درخواست نماینده پارلمان اتریش برای تشکیل ستاد بحران اروپایی

درخواست نماینده پارلمان اتریش برای تشکیل ستاد بحران اروپایی

نماینده پارلمان اتریش با توجه به سیاست های سختگیرانه لهستان در قبال مهاجران که شرایط دشواری را در مرزها برای این قشر مظلوم ایجاد کرده است خواستار تشکیل ستاد بحران اروپایی برای رسیدگی به این فاجعه انسانی در مرزهای لهستان شد.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم روزنامه اتریشی "استاندارد" در مطلبی نوشت: مدت زمان طولانی نگاه اروپا به مسئله هجوم پناهندگان تقریبا تنها به سمت جنوب این اتحادیه معطوف بود. بیشتر مسیرهای عبور مهاجران از مدیترانه، یونان ، بالکان و ایتالیا کانون توجهات سیاسی بود.

اما حدود 6 ماه است که اختلافات ایجاد شده بین بلاروس و اتحادیه اروپا و سیاست های متقابل بلاروس منجر به ایجاد موج دیگری از پناهندگان در شمال این قاره شده است.

ماه هاست گزارش هایی منتشر می شود مبنی بر اینکه پناهندگان در مناطق مرزی لهستان، لتونی و لیتوانی گرفتار شده اند.

"اوا ارنست دیزیچ"، سخنگوی سیاست خارجی سبزها در پارلمان اتریش روز شنبه به این مناطق مرزی سفر کرد تا به تصویری واقعی از شرایط در این مناطق دست یابد. البته این سفری سخت و دشوار است چرا که لهستان در امتداد مناطق مرزی خود وضعیت اضطراری ایجاد کرده و منطقه ای را به وجود آورده که تنها ساکنان این منطقه اجازه تردد در آن را دارند.

ارنست دیزیچ در سفر به این منطقه از ایست بازرسی ها و کنترل های شدید در این منطقه خبر داده و گفت: کارکنان صلیب سرح که من با آن ها صحبت کرده ام هم این مسئله را تایید می کنند. آن ها در این باره گفته اند که هرگز چنین شرایطی را تجربه نکرده اند. در افغانستان امکان همکاری با طالبان برای انجام کمک های بشر دوستانه به مردم منطقه وجود دارد اما لهستان به سادگی اجازه این گونه کمک ها را نمی دهد.

با این همه فعالان حقوق بشرتلاش می کنند از هر راهی بسته های کمکی را به دست پناهندگان گیر افتاده در مناطق جنگلی مرزی برسانند. مردم محلی هم تمایل به کمک به این پناهجویان را دارند. تعداد تلفات در این منطقه هم مشخص نیست.

ارنست دیزیچ با توجه به این فاجعه انسانی خواستار تشکیل یک ستاد بحران اروپایی برای حل این مسئله شده است.

وی تاکید کرد که به عقب برگرداندن های غیر قانونی مهاجران در مرزهای لهستان تنها یک مسئله مربوط به این کشور نیست. این چیزها در مرزهای خارجی اتحادیه اروپا اتفاق می افتد و ما می دانیم که در اینجا مسائل ژئوپلیتیک بر روی دوش های این پناهندگان ساخته می شود.

سازمان های امدادی اتهامات جدی به لهستان به دلیل اخراج های غیر قانونی پناهجویان به بلاروس وارد می کنند که در آن حتی نوجوانان و کودکان هم از این امر مستثنی نیستند.

از سوی دیگر دولت لهستان این گونه اخراج های غیر قانونی مهاجران از مرزها را انکار نمی کند و برعکس طرحی را دنبال می کند که با نادیده گرفتن قوانین بین المللی عقب گرداندن ها را یک اقدام قانونی اعلام کند.

لهستان از دوم سپتامبر یک وضعیت استثنایی را در مناطق مرزی کشورش با بلاروس ایجاد کرده که بر اساس آن اجازه ورود به این منطقه به سازمان های حقوق بشری و خبرنگاران داده نمی شود.

پارلمان لهستان هم اخیرا چراغ سبز برای ساخت یک حصار مرزی دائمی در مرزها با بلاروس را نشان داده و مجوز نهایی برای آن را صادر کرد. دولت ملی محافظه کار لهستان می خواهد با این پروژه که حدود 353 میلیون یورو هزینه در بر خواهد داشت به مسئله هجوم پناهندگان واکنش نشان دهد.

ین حصار مرزی قرار است به طول بیش از 100 کیلومتر در امتداد مرزهای شرقی اتحادیه اروپا گسترش یابد.

ورشو در هفته های اخیر هزاران سرباز را در این مرزها مستقر کرده و یک حصار موقت در امتداد این مرزها کشیده و کنترل ها را به شدت تشدید کرده است.

سازمان عفو بین‌الملل از لهستان خواسته تا وضعیت فوق العاده در این منطقه را لغو کرده و مراقبت و تامین مناسب نیازهای پناهندگان و رسیدگی به درخواست های پناهندگی آن ها را در دستور کار قرار دهد.

سازمان ملل از اتحادیه اروپا و بلاروس یافتن یک راه حل سریع برای بهبود شرایط پناهندگان گرفتار شده در مناطق مرزی را درخواست کرده است.

در نشست اخیر سران اروپا در بروکسل در 22 اکتبر این مسئله آشکار شد که کشورهای عضو اتحادیه اروپا با وجود این شرایط سخت در مسئله سیاست مهاجرتی بسیار دچار جدایی و اختلاف نظر هستند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
خانه خودرو شمال
میهن
گوشتیران
رایتل
triboon
طبیعت