میزان عوارض واکسن‌های کرونا به‌زودی اطلاع‌رسانی می‌شود/ نظر وزارت بهداشت درباره بازگشایی‌ها


میزان عوارض واکسن‌های کرونا به‌زودی اطلاع‌رسانی می‌شود/ نظر وزارت بهداشت درباره بازگشایی‌ها

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: درباره اثربخشی و عوارض واکسن کرونا در کشور ما مطالعاتی در حال انجام است که نتایج آن در آینده نزدیک منتشر خواهد شد.

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری تسنیم؛ بهرام عین‌اللهی امروز در نشست خبری در وزارت بهداشت در پاسخ به این سؤال خبرنگار تسنیم که "آیا پایش عوارض واکسن‌های کرونا صورت گرفته است و به اطلاع مردم می‌رسد؟" اظهار داشت: مطالعه جهانی درباره عوارض واکسن‌ها وجود دارد و قطعاً تزریق واکسن کرونا از مرگ‌ومیر جلوگیری می‌کند و درباره اثربخشی و عوارض نیز در کشور ما مطالعاتی در حال انجام است که نتایج آن در آینده نزدیک منتشر خواهد شد.

وی در پاسخ به سؤال دیگری درباره علت مرگ‌ومیر افراد علی‌رغم تزریق دو دوز واکسن کرونا تصریح کرد: توجه داشته باشید که به‌محض اینکه واکسن بزنیم ایمن نمی‌شویم و حدود دو ماه باید از دوز اول بگذرد تا آنتی‌بادی‌ها در بدن تشکیل شود و بتوانیم در مقابل بیماری ایمن شویم بنابراین اگر کسی الآن واکسن بزند و هفته بعد کرونا بگیرد به‌دلیل اینکه به‌طور کامل ایمن نشده است ممکن است بر اثر کرونا فوت کند.

وزیر بهداشت در پاسخ به سؤال دیگر تسنیم مبنی بر اینکه "باتوجه به عدم تکمیل واکسیناسیون جمعیت هدف در شرایط فعلی آیا بازگشایی‌های صورت‌گرفته منطبق بر نظر کارشناسی وزارت بهداشت بوده است؟" بیان داشت: ما بزرگ‌ترین صدمه را در دوران کرونا در زمینه آموزش خوردیم؛ آینده مملکتمان به بازگشایی دانشگاه‌ها و کلاس‌های حضوری گره خورده است؛ به‌علاوه باید توجه داشت که الآن دانش‌آموزان سبک زندگی‌شان به‌هم ریخته است و صدمات زیادی دیده‌اند؛ بازگشایی مدارس فقط منوط به آموزش نیست و افراد در مدارس روابط اجتماعی نیز می‌آموزند بنابراین نظر ما این است که بازگشایی در اولین زمان ممکن از نظر علمی صورت بگیرد البته خوشبختانه میزان عوارض و مرگ‌ومیر کرونا در کودکان شایع نیست و بنابراین ستاد کرونا این تصمیم را برای بازگشایی می‌گیرد.

توجه ویژه به طب سنتی داریم

عین‌اللهی گفت:‌ در سال 1384 به‌ابتکار بنده و برخی همکاران در وزارتخانه کمیته طب سنتی راه‌اندازی شد، بعد رشته کارشناس ارشد طب سنتی و بعد هم به PhD طب سنتی ارتقا پیدا کرد. امروز هشت دانشگاه طب سنتی در کشور داریم و برنامه ما تقویت طب سنتی است. قطعاً بحث داروهای گیاهی طبی، جزو مواردی است که باید به آن توجه ویژه کنیم.

وی ادامه داد: این حوزه از چند جهت خوب است؛ یکی اینکه برایمان اشتغال ایجاد کرده است، از منابع خودمان استفاده می‌کنیم و از واردات بی‌نیاز می‌شویم اما داروهای گیاهی باید سیر خودش را طی کند. باید توجه کرد که تعیین دوز در هر دارویی مهم است. یکی از مشکلاتی که بعضاً دیده می‌شود، این است که دوز داروها رعایت نمی‌شود. حجم ماده گیاهی که ارائه می‌شود، باید حجمی مشخص و تعیین‌کننده باشد تا اثرگذاری داشته باشد و این موضوع کارهای علمی می‌طلبد.

وزیر بهداشت اضافه کرد: قطعاً تقویت طب سنتی جزو برنامه‌های ماست، در واقع ما طب را یکی می‌بینیم، همه اینها دانش و علم است، اما باید مستند شود و روش‌های علمی خودش را طی کند. افرادی هم باید در این حوزه فعالیت کنند که از نظر ما تأییدشده باشند و مدارج علمی را طی کرده باشند و زیرساخت‌های علمی‌شان خوب باشد، در این صورت قطعاً مورد تأیید ما قرار دارد.

واکسن‌های داخلی از بهترین‌ها هستند

وزیر بهداشت درباره علت صدور مجوز برای برخی واکسن‌های ایرانی کرونا نیز گفت:‌ واکسن‌ها سه مرحله دارند؛ در مرحله اوّل از نظر ایمنی و در مرحله دوم از نظر اثربخشی بررسی می‌شوند؛ همه واکسن‌ها مرحله دوم را طی کردند و واکسن ایمنی هستند و در مرحله سوم بسته به آماری که ارائه می‌دهند کمیته واکسن تصمیم‌گیری می‌کند و بر اساس آن مجوز می‌دهد.

وی ادامه داد:‌ تمام واکسن‌های تولید داخل از بهترین‌ها هستند ‌و ما انواع پلت‌فرم واکسن‌ها را داریم. واکسن نورا نیز اگر مراحل را طی کند ممکن است بتواند مجوز بگیرد.

کمبود سرم نداریم

وی با اعلام اینکه در زمینه تأمین سرم هیچ مشکلی وجود ندارد، گفت:‌ استان خراسان حدود 40 درصد سرم‌ها را تأمین می‌کند.

چرایی عدم‌اجرای محدودیت‌ها

وزیر بهداشت در ادامه درباره طرح شهید سلیمانی گفت: در زمینه طرح شهید سلیمانی و مدیریت هوشمند، مجری طرح وزارت کشور است و ستادی برای این کار پیش‌بینی شده است. الآن همه‌جای دنیا به این سمت می‌روند که خیلی مردم را محدود نکنند و تصمیماتی را که پیشتر برای ممنوعیت سفر، ظرفیت 60 درصد پروازها، تعطیلی مدارس و... گرفتند الآن با این سامانه هوشمند برمی‌دارند و می‌گویند بازگشایی‌ها به‌شرط واکسیناسیون بلامانع است.

بدعهدی سازنده "اسپوتنیک" در تحویل واکسن کرونا

وزیر بهداشت در پاسخ به سؤالی درباره خرید واکسن اسپوتنیک‌ اظهار داشت: اسپوتنیک با ما 60 میلیون دوز قرارداد داشت ولی متأسفانه حدود 2 میلیون دوز تحویل داد. همین الآن خود روسیه گرفتار کروناست و تنها 35 درصد مردمش واکسن زده‌اند. الآن با توجه به حجم واکسنی که آوردیم و داریم، فعلاً واکسن‌ها کفایت می‌کند و اسپوتنیک هم به تعهداتش عمل نکرده است.

سالمندان دوز سوم را بزنند

وی با بیان اینکه افراد بالای 60 سال برای تزریق دوز سوم مراجعه کنند، گفت: تزریق دوز سوم به پرسنل بهداشت و درمان را آغاز کردیم. افراد پرخطر مانند مبتلایان به دیابت، بیماری کلیوی و... که کمتر از 60 سال هم هستند می‌توانند برای دوز سوم مراجعه کنند.

افزایش ظرفیت پزشکی با توجه به زیرساخت‌ها

عین‌اللهی در پاسخ به سؤالی درباره کمبود پزشک نیز خاطرنشان کرد: مشکل اصلی ما در توزیع نیروی انسانی است، به‌طوری که در بعضی مناطق تورم پزشک داریم و بعضی جاها پزشک نداریم. طرح نیروی انسانی یک قانون دارد که بر آن اساس افراد در مدت مشخصی تحت نظر وزارت بهداشت ملزم هستند که در مناطقی کار کنند، طبیعی است که هرچه امکانات محیطی و رسیدگی بیشتری شود، ماندگاری آنها بیشتر می‌شود. برنامه دیگر ما این است که‌ بومی‌گزینی را افزایش دهیم. ما قول می‌دهیم به‌اندازه زیرساخت‌هایمان گروه پزشکی را افزایش دهیم، مهم برای ما کیفیت افراد است، قطعاً افرادی که تربیت می‌کنیم، باید باکیفیت باشند، زیرا آبروی ماست. برخی کشورهای همجوار ما لیسانس پزشکی تربیت می‌کنند و آمارشان را بالا می‌برند، اما کیفیت ندارند و برای درمان‌شان به ایران می‌آیند. ما با رعایت کیفیت و زیرساخت‌هایی که داریم، قول می‌دهیم که این کار را انجام دهیم.

افزایش سالمندان کشور در سال‌های آینده

وی درباره طرح جوانی جمعیت نیز تصریح کرد: یکی از مشکلات اصلی در کشور این است که جمعیت رو به پیری می‌رود. اکنون 12 درصد جمعیت ما را افراد مسن تشکیل می‌دهند و در چند سال آینده به 30 درصد خواهیم رسید، طرح خوبی در مجلس تصویب شد، ما نیز در زمینه نازایی و جلوگیری از سقط‌های نابجایی که انجام می‌شود، انجام وظیفه خواهیم کرد.

وضعیت منابع مالی در وزارت بهداشت

وزیر بهداشت درباره سرنوشت یک‌میلیارد یورویی که قرار بود از صندوق توسعه ملی در اختیار وزارت بهداشت قرار گیرد و وضعیت ذخایر ارزی وزارت بهداشت، ابراز کرد: با مقدار زیاد واکسنی که وارد کردیم، میزان زیاد از ارزمان رفته است، اکنون حدود 100 میلیون دلار منابع ارزی از آن مبلغ تخصیص‌یافته داریم.

وی با تصریح به اینکه کرونا کل کشور را از نظر اشتغال و مسائل اقتصادی دچار مشکل کرد، خاطرنشان کرد:‌ طبیعتاً در وزارت بهداشت هم این مشکل را داریم، به‌طور متوسط هر بیمار کرونایی که در بیمارستان بستری شود، نزدیک به 30 تا 40 میلیون تومان هزینه مستقیم دارد.

عین‌اللهی درباره میزان هزینه‌های درمانی بیان داشت‌:‌ در بحث هزینه‌های درمان قرار بود پرداخت از جیب‌ مردم به 25 درصد برسد که در برهه‌ای به 32 درصد رسید، اما اکنون نزدیک 45 درصد پرداخت از جیب داریم و حدود 20 درصد از هدفمان دور هستیم که این فشار به مردم وارد می‌شود و باید با برنامه بهره‌وری و مکانیزم‌هایی که برای این کار پیش‌بینی کردیم، به‌سمتی برویم که بتوانیم پرداخت از جیب مردم را کاهش دهیم.

وی گفت:‌ اکنون 40 درصد درآمدهای اختصاصی ما کاهش یافته است. در برنامه‌های آینده بحث بهره‌وری را داریم. ما حدود 500 هزار پرسنل داریم، حدود 1000 بیمارستان و 150 هزار تخت داریم و فکر می‌کنیم باید بیشتر روی بهره‌وری کار کنیم که شاید بتوانیم هم درمان بهتری به مردم ارائه دهیم و هم بتوانیم درآمد بیشتری داشته باشیم.

حذف ارز 4200تومانی نیاز به زیرساخت دارد

عین‌اللهی همچنین درباره حذف ارز دولتی دارو بیان کرد: در ارتباط با ارز 4200تومانی با وضعیت اقتصادی فعلی چاره‌ای جز ادامه تخصیص آن نداریم زیرا در صورت حذف این ارز،‌ دارو گران می‌شود و فشار مضاعفی به مردم و بیماران وارد می‌شود. آزاد کردن ارز داروها برای کسانی که بیماری مزمن دارند فشار مالی زیادی خواهد داشت. حذف ارز دولتی مستلزم این است که منابع از سوی بیمه‌ها تأمین شود تا به مردم فشار وارد نشود.

با متخلفین در زمینه ارز دولتی برخورد می‌شود

وزیر بهداشت در پاسخ به سؤالی درباره تعارض منافع در وزارت بهداشت نیز گفت:‌ با تعیین ریاست جدید سازمان غذا و دارو، یکی از موارد این بود که مبانی فساد شناسایی و قطعاً با آنها برخورد می‌شود. در چند هفته آینده افرادی که ارز دولتی گرفته و تخلف کرده‌اند، قطعاً به مردم معرفی می‌شوند. ارزی را که به دارو داده می‌شود به‌عنوان بیت‌المال و حق مردم می‌دانیم و هر خلافی در آنجا خط قرمز ماست.

توضیح درباره شائبه تعارض منافع در وزارت بهداشت

وی درباره انتصابات وزارت بهداشت بیان داشت: ما هر مدیری که منصوب می‌کنیم یک میثاق‌نامه امضا می‌کند که دیگر فعالیت اقتصادی خصوصی نداشته باشد. این موضوع را در کمیسیون بهداشت و درمان هم توضیح دادم. ما برای انتصاب مدیر به‌ویژه در دانشگاه‌ها باید ویژگی‌های مختلفی را اعم از ویژگی‌های مدیریتی، علمی، تخصصی و... در نظر بگیریم و یکی از موارد هم این است که وقت کافی بگذارند. افرادی که ما منصوب می‌کنیم، تا سه ماه سرپرست هستند و بعد از تأیید شورای‌عالی انقلاب فرهنگی  به‌عنوان رئیس منصوب می‌شوند و این سه ماه آزمایشی است.

انتهای پیام/+

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon