بوئینگ برای حل پرونده هواپیمای ۷۳۷ مکس مجبور به پرداخت ۲۳۷.۵ میلیون دلار شد

بوئینگ برای حل پرونده هواپیمای 737 مکس مجبور به پرداخت 237.5 میلیون دلار شد

مدیران فعلی و سابق شرکت آمریکایی بوئینگ با سهامداران برای پرداخت ۲۳۷.۵ میلیون دلار و حل و فصل پرونده شکایت در مورد ضعف نظارت بر ایمنی هواپیمای ۷۳۷ مکس توسط هیئت مدیره، به توافق رسیدند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از رویترز، اسناد منتشر شده در روز جمعه نشان می‌دهد که مدیران فعلی و سابق شرکت آمریکایی بوئینگ با سهامداران برای پرداخت 237.5 میلیون دلار و حل و فصل پرونده شکایت در مورد ضعف نظارت بر ایمنی هواپیمای 737 مکس توسط هیئت مدیره، به توافق رسیدند.

سهامداران بوئینگ از مدیران این شرکت هواپیماسازی به دلیل‌عدم نظارت صحیح بر مسائل ایمنی در ساخت هواپیمای مسافربری 737 مکس که دو سقوط مرگبار آن بیش از 20 میلیارد دلار به این شرکت ضرر وارد کرد، شکایت کرده بودند.

پس از این دو سانحه در فاصله پنج ماه در سال‌های 2018-2019 که منجر به کشته شدن 346 نفر شد، پرفروش‌ترین هواپیمای بوئینگ به مدت 20 ماه زمینگیر شد و پس از بهبودهای قابل توجه نرم‌افزاری و آموزشی، این هواپیما به آسمان بازگشت.

توافقنامه پیشنهادی برای پرداخت 237.5 میلیون دلار که اواخر روز جمعه در دادگاه سلطنتی دِلاور ثبت شد و بوئینگ آن را تأیید کرد، این شرکت را ملزم می‌کند که در هیئت مدیره خود یک مدیر دیگر با تخصص نظارت بر ایمنی محصول، مهندسی هوانوردی و یا هوافضا ظرف یک سال انتخاب کند.

توماس پی دی ناپولی، بازرس ایالت نیویورک و انجمن بازنشستگی آتش نشانی و پلیس کلرادو، شاکیان اصلی این پرونده، اعلام کردند که تسویه حساب در صورت تایید، بزرگترین بازیابی مالی در دادگاه‌های دِلاور خواهد بود.

دی ناپولی گفت، هیئت مدیره بوئینگ «در مسئولیت امانتداری خود برای نظارت بر ایمنی و محافظت از شرکت، سهامداران و مشتریانش در برابر اقدامات تجاری ناامن شکست خورده و به رفتار غیرقانونی خود اعتراف کرده است.»

وی افزود: امیدواریم با حرکت رو به جلو، اصلاحات توافق شده در این توافقنامه به محافظت از بوئینگ و عموم مردم در برابر تراژدی آینده کمک کند و شروع به احیای شهرت این شرکت کند.

بر اساس این پیشنهاد، هیئت مدیره بوئینگ همیشه ملزم به داشتن حداقل سه مدیر با تجربه مرتبط با ایمنی است که برای نهایی شدن باید توسط قاضی تایید شود.

در هر دو سقوط هواپیمای مکس یک سیستم کنترل پرواز خودکار موسوم به MCAS دخیل بود که توسط یک سنسور خراب به کار می‌افتاد.

اداره هوانوردی فدرال آمریکا سال گذشته پس از رفع این خطای بوئینگ در طراحی 737 مکس و اصلاحات گسترده دیگر در کامپیوترهای کنترل پرواز آن، مجوز از سرگیری پروازهای این مدل را صادر کرد.

انتهای /

واژه های کاربردی مرتبط
دهۀ «رکود، عبرت، تجربه»
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اقتصادی
اخبار روز اقتصادی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
خودرو سازی ایلیا
بانک ایران زمین
گوشتیران
triboon