افشاگری رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس از دلایل مشکل نهاده‌های دامی/ باندهای مافیایی وارد‌کننده نهاده‌ها بودند

افشاگری رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس از دلایل مشکل نهاده‌های دامی/ باندهای مافیایی وارد‌کننده نهاده‌ها بودند

گروه استان‌ها - رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس با بیان اینکه خشکسالی و سوء مدیریت در بحث نهاده دامی موثر است، گفت: باندهای مافیایی که در راستای منافع شخصی خود حرکت می‌کردند، وارد کننده نهاده‌ها بودند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، محمد جواد عسکری امروز در نشست اعضای کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی با فعالان کشاورزی و دامپروری بروجن، اظهار داشت: امروز کشور دچار جنگ اقتصادی است، یقینا وجود تولیدکنندگان محصولات غذایی باعث افتخار است و تلاش می‌شود هر آنچه در توان است در راستای مطالبات به حق شما دنبال کنیم.

وی با اشاره به عزم جدی کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست در به کارگیری همه ظرفیت‌ها و قابلیت‌ها، گفت: از همان ابتدا به طور جدی به دنبال برطرف کردن بروکراسی اداری در بخش تولید و کشاورزی بودیم و این کمیسیون به دنبال احصاء مشکلات در مجلس است.

رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی با اشاره به طرح امنیت غذایی، تصریح کرد: یک برنامه زمان بندی شده در قالب طرح امنیت غذایی کشور ایجاد شد که همه مشکلات بخش‌های کشاورزی در آن دیده شده و در راستای برطرف کردن آن‌ها است، امنیت غذای به امنیت ملی گره خورده است و باید مسیر همواری در این جهت ایجاد شود.

عسکری با اشاره به موضوع قیمت‌گذاری محصولات کشاورزی، خاطرنشان کرد: کمیسیون کشاورزی در گام دوم در مجلس شورای اسلامی شورای قیمت‌گذاری محصولات کشاورزی را ایجاد کرد، قبلا شورای قیمت گذاری در قالب شورای اقتصاد بود و تصمیم گیری از بالا به پایین اتفاق می افتاد اما امروز با تلاش این کمیسیون دیگر اینگونه نیست بلکه تولید کنندگان سهم زیادی در تصویب قیمت‌ها دارند و تصمیم از پایین به بالا است.

وی با اشاره به تخصیص اعتبارات خاص و ویژه در اعتبار 1400 مربوط به حوزه‌های کشاورزی، تصریح کرد: از ابتدای انقلاب تا کنون هرگز این تصمیم گرفته نشده بود و میزان اعتباری که به بخش کشاورزی اختصاص داده شده در این حد و اندازه نبوده است‌. خرید تضمینی محصولات کشاورزی کلید خورد به این معنا که تولید کننده و مصرف کننده بی‌دغدغه در راستای حل مشکلات خود گام بردارند.

رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی با اشاره به صادرات محصولات کشاورزی، گفت: در این کمیسیون در رابطه با صادرات جلسات متعدد گرفته شد چرا که تولیدکنندگان دغدغه داشتند که محصولات تولید شده آن‌ها بازاری ندارد که حتما باید مسیر صادرات باز شود و اقدامات خوبی انجام شده است.

وی افزود: امروز بالغ بر 500 میلیون نفر جمعیت پیرامونی کشور علاقمند به محصولات کشاورزی ما هستند که می‌توان با این ظرفیت از این فضای کشور عبور کرد و به وضع مطلوبی رسید. در اعتبارات 1400 به طور ویژه در خصوص بیمه کشاورزان اقدام کرده که به زودی اجرایی می‌شود.

عسکری با اشاره به وجود ظرفیت‌های ارزشمند در استان چهارمحال و بختیاری، بیان داشت: اعتقاد دارم این استان ظرفیت‌های بسیار ارزشمند و بالقوه دارد و قول می‌دهیم از تمام ظرفیت‌ها استفاده شود، سفر کمیسیون در زمان خوبی اتفاق افتاد یعنی در آستانه اجرایی شدن بودجه 1401 و برنامه توسعه هفتم هستیم و حتما در جلسات مصوباتی خواهیم داشت که چکش کاری می‌شوند تا این استان به جایگاه مطلوب برسد.

رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی با تاکید بر مدیریت آب، گفت: در این استان مسائل و مشکلات مربوط به آب احصا شد، آب باید مدیریت شود و در حوزه آب عدالت اجرا شود، باید صرفه جویی کرد و از قابلیت‌ها استفاده شود، مجموعه دستگاه‌های متولی مثل سازمان جنگل‌ها و مراتع باید در بحث طرح‌های آبخیزداری برای استان چهارمحال و بختیاری نقشه راه ترسیم کند و باید برای یک هفته آینده از فضای موجود آبخیزداری و ابخوان داری از استان چهارمحال و بختیاری گزارش دهد.

وی با اشاره به معضل خام‌ فروشی در بخش صنایع تبدیلی، مطرح کرد: تلاش می‌شود قوانین مندرس و کهنه به روز شوند و در راستای هموار کردن مسیر کشاورزی تلاش شود، کشور امروز در حوزه امنیت سرمایه گذاری دچار چالش‌ها است که باید رفع شوند. در حوزه باغبانی و شیلات این استان ظرفیت‌ها و قابلیت‌های خوبی دارد که باید تا دو هفته دیگر مشکلات احصا و حل شوند.

عسکری با اشاره با مشکلات گلخانه‌ها، اظهار داشت: کنار گذاشتن بروکراسی اداری در حوزه مربوط به مباحث گلخانه‌ای حائز اهمیت است، امروز از استاندار استان چهارمحال بختیاری و مدیرعامل گاز این استان می‌خواهم تکلیف گلخانه‌ها را روشن کنند.

وی با اشاره به وجود خشکسالی در کشور و مشکل نهاده‌های دامی، گفت: خشکسالی و سوء مدیریت در بحث نهاده دامی موثر است اما باید پرسید واردات نهاده‌های دامی به دست چه کسانی بوده است؟ باندهای مافیایی که در راستای منافع شخصی خود حرکت می‌کردند، وارد کننده نهاده‌ها بودند، در  بازدید از بندر امام با 3 هزار تن نهاده دپو شده و 300 هزار تن نهاده در حال تخلیه و یک ونیم میلیون تن نهاده در لنگر گاه مواجه شدیم، در آنجا فساد نهادینه شده بود.

عسکری ادامه داد: 90 باسکول در بندر امام باید عملیاتی می‌شد که سی عدد فقط عملیاتی بود که به سامانه بندر متصل نبود و یک ناهماهنگی بین دامپزشکی، سازمان استاندار و بهداشت وجود داشت که همه را هماهنگ کردیم و پای کار آوردیم، اتفاقات خوبی افتاد اما کافی نیست.

رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس با اشاره به بی‌توجهی به ظرفیت‌های داخلی، بیان داشت: نگاه ما در مجلس استفاده از ظرفیت‌های داخلی و فضای‌های بین‌المللی و منطقه‌ای است.

وی با اشاره به واگذاری اراضی کشاورزی با سند به کشاورزان، تصریح کرد: از ابتدای شکل‌گیری انقلاب تا الان هیچ اراده‌ای برای واگذاری سند به بخش کشاورزی نبوده است اما در طرح امنیت غذایی تلاش می‌کنیم کشاورز عزتمندانه وام بگیرد و نیاز به ضامن نباشد.

عسکری در پایان با اشاره به صادرات دام از 4 مبادی خروجی، خاطرنشان کرد: در خصوص صادرات دام یک منطقه وجود دارد و در این رابطه دامداران دغدغه‌مند هستند که این کمیسیون اعلام کرد که باید 4 منطقه برای صادرات دام باز شود تا در این خصوص دغدغه نباشد.

انتهای پیام/7540

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon