۲۳ درصد جمعیت هدف هنوز واکسن کرونا نزده‌اند/ بستری روند افزایشی ندارد


23 درصد جمعیت هدف هنوز واکسن کرونا نزده‌اند/ بستری روند افزایشی ندارد

عضو کمیته علمی کشوری کووید۱۹ با بیان اینکه در حال حاضر خوشبختانه شاهد افزایش موارد بستری بیماران کرونایی در سطح کشور نیستیم، گفت: ۲۳ درصد جمعیت هدف هنوز واکسن کرونا نزده‌اند.

به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا، پیام طبرسی در حاشیه چهل‌و‌هفتمین جلسه کمیته علمی کشوری کووید19 که در بیمارستان قلب شهید رجایی تهران برگزار شد، اظهار داشت: کرونا روند سینوسی دارد و ممکن است روند افزایشی پیدا کند اما مهم است که افزایش بیماری منجر به پیک و بحران‌های گذشته نشود که امیدوارم با واکسیناسیون گسترده‌ای که در حال انجام است دیگر شاهد پیک های سنگین بیماری در کشور نباشیم.

وی افزود: برای جلوگیری از پیک سنگین بیماری در کشور، افرادی که واکسن تزریق نکرده‌اند، اهمیت ویژه‌‌ای دارند. حدود 22 تا 23 درصد از جمعیت هدف واکسیناسیون هنوز واکسن تزریق نکرده‌اند که می‌توانند گرفتار بیماری شوند و به دیگران نیز منتقل کنند و حتی ممکن است افرادی که واکسن هم تزریق کرده‌اند به واسطه این افراد، دچار بیماری شوند.

باید همه را به واکسیناسیون تشویق کنیم

رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری یادآور شد: باید همه را تشویق و ترغیب کنیم که واکسن را تزریق کنند خوشبختانه واکسن به اندازه کافی و در انواع مختلف موجود است و هر کس هر واکسنی دوست داشت می‌تواند تزریق کند که دیگر گرفتار پیک و بحران دیگری مانند پیک پنجم نشویم.

طبرسی گفت: در خصوص تزریق دُز سوم در کمیته علمی کشوری کووید19، تصمیم‌گیری می‌شود که چه نوع واکسنی به چه افرادی تزریق شود. تزریق دُز سوم واکسن برای کادر درمان آغاز شده و برای سایر افراد نیز دستورالعملی به‌زودی منتشر خواهد شد. احتمالا تزریق دُز سوم واکسن کرونا به ترتیب گروه‌های اولویت‌دار انجام می‌شود چون ممکن است همه افراد نیاز به تزریق دُز سوم نداشته باشند اما افراد پر خطر، سالمندان و افراد دارای نقص سیستم ایمنی برای تزریق دُز سوم، گروه هدف هستند.

وی خاطرنشان کرد: افرادی که سن بالا یا نقص سیستم ایمنی بدن دارند، به مرور آنتی‌بادی ناشی از واکسن‌های تزریق شده قبلی ممکن است در آنها  افت کند و باید با تزریق یک دُز بوستر، واکنش ایمنی را تقویت کرد. زمان تزریق دُز سوم به این افراد بستگی به نوع بیماری‌شان دارند و ممکن است برخی بیماران زودتر نیاز به تزریق دُز سوم داشته باشند و سالمندان با فاصله 6 تا 8 ماه از زمان آخرین تزریق واکسن، نیاز به آن داشته باشند.

عوارض واکسن ها در مقابل سود آنها بسیار ناچیز است

عضو کمیته علمی کشوری کووید19 تاکید کرد: عوارض در مقابل سود واکسن‌ها، بسیار ناچیز است. هر دارویی ممکن است عوارضی داشته باشد که عمدتا عوارض خفیف بوده اما عوارض خیلی شدید یا منجر به مرگ در حجم واکسیناسیون گسترده، قابل اغماض است و نباید موجب نگرانی مردم شود. هر واکسن حتی در دوران نوزادی ممکن است عوارضی مانند تب یا درد محل تزریق داشته باشد که طبیعی است اما عوارض واکسن‌ها در مقابل سود آنها یعنی کاهش بستری و مرگ و میر بیماران، بسیار ناچیز است.

افتراق آنفلوآنزا و کرونا با علائم بالینی امکان‌پذیر نیست

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در خصوص آخرین وضعیت آنفلوآنزا در کشور گفت: به محض اینکه آزمایشگاه مرکزی اعلام کند که آنفلوآنزا در کشور به حد قابل توجهی رسیده، تست‌های آنفلوآنزا برای افتراق از کرونا، فعال‌تر می‌شود. افتراق کرونا و آنفلوآنزا از روی علائم بالینی، امکان‌پذیر نیست و حتما باید تست گرفته شود که خیلی از مراکز در سطح کشور همین حالا هم انجام می‌دهند که مشخص شود شیوع آنفلوآنزا قابل توجه است یا خیر اما فعلا به صورت موردی، آنفلوآنزای نوع A گزارش شده اما هنوز قابل توجه نیست.

طبرسی در خصوص تغییر گایدلاین‌های درمان کرونا، اظهار داشت: گایدلاین‌ها (راهنماهای بالینی) از ابتدا تا کنون تغییراتی داشته است چون رفتار بیماری در حال تغییر است. داروهایی که در حال حاضر تجویز می‌شود ممکن است 6 ماه آینده دیگر تجویز نشود مثلا اینترفرون، زمانی در گایدلاین کرونا بود که حذف شد و الان هم تغییرات جدیدی در گایدلاین‌های کرونا اعمال و پیش‌نویس آن برای استان‌ها ابلاغ شده است و گایدلاین‌های جدیدتری نیز آماده می‌شود که ظرف یکی دو هفته آینده ابلاغ خواهد شد.

وی در خصوص بازگشایی مدارس، تصریح کرد: کمیته کشوری نظر مشورتی خود در خصوص بازگشایی مدارس و مراکز آموزشی را اعلام اما ستاد ملی مقابله با کرونا در این زمینه تصمیم‌گیری می‌کند. در ستاد ملی، همه جوانب از جمله جوانب علمی، اجتماعی و حقوقی آن بررسی و بعد تصمیم‌گیری نهایی می‌شود.

عضو کمیته علمی کشوری کووید19 ادامه داد: بازگشایی مدارس و مراکز آموزشی، یک اصل و ضرورت است اما اینکه چه زمانی بازگشایی انجام شود و تدریجی باشد، مورد بحث است. در حال حاضر دانش‌آموزان 12 تا 18 سال، معلمان و عوامل مدارس، واکسن کرونا تزریق کرده‌اند و اگر پروتکل‌ها رعایت شود، می‌توان تدریجی این مراکز را بازگشایی کرد و بعد از آن می‌توان به سراغ بازگشایی مدارسی رفت که دانش‌آموزان آنها هنوز واکسن تزریق نکرده‌اند.

در حال حاضر افزایشی در موارد بستری بیماران کرونایی نداریم

ر‌ئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری یادآور شد: در حال حاضر خوشبختانه شاهد افزایش موارد بستری بیماران کرونایی در سطح کشور نیستیم. چند شهر کشور که عمدتا شهرهای بزرگ نیستند، وضعیت قرمز دارند که در آنها موارد بستری افزایش یافته است اما در شهرهای بزرگ و عمده شهرهای کشور، افزایش موارد بستری بیماران کووید19 را نداریم و هنوز شواهدی در این زمینه نداریم اما به محض مشاهده افزایش موارد بستری در کشور، اعلام می‌کنیم.

طبرسی افزود: هفته گذشته، سرپرست مرکز آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت توضیحاتی در خصوص معیارهای رنگ بندی شهرستان‌ها ارائه کرد و محدودیت‌هایی مطرح شد اما به نظر می‌رسد در حال حاضر با توجه به محدودیت‌ها، فعلا باید با روش‌های موجود، رنگ‌بندی شهرها  اعلام شود تا اینکه به بانک اطلاعاتی قوی‌تری دسترسی داشته باشیم که سامانه هوشمند می‌تواند به تقویت معیارهای رنگ بندی شهرها و پیش‌بینی‌های کوتاه‌‌مدت، کمک کند.

کرونا به این زودی‌ها تمام نمی‌شود

وی گفت: وقتی حدود 4 هزار نفر از بیماران در بخش مراقبت‌های ویژه در کشور بستری هستند، تعدادی از آنها جان خود را متاسفانه از دست می‌دهند. در انگلیس که پوشش واکسیناسیون به 80 درصد رسیده، روزانه حدود 180 تا 200 مورد مرگ و میر بیماران ثبت می‌شود و به همین دلیل می‌گوییم که کرونا به این زودی‌ها تمام نمی‌شود بنابراین رعایت پروتکل‌ها، فاصله‌گذاری و عدم حضور در تجمعات، همچنان مورد تاکید و توصیه است. مردم تا جایی که می‌توانند باید پروتکل‌ها را رعایت کنند چون هنوز از کرونا رهایی پیدا نکرده ایم اما واکسیناسیون توانسته بار بیماری را کاهش دهد و شروع پیک ششم را به تعویق بیاندازد.

عضو کمیته علمی کشوری کووید19 خاطرنشان کرد: وقوع پیک ششم بیماری در کشور قطعی است و روند بیماری در طول 20 ماه گذشته در ایران و دنیا، سینوسی بوده است اما مهم این است که افزایش بیماری، تبدیل به بحران نشود. زمانی افزایش موارد شناسایی روزانه از 10 به 15 هزار نفر می‌رسد که قابل قبول است اما زمانی که از 15 به 50 هزار نفر برسد، یک بحران است و امیدواریم به آن مرحله نرسیم. تلاش بر این است که بیماری در همین حد بماند و به سمت کاهش حرکت کنیم.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی یادآور شد: شهرهای با وضعیت قرمز در سطح کشور، پخش هستند و متمرکز در یک ناحیه نیستند اما در مناطق مرزی که ترددها بیشتر است، احتمال خطر و بیماری، بیشتر وجود دارد.

در ایران هنوز گزارشی از دلتا پلاس نداریم

طبرسی در پایان تاکید کرد: موارد بیماری و سویه‌های آن در سطح کشور رصد می‌شود. در برخی کشورها از جمله روسیه و انگلیس، مواردی از ویروس دلتا پلاس شناسایی شده که باعث افزایش بیماری شده اما در ایران هنوز گزارش رسمی از این سویه نداریم اما رصدها ادامه دارد و هر زمان اگر موردی مشاهده شود، اعلام خواهد شد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران