۲۰ هزار میلیارد تومان اعتبار مالی در اختیار شرکتهای دانشبنیان قرار گرفت
گروه استانها- مدیرعامل صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری گفت: در طول چند سال اخیر ۲۰ هزار میلیارد تومان اعتبار مالی به استارتآپها و شرکتهای دانشبنیان و فناور پرداخت شده که بخشی از آن در قالب جذب سرمایهگذاری بوده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، علی وحدت بعدازظهر امروز در آیین افتتاحیه رویداد استانآپ که در سالن اجتماعات پارک علم و فناوری قزوین برگزار شد، اظهار داشت: در طول چند سال اخیر 20 هزار میلیارد تومان اعتبار مالی به استارتآپها و شرکتهای دانشبنیان و فناور پرداخت شده که بخشی از آن در قالب جذب سرمایهگذاری بوده است.
وی همچنین از پرداخت 17 هزار فقره وام بلاعوض در طول 2 سال اخیر به شرکتهای دانشبنیان خبر داد و افزود: این وامها به شرکتهای دانشبنیان کمک کرد که مجوزهای لازم تولید را دریافت کرده و بتوانند با محصولات تولیدی خود در نمایشگاههای اقتصادی بیرون از کشور حضور پیدا کنند.
برگزاری مسابقه تلویزیونی با موضوع استارتآپ در آینده نزدیک
مدیرعامل صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری در ادامه از راهاندازی صندوق پژوهش و فناوری در صنایع دانشبنیان مانند نانو خبر داد و گفت: این صندوقها امروز در همه استانهای کشور با مشارکت بخش خصوصی تأسیس شدند که خوشبختانه بار مالی هم برای دولت ندارند و همین نداشتن بار مالی و استقلال مهمترین نقطه قوت آنهاست.
وحدت با تأکید بر لزوم تقویت صندوقهای پژوهش و فناوری به عنوان بازوی قوی جذب بودجه و اعتبارات اضافه کرد: در همین رابطه به زودی یک مسابقه تلویزیونی در حوزه جذب سرمایهگذاری مردمی در حوزه استارتآپها در صداوسیما ساخته و پخش خواهد شد تا مردم بتوانند نقش مهم استارتآپها را در تحولات اقتصادی و معیشتی احساس کنند.
شرکتهای دانشبنیان قزوینی 150 میلیارد تومان تسهیلات گرفتند
این مقام مسئول نهاد ریاستجمهوری در بخش دیگری از سخنانش به ظرفیت شرکتهای دانشبنیان اشاره کرد و گفت: در استان قزوین 65 شرکت دانشبنیان وجود دارد که تا امروز 150 میلیارد تومان تسهیلات بانکی دریافت کردهاند و البته سهم استان قزوین 240 میلیارد تومان بوده که 90 میلیارد تومان باقیمانده هم به زودی در اختیار دانشبنیانها و واحدهای فناور قرار میگیرد.
وحدت افزود: همچنین در استان قزوین 500 شرکت داریم که در حال تلاش برای کسب مجوز فعالیت دانشبنیان هستند که همین شرکتها هم تاکنون 10 میلیارد تومان تسهیلات از صندوق شکوفایی و نوآوری گرفتهاند.
وی همچنین از اختصاص 20 میلیارد تومان بودجه به صندوق پژوهش و فناوری استان قزوین خبر داد و گفت: از این میزان اعتبار 15 میلیارد تومان آن به صورت مستقیم به دانشبنیانها و 5 میلیارد تومان هم به صورت غیرمستقیم در اختیار صندوق قرار خواهد گرفت.
کمبود فضا برای استقرار دانشبنیانها در استان قزوین
رئیس پارک علم و فناوری استان قزوین هم در این مراسم با اشاره به سهم کم شرکتهای دانشبنیان استان قزوین از فضای پارکهای فناوری در کشور گفت: امروز بسیاری از شرکتهای دانشبنیان و واحدهای فناور ما برای شروع کار و ایجاد یک دفتر کاری مشکل دارند و همه آنها را نمیتوانیم در فضای محدود پارک علم و فناوری قزوین جای دهیم.
مصطفی مافی اضافه کرد: همچنین بسیاری از محصولات شرکتهای دانشبنیان استان قزوین هم در مسیر تجاریسازی به تسهیلات کمبهره نیاز دارند؛ چرا که وامهای موجود از نظر میزان اعتبار ناچیز هستند و کفاف برخی مخارج روزمره این شرکتها را هم نمیدهند و بنابراین این شرکتهای برای توسعه به وامهای بیشتر از 10 میلیارد تومان نیازمند هستند.
وی ادامه داد: امروز فضای توسعه دانشبنیان در استان قزوین بسیار جلوتر از سالهای گذشته است؛ اما باید سازوکارهای توسعه استان هماهنگ با این شرکتها حرکت کند تا بتوانیم شرکتهای دانشبنیان را در تاروپود اقتصاد استان جا بیندازیم؛ در حالی که مشاهده میکنیم همچنان شرکتهای انرژیبر و قدیمی در اولویت پرداخت تسهیلات حوزه اشتغال قرار میگیرند.
انتهای پیام/ش