روسیه و آمریکا در حال تهیه سندی در زمینه امنیت سایبری هستند
به گفته یک دیپلمات روس در مقر سازمان ملل در ژنو، تصویب قطعنامهای مشترک از سوی روسیه و آمریکا در زمینه امنیت اطلاعاتی که در حال تهیه است، امنیت جهان را تقویت کرده و جهت گیری مذاکرات آتی در این عرصه را مشخص خواهد کرد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «تاس»، "آندری بلایوسوف" معاون نماینده دائم روسیه در مقر سازمان ملل متحد در ژنو اعلام کرد که به عقیده مقامات مسکو تصویب قطعنامه مشترکی با ایالات متحده در مجمع عمومی سازمان ملل در زمینه امنیت سایبری باعث تقویت صلح و امنیت بین المللی در زمینه استفاده از فناوریهای اطلاعاتی و ارتباطی خواهد شد.
این دیپلمات روس شب گذشته در سخنرانی خود در کمیته اول مجمع عمومی سازمان ملل در ژنو گفت: «ما به همراه دیگر اعضای این ارگان درصدد اتخاذ تصمیمی تاریخی و تصویب سندی هستیم که تقویت کننده احیای جو سازش کارانه در زمینه امنیت اطلاعاتی بین المللی زیر نظر سازمان ملل متحد خواهد بود و این مسئله دستاورد دیپلماتیک مهمی در این جهت گیری در سال 2021 خواهد بود.»
وی با اشاره به آمادگی طرف آمریکایی برای تهیه مشترک این سند بعنوان دو طراح اصلی قطعنامه مربوط به تلاشهای جمعی در جهت تقویت امنیت اطلاعاتی در جهان، افزود: «از هم اکنون 104 کشور جهان از این تلاش حمایت کرده و در تهیه این قطعنامه مشارکت دارند. بدین ترتیب پیشنویس مشترک این سند روسی-آمریکایی گویای وحدت نظر دو کشور در این عرصه بوده و خط مشی اصولی مذاکرات آتی در زمینه امنیت اطلاعاتی در سازمان ملل را مشخص خواهد کرد.»
بلایوسوف یادآور شد: «این قطعنامه پایه و اساس راهبردی برای ادامه مذاکرات در این زمینه خواهد بود و ما امیدواریم همه کشورهای عضو سازمان ملل از این سند حمایت کنند.»
روسیه قصد پیوستن به پیمان تجارت اسلحه به شکل فعلی آن را ندارد
این دیپلمات همچنین اعلام کرد که روسیه قصد ندارد به پیمان مربوط به تجارت اسلیحه به شکل کنونی آن بپیوند یا بعنوان عضو ناظر در آن مشارکت داشته باشد.
معاون نماینده دائم روسیه در مقر سازمان ملل در ژنو توضیح داد: «ما امیدواریم که کشورهای عضو این توافقنامه این بند پیمان مذکور که لزوم ایجاد سیستمی ملی برای کنترل خرید و فروش سلاحهای متعارف است را اجرا کنند. طرف روسی همچنان روند اجرای این توافقنامه را زیر نظر خواهد داشت. ضمن اینکه با نتیجه هفتمین کنفرانس مربوطه در تاریخ 30 آگوست-3 سپتامبر (شهریور ماه گذشته) در ژنو آشنا شدیم که همانطور که از اسناد نهایی آن مشخص است، به هیچ نتیجهای دست نیافت.»
وی درباره مواضع کشورش در این زمینه تأکید کرد: «در عین حال روسیه معتقد است که در این سند اصول شفافیت و برخورد مسئولانه در زمینه تجارت اسلحه رعایت نشده و در مجموع تا استانداردهای مصوبه در سیستم همکاریهای نظامی و فنی روسیه و دیگر قوانین مربوط به صادرات و واردات تسلیحات نظامی این کشور فاصله زیادی دارد. ضمن اینکه این پیمان دارای موارد نامفهوم و ناقصی است که تأثیری بر جلوگیری از کانالهای خرید و فروش غیرقانونی سلاح نداشته و امکان تفسیر دلخواه از مفاد این سند را فراهم میکند و همین مسائل سئوالات جدی را در خصوص اجرای چنین پیمانی برای طرف روسی بوجود آورده و به همین دلیل روسیه تا انجام اصلاحات لازم به این سند نخواهد پیوست.»
انتهای پیام/