ریابکوف: مذاکرات ثبات راهبردی در اوایل سال ۲۰۲۲ دنبال خواهد شد
معاون وزیر امور خارجه روسیه با اعلام اینکه دور بعدی مذاکرات با آمریکا درباره ثبات راهبردی در ماه ژانویه (دی-بهمن) انجام میشود، از عدم تمایل واشنگتن برای دست یابی به توافق درباره مشکل روادیدی بین دو کشور خبر داد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «تاس»، "سرگئی ریابکوف" معاون وزیر امور خارجه روسیه در گفتوگویی اختصاصی با این خبرگزاری اعلام کرد که دور بعدی رایزنیها بین مسکو و واشنگتن در زمینه مسائل مربوط به ثبات راهبردی احتمالاً در ماه ژانویه سال 2022 (دی-بهمن ماه) برگزار خواهد شد. به گفته وی، جدول زمانی نشستها بعد از سال جدید (میلادی) مشخص خواهد شد.
ریابکوف افزود: «مسئله مهم آماده شدن برای این مذاکرات است. اکنون ما در حال انجام تکالیف تعیین شده و تجریه و تحلیل علائم ارسالی از طرف آمریکا در جریان دور قبلی رایزنیها و بررسیهای داخلی در این خصوص هستیم و این روند کمی زمان لازم دارد و احتمالاً در ماه ژانویه امکان از سر گیری مذاکرات فراهم خواهد شد.»
معاون وزیر خارجه روسیه همچنین یادآور شد که رایزنیهای کارشناسی با حضور نمایندگان وزارت امور خارجه روسیه و ایالات متحده در خصوص مسائل مربوط به روابط دوجانبه، از مشکلات روادیدی موجود، در اواسط ماه نوامبر (اواخر آبان) در کشور ثالثی انجام خواهد شد. به گفته وی، این موضوع پیش از این در جریان سفر اخیر "ویکتوریا نولاند" معاون وزیر خارجه آمریکا در مسائل سیاسی به مسکو مورد بررسی و تبادل نظر قرار گرفته بود.
سرگئی ریابکوف افزود: «دولت ایالات متحده تمایل زیادی برای به توافق رسیدن با طرف روسی در زمینه فعالیت نمایندگیهای دیپلماتیک و کنسولگریهای دو کشور نشان نمیدهد. به نظر میرسد که آنها اراده سیاسی لازم برای از سر گیری کار معمولی در خصوص اعطای روادید آمریکا در روسیه را ندارند. ولی قطعاً مذاکرات در این خصوص ادامه خواهد یافت.»
لازم به یادآوری است، دولت فدراسیون روسیه در پاسخ به تحریمهای ضدروسی جدید و دور جدید اخراج دیپلماتهای روسیه از آمریکا، محدودیتهایی را برای استفاده از کارکنان روسی یا کشورهای ثالث در نمایندگیهای دیپلماتیک آمریکا در روسیه در نظر گرفت. در نتیجه این اقدام، سفارت ایالات متحده فعالیت خدمات کنسولی خود، از جمله بررسی درخواستها برای دریافت روادید آمریکا را متوقف کرد.
معاون وزیر امور خارجه روسیه در پاسخ به سئوال دیگری اعلام کرد که موضوع اوکراین در جریان سفر چند روز قبل "ویلیام برنز" مدیر سازمان سیا به مسکو مطرح گردید. به گفته وی، البته این بخش از مذاکرات اهمیت زیادی نداشت و تمرکز گفتگوها به روی روابط دوجانبه قرار داشت.
ریابکوف همچنین به تفسیر اظهارات "مارک میلی" رئیس ستادکل نیروهای مسلح آمریکا پرداخت که گفته بود "ایالات متحده فعالیت نظامی روسیه در نزدیکی مرزهای اوکراین را اقدامی تهاجمی تلقی نمیکند". وی توضیح داد: «من نمیدانم علت تغییر لحن مقامات آمریکایی چیست. احتمالاً این مسئله به این بستگی دارد که دقیقاً چه کسی درباره موضوعات مربوط به روسیه اظهار نظر میکند و علائم ارسالی و محتوای سخنان بر اساس این مسئله تغییر میکند. بطور معمول مقامات نظامی با واقع بینی بیشتری درباره مسائل سخن گفته و مقامات سیاسی اظهارات پرطمطراق و عوام پسندتری دارند. بدین ترتیب، علائم ارسالی از واشنگتن متفاوت است.»
این دیپلمات بلندپایه در پاسخ به سئوال دیگری، این واقعیت را مورد توجه قرار داد که کشورهای عضو پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در تصمیم گیری درباره اینکه کدامیک نمایندگی این سازمان در مسکو را برعهده خواهد داشت، عجلهای ندارند.
وی گفت: «پیش از این سفارت بلژیک در مسکو این وظیفه را برعهده داشت، ولی این به منزله آن نیست که ناتو باید تصمیم دیگری بگیرد. ضمن اینکه در حال حاضر روابط و گفتگویی بین مسکو و بروکسل وجود ندارد و آنها نیز تعجیلی برای تصمیم گیری در این باره به خرج نمیدهند. اعضای ناتو باید ابتدا بین خود به توافق برسند و سپس طرف روسی را در جریان این تصمیم قرار دهند که کدام سفارت نماینده حافظ منافع ناتو در مسکو خواهد بود.»
انتهای پیام/