صنعت دامداری استان ایلام در گردابی از مشکلات گرفتار شده است


صنعت دامداری استان ایلام در گردابی از مشکلات گرفتار شده است

گروه استان‌ها_ در ماه‌های گذشته خشک‌سالی، افزایش قیمت نهاده‌های دامی، خشکیدگی مراتع و... مشکلات بسیاری را برای دامداران در پی داشته‌است به‌طوری‌که برخی از دامداران اقدام به فروش دام‌ها و توقف فعالیت خود کرده‌اند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ایلام ؛ افزایش قیمت نهاده‌های دامی، تعیین قیمت‌های غیراصولی فروش شیر و حمایت نشدن دامداران از سوی مسئولان سبب شده طی ماه‌های گذشته شاهد تعطیلی بسیاری از واحدهای دامداری در سطح استان ایلام باشیم که ادامه این روند می‌تواند ضربات جبران‌ناپذیری را به صنعت دامداری وارد کند.

با توجه به این‌که دامداری و کشاورزی دو رکن مهم خودکفایی غذایی در کشور محسوب می‌شود باید از سوی مسئولان مورد توجه بیشتری قرار گیرد نه با بی‌توجهی به این حوزه‌ها زمینه رکود واحدهای فعال این حوزه را فراهم کنند.

بر اساس گفته دامداران مشکلات متعدد سبب شده بسیاری از آن‌ها دام‌های مولد را به دلیل افزایش هزینه‌های دامپروری با قیمت اندک بفروشند تا از متضرر شدن بیش‌از پیش جلوگیری کنند.

لزوم توجه مسئولان

محمد قوچی یکی از دامداران ایلامی که بیش‌از 10 سال از فعالیت وی در این حوزه می‌گذرد در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم با بیان این‌که مشکلات پیش روی دامداران سبب شده بسیاری از آنان به فروش دام‌ها و تعطیلی دامداری‌ها اقدام نمایند گفت: متأسفانه قیمت نهاده‌های دامی به دلیل خشک‌سالی افزایش چشمگیری داشته که این امر با توجه به افزایش هزینه‌ها مشکلات بسیاری را برای دامداران در پی دارد.

وی افزود: با توجه به این‌که عدم فعالیت دامداران و تعطیلی دامداری‌ها سبب کاهش جمعیت دامی می‌شود ضروری است تمهیدات لازم جهت حل مشکلات دامداران از سوی مسئولان اندیشیده شود.

افزایش آمار بیکاری

فرزاد دلجو صاحب یکی از گاوداری‌های ایلام نیز در گفت‌وگو با تسنیم بیان کرد: فروش دام‌ها سبب کاهش تولید شیر و به‌دنبال آن کاهش محصولات لبنی و گوشتی می‌شود که این امر می‌تواند در آینده‌ای نزدیک مانع از صادرات محصولات لبنی کشور شود.

وی در ادامه به دیگر تبعات کاهش جمعیت دامی کشور  اشاره کرد و گفت: فروش دام ها سبب کاهش محصولات لبنی می‌شود که این امر نیز به نوبه خود تقلیل جمعیت کارگری و افزایش بیکاری را به‌دنبال خواهد داشت، ازاین‌رو باید با برنامه‌ریزی صحیح در جهت رفع مشکلات دامداران اقدام شود.

دلجو همچنین درباره آغاز روند تعطیلی واحدهای دامپروری تصریح کرد: با مراجعه به آگهی‌های فروش واحدهای دامپروری می‌بینیم که تعداد موارد آگهی شده نسبت به گذشته روند صعودی داشته و بسیاری از فعالان به دلیل عدم تناسب دخل و خرج خود تصمیم گرفته‌اند واحد دامپروری را بفروشند و از گرفتاری خودشان را خلاص کنند.

لزوم خرید شیر از دامداران با قیمت مناسب

محمدرضا قدم خیری در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم با بیان این‌که شیر یک ماده فسادپذیر است اظهار داشت: فروش به موقع این ماده لبنی جهت جلوگیری از فسادپذیری آن یکی از دغدغه‌های اصلی دامداران محسوب می‌شود.

رئیس اتحادیه دامداران استان به تعطیلی دو کارخانه شیر استان اشاره کرد و گفت: رایزنی‌ها و پیگیری‌های بسیاری جهت راه‌اندازی مجدد کارخانه‌های مربوط انجام‌شده است و ضروری‌ است مسئولان مربوط این مهم را با جدیت بیشتری پیگیری نمایند، زیرا این دو کارخانه می‌توانند با خرید شیر دامداران به این قشر کمک کنند.

قدم خیری با اشاره به این‌که  خرید شیر از دامداران با قیمت پایین یکی دیگر از مشکلات عمده این قشر محسوب می‌شود بیان کرد: قیمت لبنیات طی ماه‌های گذشته در چند مرحله افزایش یافته اما متأسفانه قیمت شیر به‌عنوان ماده اولیه این محصولات تغییری نکرده است.

تشکیل جلسات متعدد در کارگروه رفع موانع تولید

درخشنده رحیمی نیز در این‌باره در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم با بیان این‌که طی ماه‌های گذشته برخی از دامداری‌ها به دلیل افزایش قیمت نهاده‌های دامی و کمبود آن‌ها و همچنین پایین بودن قیمت خرید شیر خام و گوشت قرمز به‌صورت موقت تعطیل شده‌اند افزود: افرادی که تمایل به ادامه فعالیت دارند با مراجعه به سازمان کشاورزی و درخواست جلسه رفع موانع جهت برگشت به چرخه تولید مورد حمایت قرار می‌گیرند.

 معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی در ادامه به تعطیلی برخی از دامداری‌ها بدلیل بدهی و معوقات بانکی در سنوات گذشته اشاره کرد و گفت: این افراد نیز با مراجعه به بانک مربوط بدهی خودشان را تعیین تکلیف نمایند تا بتوانند از تسهیلات سازمان جهاد کشاورزی بهره‌مند گردند.

وی اضافه کرد: در این خصوص جلسات متعددی در کارگروه‌های ستاد تسهیل رفع موانع و کارگروه‌های دادستانی با حضور دستگاه‌های متولی برگزار گردیده که درحال پیگیری و رفع موانع تولید کنندگان هستند.

رحیمی در پایان به تعطیلی کارخانجات شیر استان اشاره کرد و گفت: هفته گذشته با حضور مدیرکل بازرسی، جانشین دادستان، دستگاه‌های متولی و مدیر کارخانه شیر ایلام جلسه‌ای برای رفع موانع تولید در محل کارخانه برگزار شد و مقرر شد برای رفع مشکل دامداران و خرید شیر آن‌ها مدیر کارخانه در کمترین فرصت زمانی فعالیت این کارخانه را شروع نماید.

انتهای پیام/180/ی

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon