دبیرکل انجمن پسته ایران: تفاوت ارز آزاد و نیمایی دلیل اصلی کاهش صادرات پسته است


دبیرکل انجمن پسته ایران: تفاوت ارز آزاد و نیمایی دلیل اصلی کاهش صادرات پسته است

گروه استان‌ها - دبیرکل انجمن پسته ایران گفت: رفع تعهد ارزی و تفاوت نرخ ارز آزاد و نیمایی از دلایل اصلی کاهش صادرات پسته است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، سیدمهدی طبیب‌زاده صبح امروز در شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان کرمان که با حضور علی زینی‌وند استاندار کرمان و محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس برگزار شد با گرامیداشت 13 آبان روز ملی استکبارستیزی اظهار داشت: از مجموعه استانداری، مدیران دستگاه‌های دولتی و نمایندگان مجلس در استان به‌واسطه همکاری آنها تشکر می‌کنیم.

وی با بیان اینکه 27 استان کشور کاشت محصول پسته را داشته و حدود 5 میلیون نفر در این صنعت اشتغال دارند گفت: گردش مالی ایجاد شده برای پسته حدود یک و نیم هزار میلیارد تومان است.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان با عنوان اینکه در بحث پسته دشمن اصلی و رقیب ما آمریکا است ادامه داد: آمریکا حدود 500 هزار تن پسته در سال برداشت می‌کند و تلاش زیادی دارد تا بازار پسته را از ایران بگیرد.

وی با بیان اینکه قدردان زحمات مسئولان هستیم اما واقعیت این است که برای تسهیل امور کار زیادی وجود دارد تا صادرات پسته انجام شود افزود: در هفته‌های گذشته تلاش زیادی شده تا سیاست‌های ارزی اصلاح شود.

طبیب‌زاده با اشاره به اینکه در فصل صادرات پسته هستیم و فرصت بسیار کمی وجود دارد تا رفع موانع صادراتی شود، گفت: صادرات مهرماه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش پیدا کرده و موانع موجود به‌شدت سطح زیر کشت پسته در استان کرمان را کاهش داده است.

وی با بیان اینکه محصول رقیب رو به افزایش است، عنوان کرد: همه ساله بیش از 60 تا 70 درصد محصول پسته کشور مربوط به استان کرمان بوده که امسال بسیار کاهش پیدا کرده است.

حسین رضایی دبیرکل انجمن پسته ایران نیز در این جلسه با بیان اینکه کاشت پسته در کشور پراکنده است اظهار داشت: در استان‌های غربی کشور از حدود 10 سال پیش در حال کشت پسته هستند و در 217 شهر و شهرستان پسته کشت می‌شود.

وی با اشاره به اینکه محصول پسته استان کرمان امسال آسیب زیادی دید و تولید آن زیر 50 درصد تولید محصول پسته کشور است، گفت: اقتصاد استان به صادرات پسته بستگی دارد.

دبیرکل انجمن پسته ایران با بیان اینکه 53 هزار تن تولید پسته امسال است و سال قبل 135 هزار تن تولید پسته بود، افزود: روند تولید پسته در آمریکا در حال افزایش است و بزرگترین رقیب ایران محسوب می‌شود.

وی با ابراز تاسف از اینکه هیچ برنامه‌ای برای افزایش تولید پسته در کشور وجود ندارد، ادامه داد: نه تنها هیچ حمایتی نمی‌شود، برنامه‌هایی که اجرا شده هم در جهت ضربه به تولید است.

رضایی با اشاره به اینکه امسال 135 هزار تن پسته در کشور تولید شده و باید راهکارهای صادراتی آن به سرعت دیده شود گفت: بیشترین صادرات پسته ایران به شرق دور و چین است.

وی با بیان اینکه هشت درصد پسته کشور به منطقه خاورمیانه و 15 درصد به هندوستان صادر می‌شود، افزود: حدود 100 سال است که بازار پسته در جهان ایجاد شده اما این بازار در حال از دست رفتن است و باید تلاش کنیم که حفظ شود.

دبیرکل انجمن پسته ایران با اشاره به اینکه ماه‌های مهر، آبان و آذر فصل طلایی صادرات پسته است، بیان کرد: در مهرماه امسال 17 هزار تن پسته صادرات شده، در حالی‌که سال گذشته در مهرماه 25 هزار تن پسته صادرات شد.

رضایی خاطرنشان کرد: رفع تعهد ارزی و تفاوت نرخ ارز آزاد و نیمایی از دلایل اصلی کاهش صادرات پسته است.

انتهای پیام/511/ ز

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران