دادستان قزوین: عاملان خروج غیرقانونی مرغ و گوشت تحت پیگیرد قانونی قرار میگیرند
گروه استانها- دادستان عمومی و انقلاب استان قزوین گفت: عاملان خروج غیرقانونی مرغ و گوشت از استان چه در بخش خصوصی و چه در بین مسئولان تحت پیگیرد قانونی قرار میگیرند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، محمد قاسمی در نشست کمیته نظارت بر فرآیند عرضه مایحتاج عمومی و قیمت کالاهای اساسی در بازار که صبح امروز در سالن جلسات دادسرای عمومی و انقلاب استان قزوین برگزار شد، اظهار داشت: باید فرآیند تولید و توزیع گوشت قرمز و مرغ گرم روان و شفاف انجام شود؛ چرا که ناهماهنگیها در این حوزه باعث ایجاد التهاب و تورم در بازار میشود.
وی با بیان اینکه بررسی زنجیره تولید تا توزیع گوشت و مرغ برای مردم مهم نیست، اضافه کرد: در این حوزه مصرفکنندگان فقط آخر خط را میبینند و برای مردم مهم این است که گوشت و مرغ با قیمت و کیفیت مناسب به دست آنها برسد.
قاسمی با تأکید بر نظارت هوشمند بر زنجیره توزیع مرغ و گوشت ادامه داد: برای عرضه مناسب و بدون تأخیر ارزاق عمومی مانند مرغ و گوشت باید فرآیندهای سنتی را کنار بگذاریم؛ چرا که گسترش پدیده قاچاق در این حوزه چنین فرآیندهایی را ناکارآمد کرده است.
وی با بیان اینکه مرغ مورد نیاز مردم استان قزوین باید در زمان و ساعت مقرر توزیع شود، تصریح کرد: تولیدکنندگان و کشتارگاهها فقط حق دارند مازاد نیاز استان قزوین را به استانهای همسایه بفرستند. بنابراین عاملان خروج غیرقانونی مرغ و گوشت از استان چه در بخش خصوصی و چه در بین مسئولان تحت پیگیرد قانونی قرار میگیرند.
دستگاههای کمکار در توزیع نهادههای دامی متخلف محسوب میشوند
دادستان قزوین در بخش دیگری از سخنان خود از نحوه توزیع نهادههای دامی در استان قزوین انتقاد کرد و گفت: اختصاص ارز 4200 تومانی به واردات نهادههای دامی برای این است که این نهادهها با قیمت مناسبی به دست گاودار و مرغدار برسد تا در نهایت گوشت و مرغ با قیمت مناسب به دست مردم رسیده و سفره آنها کوچکتر نشود.
قاسمی افزود: با توجه به اینکه دولت در پرداخت یارانه به نهادههای دامی و طیور از بیتالمال هزینه میکند، بنابراین تولیدکننده به اندازه سهمی که نهادههای دامی دولتی دریافت میکند، باید گوشت و مرغ تولیدی را با نرخ تنظیم بازار عرضه کند و این اصل محدود به بخش دولتی نیست و باید تولیدکنندگان بخش خصوصی هم در این زمینه متعهد باشند.
وی همچنین از تشکیل صفهای طولانی توزیع نهاده دامی انتقاد کرد و گفت: دام موجود زندهای است که نهاده باید به موقع در اختیار آن قرار گیرد، وگرنه چرخه تولید گوشت و مرغ متوقف میشود و تأمین نیاز بازار سخت شده و دولت مجبور به واردات میشود.
قاسمی ادامه داد: بنابراین سازمان جهاد کشاورزی و شرکت پشتیبانی امور دام باید نهادههای دامی را در موعد مقرر در اختیار دامداران قرار دهند و هر دستگاهی که در این حوزه کمکاری کند، متخلف محسوب شده و با آن برخورد قضائی میشود.
انگیزه قاچاق مرغ کاهش یافت
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین هم در این جلسه با اشاره به ضرورت ورود جدیتر سازمان صمت برای نظارت بر چرخه توزیع محصولات پروتئینی از جمله گوشت، مرغ و تخم مرغ گفت: در حال حاضر با تمهیدات اندیشیدهشده در زمینه تولید این محصولات کمبودی نداریم و اگر مرغ یا گوشت به صورت غیرقانونی از استان خارج میشود، باید سایر دستگاهها هم در این حوزه مسئولیتپذیر باشند.
فاطمه خمسه اضافه کرد: در حال حاضر با نزدیک شدن قیمت مرغ در استان قزوین به استانهای همجوار انگیزه برای قاچاق و خروج غیرقانونی مرغ کاهش پیدا کرده؛ اما همچنان عرضه مرغ با قیمت نجومی در بخشی از مناطق تهران سبب شده که قاچاقچیان همچنان در این حوزه فعال باشند.
وی ادامه داد: در حال حاضر کارگروه مشترکی بین سازمانهای جهاد کشاورزی، دامپزشکی و صمت برای نظارت بر خروج مرغ و گوشت در استان قزوین انجام شده که البته در این زمینه باید امکانات نظارتی ما بیشتر شود. ضمن اینکه رصد مرغ از طریق هولوگرامهای شرکت پست هم کار را برای ما آسانتر کرده است و توسعه نظارت هوشمند در دستور کار ماست.
وی یادآور شد: در طول یک سال اخیر فشارهای زیادی از سوی تولیدکنندگان مرغ و گوشت به ما برای افزایش قیمتها وارد شد که سازمان جهاد کشاورزی تلاش کرد تا با کاهش هزینههای تولید جلوی افزایش قیمت این محصولات را بگیرد؛ اما عملکرد مسئولان سایر استانها سبب شد که اتحادیههای ما با یک نگاه مقایسهای سازمان را تحت فشار بگذارند که خوشبختانه از این شرایط عبور کردیم.
انتهای پیام/ش