بانکهای کهگیلویه و بویراحمد نفس سرمایهگذاری را بریدهاند
گروه استانها ــ بانکهای عامل در کهگیلویه و بویراحمد به دلیل عدم همکاری برای اجرای طرحهای اقتصادی به نوعی نفس سرمایهگذاری را بریدهاند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از یاسوج، بانکها محور اصلی هماهنگی در میدان اقتصادی هستند و در شرایط اقتصادی کشور که تحریمها نفس صادرات و واردات را گرفته، بانکها با حضور فعال و تعامل با بخشهای دولتی و خصوصی میتوانند نقش بسزایی در توسعه کشور به ویژه مناطق محروم داشته باشند.
استان کهگیلویه و بویراحمد با داشتن 10 درصد آبهای روان، 20 درصد نفت و گاز، 20 درصد جنگلهای زاگرس، دو هزار و 400 گونه گیاهی و دارویی، طبیعت زیبا و معادن مختلف شرایط مطلوبی برای سرمایه گذاری در بخشهای مختلف دارد که به دلیل نبود سرمایه گذار توانمند بومی و تمایل نداشتن سرمایه گذاران غیر بومی تاکنون به نحو مطلوبی مورد بهره برداری و در واقع نقش آفرینی در اقتصاد و اشتغال استان قرار نگرفتهاند.
در استان کهگیلویه و بویراحمد سرمایهگذاران بسیاری وجود دارند که با بروکراسی پیچیده بانکها و بهانههای مختلف برای پرداخت تسهیلات و فشارهای بسیار برای بازپرداخت و در برخی موارد مصادره سرمایهها از میدان توسعه اقتصادی فرار کرده و گاه با ورشکستگی و جیبهای خالی سر از زندان درآوردهاند.
سید هاشم موسوی مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی کهگیلویه و بویراحمد ابراز کرد : شهرکهای صنعتی استان با امکانات مناسب آب، برق، گاز و خطوط تلفن و اینترنت آماده استقبال و استقرار سرمایه گذاران است.
احسان عسکری معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد با تأکید بر نقش بانکها در توسعه اقتصادی اظهار داشت: این استان 24 صدم درصد از منابع پولی کشور را در اختیار دارد، این در حالی بوده که جمعیت استان یک درصد از جمعیت کشور است.
وی با اشاره به اینکه هم اکنون یک هزار و 8 میلیارد و 472 میلیون ریال میزان منابع پولی در استان کهگیلویه و بویراحمد است، افزود: سه نوع بانک دولتی، نیمه دولتی و خصوصی در کشور به فعالیت مشغول هستند و بخش زیادی از پول استان در بانکهای خصوصی ذخیره است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: بانکهای خصوصی منابع اعتباری را در استان جذب میکنند، اما در هنگام نقش آفرینی در توسعه اقتصادی با ضعف مواجه هستند.
عسکری با تأکید بر استفاده از ظرفیت بانکهای خصوصی در توسعه اقتصادی استان بیان کرد: باید تلاش شود با حضور و مشارکت بانکهای خصوصی در توسعه اقتصادی استان سهم پولی را افزایش داد.
منصور دانشآموز دبیر شورای بانکهای استان کهگیلویه و بویراحمد اظهار داشت: بانکهای خصوصی مطابق دستورالعمل نمیتوانند صد در صد منابع خود را در استان نگهداری کنند و باید 80 درصد از منابع بانکهای خصوصی به تهران انتقال داده شود.
وی افزود: اگر شرایطی فراهم شود که سهم انتقال منابع بانکهای خصوصی به تهران در مناطق محروم کاهش پیدا کند میتوانیم شاهد مشارکت مناسب بانکها در پرداخت تسهیلات بانکهای خصوصی در موارد سرمایهگذاری و غیره باشیم.
نماینده مردم شهرستانهای بویراحمد، دنا و مارگون در مجلس شورای اسلامی افزود: مردم در این استان توان مالی برای سرمایه گذاری را ندارند و در این راستا راهی جز ورود سازمانهای توسعهای از جمله ایدرو و ایمیدرو، هلدینگها و گروههای سرمایهگذاری بانکها، برخی نهادها و سازمانهای زیر مجموعه وزارتخانهها نداریم.
مهدی روشنفکر با تاکید بر اینکه مسئولان استانی برای همکاری با سرمایه گذاران آمادگی کامل دارند و در این زمینه از هیچ کوششی دریغ نمیشود، ادامه داد: با توجه به اینکه یکی از اهداف مهم ایدرو سرمایه گذاری در مناطق محروم و کمتر برخوردار بوده که انتظار میرود به استان کهگیلویه و بویراحمد با محرومیت تاریخی برجای مانده از رژیم گذشته نگاه ویژه داشته باشند.
سیاستهای اشتباه در مدیریت منابع و گیر و دارهای سیاسی در کنار بروکراسی و گروکشی ادارات نفس سرمایهگذاری در کهگیلویه و بویراحمد را گرفته و همین امر سبب شده تا دیگر رمقی برای افزایش سرمایه گذاریها در این استان با وجود داشتن 20 درصد نفت و گاز، 10 درصد آبهای سطحی، 300 جاذبه بکر طبیعی، آثار باستانی و معادن کم نظیر نباشد.
این مشکلات در حالی است که مسئولان استانی در شعار و در ظاهر خبر از فشردن دست سرمایهگذار به گرمی و پهن کردن فرش قرمز میدهند، اما آنچه در واقعیت هویدا است، فرار را بر قرار ترجیح دادن سرمایهگذاران است و منابعی که بیصاحب به امان خدا رها شدهاند، تا هر روز فقر و بیکاری در استان به طور صعودی در حال رشد باشد.
انتهای پیام/542/س