همایش پدافند غیرعامل و رسانه پایدار برگزار شد/ وزیر ارشاد: جریان رسانه‌ای از وضعیت پدافندی به سمت آفندی حرکت کند

همایش پدافند غیرعامل و رسانه پایدار برگزار شد/ وزیر ارشاد: جریان رسانه‌ای از وضعیت پدافندی به سمت آفندی حرکت کند

همایش پدافند غیرعامل و رسانه پایدار با حضور مسئولان لشکری و کشوری و اصحاب رسانه در تالار وحدت برگزار شد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، مراسم"همایش پدافند غیر عامل و رسانه پایدار" با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، رئیس سازمان پدافند غیر عامل کشور، رئیس سازمان صدا و سیما جمهوری اسلامی و برخی از مسئولین کشوری، لشگری و اصحاب رسانه و مطبوعات برگزار شد.

سعید جابری انصاری دبیر همایش پدافند غیرعامل و رسانه پایدار در ابتدای مراسم گفت: با رویکردی که وزارت ارشاد دارد و طی حضورشان در دو‌ماه اخیر گام های بزرگی برداشته شده است.

وی ادامه داد: رقابت سیاسی سالم فرهنگ عقلانی از لوازم توسعه پایدار است که افراد می‌توانند برای رشد گسترش روابط اجتماعی از آن استفاده کنند.

رسانه نقش مهمی در تقویت استقلال ایجاد هماهنگی بین قوا دارد. رسالت دیگر رسانه پایدار در توسعه و ... است.

وی افزود: تقویت مردم سالاری دینی دست‌یابی به توسعه فرهنگ مدنی بر اساس تربیت اسلامی از مهم ترین رسالت‌های پایدار در کشور ما است.

جابری انصاری افزود: اگر می‌خواهیم در بازسازی فرهنگ کشور کاری انجام دهیم باید ضمن شنیدن فرمایشات مقام معظم رهبری پیش رویم. امیدوارم بتوانیم در مسیر توسعه آگاهی‌ها و سواد رسانه‌ای قدم برداریم و در زمان اضطرار شاهد اقدام هوشمندانه رسانه‌ای باشیم.

محمد اسکندری مشاور رسانه ای سازمان پدافند غیرعامل در بخش دیگری از این همایش عنوان کرد: ما با این همایش در آغاز این مسیریم و هوشمندی رسانه با کمک شما اهالی تلاشگر اتفاق می‌افتد. ما در حوزه پدافند غیرعامل آن بخش مکمل دفاع نوین است که تلاش می‌کند در لایه‌های اجرایی کشور مفاهیم دفاع را القا کند.

وی افزود: چند دهه قبل مهمترین تهدیدات از جنس تهدیدات نظامی بود و با درایت هوشمندانه و حکیمانه رهبر انقلاب تهدیدات به سمت سایبری و غیرنظامی رفته است. امروز پدافند غیرعامل به تدبیر مقام معظم رهبری هم توسعه ساختاری داشته و هم زیرساختی که یکی از مصادیق آن بسترهای سایبری است.

مشاور رسانه‌ای سازمان پدافند غیرعامل خاطرنشان کرد: ما وقتی عناصر تهدید را بررسی می‌کنیم شاهد یک آمریکایی‌سازی در عرصه‌های مختلف هستیم. در رسانه‌ها نیازمند آگاه‌سازی و اطلاع‌رسانی درستی هستیم تا بتوانیم جلوی این الگوسازی‌ها و تمدن سازی‌ها گرفته شود.

وی با اشاره به الگوی مدیریت رسانه و کمک اقدام هوشمندانه رسانه‌ای در جلوگیری از تشدید یک بحران، تاکید کرد: دغدغه‌ای که ما باید یک الگوی دفاعی مدرن داشته باشیم فقط مربوط به ما نیست بلکه بسیاری از کشورهای جهان به دنبال این الگو هستند. الگوی مدیریت رسانه در بحران در موضوع اختلال سامانه سوخت خودش را نشان داد که چقدر اقدام به موقع رسانه به کمک جلوگیری از تشدید بحران می‌آید.

اسکندری در ادامه گفت: ضروری است که فرآیند مدیریت بحران را جزو رویکردهای رسانه‌ای خودمان داشته باشیم. ما در مدیریت بحران از منظر رسانه با انفعال، فعالیت و هوشمندی مواجهیم و بحران‌ها و شرایط امروز، این ضرورت را ایجاد می‌کند روی استراتژیک هوشمند رسانه ای متمرکز باشیم.

سیدمحمد هاشمی معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در همایش پدافند غیرعامل ایران پایدار تصریح کرد: رسانه پایدار ابتکار عمل در طرح روایت اول در هر بحران و اتفاقی دارد. تجربه موفقی بابت اختلال سامانه سوخت توسط رسانه ملی رقم خورد. امیدوارم رسانه ملی و دیگر رسانه‌ها در این مسیر با اقدام به موقع پیش بروند که پیشتاز آن صداوسیماست.

وی افزود: نمونه دیگر آن جنگ سی و سه روزه لبنان بود که خود شخص سیدحسن نصرالله با هوش و زکاوت برآمده بر ایمان قلبی شان رسانه‌ها را غبظه کردند و پیروزی حزب‌الله را اعلام کردند. اگر این هوشمندی و پایداری در جبهه حق باشد، باطل به جایی نخواهد رسید.

سردار غلامرضا جلالی رییس سازمان پدافند غیرعامل کشور در سخنانی گفت: ابزار دشمن های امروز افکار عمومی و رسانه است. زمانی تنها کشتن مردم هدف آنها بود اما وقتی رسانه شکل قدرتمندی به خودش گرفت روی افکار عمومی متمرکز شدند. بنابراین شاهد این بودیم رسانه، اثرگذاری و نظام محاسباتی مسئولین و افکار عمومی شد. یکی از موضوعات دیگر محتوا است. موضوع سوم حکمرانی رسانه ای کشور است. در دولت دوازدهم شاهد ولنگاری در فضای مجازی بودیم که باید از آن عبرت بگیریم.                      

وی افزود: موضوع بعدی این بود که اجازه دادیم هر پلتفرمی به کشور وارد شود و خود به خود اجازه دادیم تا افکار عمومی مان دست دشمنان قرار بگیرد و در دولت جدید باید اینها تنظیم شود. بخش چهارم راهبرد است که الا ما فاقد راهبرد منسجمی هستیم. در بخش صیانت از افکار عمومی و مردم باید حواسمان باشد.

جلالی در ادامه بیان داشت: اگر دشمنان ما از رسانه و رفتار عمومی به عنوان سلاح علیه ما استفاده می کنند طبیعتا ما هم باید رویکرد دفاعی داشته باشیم. اقدام رسانه ملی در حادثه سوخت بنزین خیلی درست بود. نیازمند الگوی پدافندی و جامع هستیم و اجازه ندهیم دشمنان بر ما چیره شوند.
رسانه در دوره اخیر دچار تحولاتی شده است و این شکوفایی اثرهای زیادی در حوزه های مختلف داشته و چهارچوب اساسی جنگ ها را تغییر داده است طوری که به جنگ های مردم محور تبدیل شده است.

وی افزود: وقتی رسانه رشد کرد تعریف مرزهای جغرافیایی از نظر نظامی تغییر کرد و موضوع افکار عمومی مسئله جدی شد. تحول رسانه در همه حوزه ها شکل گرفت.

جلالی خاطرنشان کرد: فناوری سایبری، کارکرد و عدم کارکرد و مردم و رسانه از عنصرهای اصلی پدافند غیرعامل است. نهایتا رسانه مهاجم و تهدیدزا دنبال این است که مردم را علیه حاکمیت کشور آماده کند. ابعاد دفاعی امنیتی پدافند غیرعامل موضوع بسیار جدی است.

حجت الاسلام محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، گفت: هرچه عامل پیروزی ما بوده در آینده هم عامل پیروزی و پیشروی ما خواهد بود. تشکیل و مراقبت از  انقلاب اسلامی پیش بردن انقلاب است. اگرجنگ رسانه ای امروز چکاچک شمشیرمان با دشمنان است برای حفظ این مردم باید همگرایی میان مردم و مسئولین باشد.  

وی افزود: این اقدام به موقع رسانه ملی در موضوع اختلال سامانه سوخت مبارک بود اما کافی نیست. مردم باید در میدان باشند و در لایه پایدار مردم و رسانه ها همت بگماریم و این اتفاق گام های بلند نیل به قله خواهد بود. امیدوارم پدافند غیرعامل با این رویکرد به آن نقطه بلند خود دست یابد.

محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هم در این همایش تاکید کرد: وضعیت خاصی را در حوزه فرهنگ و رسانه داریم. اینکه پدافند غیرعامل وارد تدوین سندی در این باره شده است جای تشکر و قدردانی را دارد. من معتقدم چند راهکار مهم برای مقابله با تهاجم فرهنگی وجود دارد جریان رسانه ای از وضعیت پدافندی به سمت آفندی حرکت کند و امروز با تغییر فضای تکنولوژی یک فرصت جبران وجود دارد. وضعیت فضای مجازی به عنوان زمین جدید برای فعالیت های آفندی جبهه انقلاب تعریف شود و باید حوزه رسانه از انفعال خارج شود.

وی افزود: ما این قابلیت را داریم و در عین حال به فصای کنشگری فعالانه توجه کنیم. در این راستا به سواد رسانه‌ای بایستی توجه کنیم حتما دچار یک جهشی در فعالیت‌های عادی‌مان خواهیم شد. چرا موضوع بنزین و هک کردن سامانه های سوخت جواب نداد چون مسئولان جدید از موضوع تقابلی ورود نکردند و رسانه ملی نقش خودش را به خوبی ایفا کرد. ایجاد اعتماد نقش اساسی دارد. دولت تصمیم دارد برای همه تصمیمات مهم فرآیند اقناع و همراه سازی اتفاق بیفتد.

محمدمهدی اسماعیلی وزیر ارشاد در ادامه مراسم گفت: در حوزه رسانه ای وضعیت خاصی در کشور داریم. تهدیدهایمان در حوزه رسانه ای روشن است و‌ نوع کنشگری مان هم باید روشن شده باشد. معتقدم چند راهکار مهم و اساسی برای این بحث وجود دارد یکی اینکه جریان رسانه ای ما از وضعیت منفعل فعلی باید به وضعیت آفندی تبدیل شود.

وی ادامه داد: وضعیت فضای مجازی خوب نیست و‌ زمین بازی جدید برای تهدیدهای انقلاب است. سیستم حاکمیتی در بخش های مختلف باید شرایط بروز استعدادها را تسهیل کنند.

وی گفت: باید به فضای کنشگری فعالانه نگاه کنیم. افزایش سواد رسانه ای اگر به عنوان راهکار جدی در دستور کار متولیان رسانه قرار بگیرد می توانیم در این بخش موفق شویم.

وی درباره چرایی هک کردن سامانه سوخت بنزین گفت: رسانه ملی نقش خوبی از خود نشان داد. ما نیازمند این هستیم که حاکمیت سرمایه اجتماعی اش را بالا ببرد. دولت هر تصمیم مهمی که میگیرد باید همراه با اغنا باشد. اوایل شهریور برای بازگشایی فعالیت ها نظرسنجی کردیم و 80 درصد مردم مخالف این بودند و دولت تزریق واکسن را شروع کرد تا امروز که به ایمنی خوبی رسیدیم و امروز طی نظرسنجی مردم موافق بازگشایی فعالیت ها هستند.

76 درصد مردم از عملکرد دولت در کرونا رضایت دارند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon
گوشتیران