تولید سیمان با سوخت پلاستیکی؛ کمک به سیستم بازیافت یا آلایندگی هوا؟

تولید سیمان با سوخت پلاستیکی؛ کمک به سیستم بازیافت یا آلایندگی هوا؟

در حالی که کارخانه‌های سیمان در کشورهای صنعتی در حال آماده شدن برای سوزاندن پلاستیک بیشتر هستند, فعلان محیط زیست این اقدام را فرآیندی مخرب برای محیط زیست می‌دانند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم, شرکت‌های بزرگ تولیدکننده کالاهای مصرفی پروژه‌هایی را برای ارسال زباله‌های پلاستیکی به کارخانه‌های سیمان اجرا می‌کنند، جایی که این پلاستیک‌ها به عنوان انرژی ارزان سوزانده می‌شود.
به همین علت در سال اخیر، ظروف بیرون‌بر و کیسه‌های خرید یکبار مصرف به یکی از سریع‌ترین منابع انرژی در صنعت سیمان جهان تبدیل شده‌اند.

شرکت‌های بزرگ این پروژه را به عنوان یک برنامه برد-برد برای سیاره‌ای که در زباله های پلاستیکی خفه می شود، ترویج می‌کنند.

این شرکت‌ها ادعا می‌کنند تبدیل پلاستیک به انرژی، آن را از محل‌های دفن زباله و اقیانوس‌ها دور نگه می‌دارد و در عین حال به کارخانه‌های سیمان اجازه می‌دهد از ذغال‌ سنگ که عامل اصلی گرمایش جهانی است, دور شوند.

این طرح در حالی اجرایی شده است که صنعت سیمان به عنوان منبع 7 درصد از انتشار دی اکسید کربن در جهان, با فشار فزاینده‌ای برای کاهش این گاز گلخانه‌ای مواجه است.

اکسل پیترز، سرپرست مدیریت ضایعات یکی از بزرگترین شرکت‌های سازنده سیمان در جهان, در سرمایه‌گذاری در زمینه سوخت پلاستیک، گفت: سوزاندن پلاستیک در کوره‌های سیمان راه حلی ایمن، ارزان و عملی است که می‌تواند حجم عظیمی از این زباله‌ها را به سرعت دفع کند.

وی افزود: صنعت در سال‌های اخیر شروع به استفاده از سوخت زباله خود به عنوان راهی برای کاهش "مشکل اجتماعی" زباله های پلاستیکی کرده است.

بنابراین منطقی است که سازندگان سیمان با شرکت‌های کالاهای مصرفی، بزرگترین منبع بسته‌بندی پلاستیکی یکبار مصرف، در مشارکت‌های اخیر همکاری کنند تا پلاستیک دور ریخته شده را در کوره های خود بسوزانند. اما منتقدان می‌گویند این کار تلاش‌ها برای بازیافت اصولی را کاهش می‌دهد و کیفیت هوا را بدتر می‌کند.

برخی دانشمندان، دانشگاهیان و فعالان محیط زیست، معتقدند پلاستیک سوزانده شده در کوره‌های سیمان، انتشارات مضر هوا را بیشتر می‌کند و مقدار آلاینده آن معادل سوخت‌های فسیلی است. مهم‌تر از آن، گروه‌های زیست‌محیطی می‌گویند، این راهبردی است که به طور بالقوه می‌تواند تلاش‌های جهانی برای افزایش نرخ بازیافت و کاهش چشمگیر تولید پلاستیک یک‌بار مصرف را کاهش دهد.

ساندر دفرویت, فعال محیط زیست می‌گوید: سوزاندن پلاستیک برای سوخت سیمان، "راه حلی سریع" است که به شرکت‌های کالاهای مصرفی چراغ سبز نشان می‌دهد به تولید پلاستیک یکبار مصرف ادامه دهند و می‌تواند فوریت برای طراحی مجدد بسته بندی را کاهش دهد.

هم‌چنین کمیسیون اروپا که قوانین انتشار در اروپا را تعیین می‌کند، اعلام کرده که صنعت سیمان باید کل پروژه سوزاندن زباله را کنار بگذارد و به سمت سوخت پاک حرکت کند. در پاسخ به این ادعا کلود لوریا، مدیر اجرایی شرکت سیمان Holcim و Cemex می‌گوید: چنین ترس‌هایی بیش از حد است.

وی ادامه داد: کوره‌های فوق گرم تمام سموم ناشی از سوزاندن هرگونه سوخت جایگزین، از جمله زباله های پلاستیکی و خطرناک را از بین می‌برند و هیچ آلاینده‌ای وارد محیط نمی‌شود.

لوریا گفت که سوزاندن زباله اتکای ما به سوخت‌های فسیلی را کاهش می‌دهد و این اقدامی موثر در راستای رسیدن به هوای پاک است.

انتهای پیام/

حج و زیارت
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
طبیعت
گوشتیران
triboon