌های صنعتی مجاز داخل یا خارج محدوده مصوب شهری و روستایی، مکان‌های مجاز هستند و رده‌بندی زیست‌محیطی پیوست این مصوبه، مبنای تصمیم‌گیری برای استقرار در مکان‌های مجاز است.

شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در شهرهای دارای محدودیت استقرار در صورت رعایت سایر شرایط مندرج در این مصوبه، می‌توانند درخواست خود را جهت دریافت جواز تاسیس و پروانه بهره‌برداری ارسال کنند. برای سایر شهرها محدودیتی وجود ندارد و نیازی به استفاده از این مصوبه و ارائه تقاضا به معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری نیست. تقاضای این شرکت‌ها، با روال‌های عادی در سازمان‌ صنعت، معدن و تجارت استان مربوطه پیگیری خواهد شد.

براساس آمار، تعداد درخواست‌های پروانه بهره‌برداری و جواز تاسیس از سال 1395 تا سال 1399، از 24 درخواست به 541 درخواست رسیده که بیانگر رشد فعالیت‌های دانش‌بنیان، افزایش تولید و همچنین تلاش معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در پرورش این فضا و کمک به فعالان عرصه دانش‌بنیان در کشور است.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon