‌بنیاد حفظ آثار ‌علامه حسن‌زاده‌آملی در استان مازندران تشکیل می‌شود

‌بنیاد حفظ آثار ‌علامه حسن‌زاده‌آملی در استان مازندران تشکیل می‌شود

گروه استان‌ها ـ مدیر پژوهشگاه مطالعات راهبردی مازندران گفت: برای ارج نهادن به مقام شامخ ‌علامه حسن‌زاده آملی، ‌بنیاد حفظ آثار ‌علامه ‌در استان ‌تشکیل می‌شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ساری، غلامرضا رمضانی‌پور مدیر پژوهشگاه مطالعات راهبردی مازندران صبح امروز در نشست بررسی ابعاد سیره علمی و عملی علامه حسن‌زاده آملی  در آستانه چهلم روز رحلت علامه در ساری با بیان اینکه، مراسم اربعین علامه در شهرهای مختلف استانهای تهران، قم و مازندران آغاز شده است، اظهار داشت: در ادامه برگزاری مراسم اربعین علامه، مراسمی در دفتر مقام معظم رهبری نیز در قم روز پنجشنبه 13 آبان مراسم برگزار و صبح روز جمعه با مراسم دعا ندبه و با سخنرانی آیت‌الله صدیقی در مصلی ادامه می‌یابد و مراسمی نیز توسط بیت علامه آیت‌الله حسن‌زاده آملی صبح جمعه ساعت 10 الی12 در روستای ایرا برگزار می‌شود.

مدیر پژوهشگاه مطالعات راهبردی مازندران با قدردانی از همه رسانه‌های مازندران و صدا وسیمای مرکز استان در پوشش مراسم ارتحال علامه افزود: انتظار است رسانه‌ها ‌همچنان برای تشریح شخصیت علامه حسن‌زاده پای کار باشند و ابعاد مختلف زندگی و جایگاه علمی علامه را معرفی کنند.

رمضانی‌‌پور با اشاره به اظهار تالم و تاثر ‌اهالی فرهنگ و کتاب ‌کشور مصر در سوگ رحلت ‌علامه حسن‌زاده تصریح کرد: حتی در کشورهای مختلف اروپایی بسیاری از اساتید شرق‌شناسی با آثار ایشان ارتباط داشتند و در آینده نزدیک برنامه‌ریزی برای ایجاد بنیاد حفظ آثار سالک توحیدی توسط بیت معزز مرحوم علامه در دستور کار است.

مشاور فرهنگی و پژوهشی ستاد بازسازی عتبات عالیات، در ارتباط با زندگی‌نامه آیت‌الله حسن‌زاده آملی، خاطر نشان کرد: بررسی وضعیت حیات ایشان در حوزه زندگی شخصی، فعالیت‌های اجتماعی و فعالیت‌های علمی قابل بررسی است.

وی با اشاره به اینکه نگاه به زندگی علامه درس‌آموز است، چرا که از پدر و مادری سواد خواندن و نوشتن محروم بودند متولد اما به مدارج عالی علمی و معارج والای انسانی نائل شدند، یادآورشد: این یعنی اینکه آدم‌ها از بابت نقطه شروع حرکت و عزیمت زندگی خودشان مورد سوال قرار نمی‌گیرند ولی به‌جهت عدم حرکت و عدم همتشان برای رشد و تعالی سرزنش خواهند شد و مرحوم علامه نشان داد که با همت بلند می‌شود از دل محرومیت‌ها رشد کرد.

رمضانی‌پور در ارتباط با نحوه ارتباط علامه با امام(ره) با بیان اینکه نخستین ارتباط ایشان با امام راحل در سال 42 بوده است که در منزل امام حاضر و به امام اعلام آمادگی برای کمک به نهضت کردند، گفت: مرحوم علامه در سال‌های مبارزه در تهران در حمایت از امام بیانیه‌‌ی شدیدی علیه شاه صادر می‌کردند، ایشان نه با اسم مستعار مبازراتی، بلکه شجاعانه با اسم حسن حسن‌زاده آملی بدون توجه به وضعیت حاکم، بیانیه را صادر کرده و امضا کردند و صدور همین بیانیه باعث شده که حکم اعدام ایشان صادر شود و حدود چند ماه به صورت مخفیانه در منزل علامه شعرانی مخفیانه زندگی می‌کردند.

رمضانی پور در ارتباط با حضور علامه در آمل، اظهار کرد: حدود پنج سال در اهلم محمودآباد، سپس هفت سال در حوزه مسجد جامع آمل در این شهر نزد علمای بزرگ درس خوانده و حدود 14 سال در تهران نزد علامه‌ شعرانی، آیت‌الله سیداحمد لواسانی و علامه الهی قمشه‌ای، علامه رفیعی قزوینی، علامه فاضل تونی، علامه محندعلی جولستانی و بعد از تبعید امام به قم مشرف می‌شوند و حدود 17 سال نزد علامه طباطبائی و محمد حسن الهی طباطبائی و سیدمهدی قاضی کسب معرفت نمودند، ذکر این نکته هم ضروری است که زمانی که در سال 42 به قم مشرف شدند ایشان علامه ذوالفنون در مطلق  علوم بودند.

وی ادامه داد: یکی از حسنات و برکات سفر مقام معظم رهبری به آمل باعث شده که حضرت علامه در عرصه توجهات عموم مردم از مهجوریت درآمده است و این سفر نورانی مقام معظم رهبری‌‌‌ تا حدودی مظلومیت گمنامی و مهجوریت علامه آیت‌الله حسن‌زاده آملی را جبران کرد.

وی با اعلام اینکه آثار علمی، شاگردپروری ایشان بسیار گسترده است، افزود: نزدیک به 40 سال در قم به تربیت تشنگان معارف حقه قرآنی و ولایی مبادرت داشتند.

وی با اعلام اینکه سبک زندگی و سیره علامه در اصول اساسی با بازخوانی امروزی در زندگی قابلیت تبیین و اجرا برای مردم دارد، افزود: ما به اندازه وسعت وجودی و همت خودمان به قله زندگی علامه نزدیک شویم، ولی در پی تنزل شخصیت این بزرگان نباشیم و لذا می‌توانیم در این مسیر حرکت کنیم.

رمضانی‌پور ادامه داد: باید اقدامات علامه به سبک زندگی امروز به مردم معرفی شود، انتظار می‌رود که آثار علامه در به فراخور درک نوجوانان و جوانان مقطع ابتدایی، راهنمایی، دبیرستان و دانشگاه بازنویسی و موسسه‌ای تاسیس شود تا شاگردان ایشان همچون استاد صمدی آملی با همکاری متخصصان آموزش و پرورش و وزارت علوم اقدام به منظومه‌سازی فلسفه‌های مضاف از هندسه نظام‌مند آثار حضرت علامه مانند تدوین دانشنامه ماثرآثار همت گمارند.

مدیر پژوهشگاه مطالعات راهبردی با تاکید بر وسعت و تکثر و تنوع کار علمی مرحوم علامه، افزود: نزدیک به 200 اثر ایشان چاپ رسیده و نزدیک به 200 اثر هم چاپ نشده است و چنانچه بسیاری از کتاب‌های فلسفی، ریاضی، عرفانی، نجومی، کلامی، تفسیری، فقهی، حدیثی، علوم غریبه(جفر و فنون ارثماطیقی، رمل، اسطرلاب) و ... را تصحیح کرده است، دقیق‌ترین تصحیح اسفار اربعه ملاصدار توسط مرحوم علامه با مقابله چندین نسخه اصل و نفیس تصحیح و تدوین شده است و وزارت ارشاد تاکنون چند مجلد آن را چاپ کرده است. ایشان نخستین شخصیت علمی هستند که کتاب اصول کافی را اعراب گذاری نمودند.

رمضانی‌پور بیان کرد: ایشان در عصر معاصر از روات احادیث اهل‌بیت(ع) بودند که اجازه‌نامه نقل روایت از طریق علامه شعرانی و مشیخه ایشان تا به امام رضا(ع) را داشتند. چنان چه تنها فردی بودند که در بین قراء ایرانی سند اجازه‌نامه قرائت قرآن از قاریان مشهور «سبعه صدر اسلام» و راویان چهار‌ده‌گانه همچون قرائت «حفص از عاصم» را داشتتد.

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon