۶۷۰هکتار از اراضی دیم "دنا" بعد از ۶سال جان میگیرد
گروه استانها ــ آبرسانی به ۶۷۰ هکتار از اراضی دیم شهرستان دنا از طریق رود خروشان بشار بعد از ۶ سال روند لاک پشتی، جان دوباره میگیرد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از یاسوج، استان کهگیلویه و بویراحمد با موقعیت خاص جغرافیایی و قرار گرفتن در دامنه رشته کوههای زاگرس دارای منابع و ظرفیتهای بسیار در بخشهای مختلف از جمله منابع، آبی، نفت و گاز، کشاورزی، معادن و گردشگری است.
پتانسیل کشاورزی در استان کهگیلویه و بویراحمد را میتوان در کنار سایر ظرفیتها نظیر کشاورزی و معادن یک ظرفیت فراموش شده عنوان کرد، استان چهار فصل کهگیلویه و بویراحمد با توجه به اقلیم سردسیر و گرمسیر در واقع منبع بالای کشاورزی به شمار میرود، اما متأسفانه در سایه عدم مدیریت صحیح و نبود امکانات آنچنان که باید و شاید ظرفیت های استان مغفول مانده است.
شهرستان دنا با واقع شدن در دامنه کوه دنا و قرار گرفتن بر کناره رودخانه همیشه ساری و جاری بشار دارای اراضی بسیار کشاورزی بوده که چشم خود را بر جریان روان بشار خروشان میدوزند و در حسرت جرعهای آب به سختی ادامه حیات میدهند.
این سالها تقویت شبکههای آبیاری اراضی کشاورزی با استفاده از پمپاژ آب از رودخانهی بشار برای اراضی موجود از برنامههای دولتها بوده، اما متأسفانه در سایه نبود اعتبارات لازم موفقیت مورد انتظار در این بخش حاصل نشده است.
روستاهای بن زرد و سمرون در کنار صدها روستای با ظرفیت کشاورزی در شهرستان دنا این روزها در انتظار به پایان رسیدن پروژه پمپاژ آب از سطح رودخانه بشار هستند.
مهدی روشنفکر نماینده شهرستانهای بویراحمد، دنا و مارگون در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر توجه به ظرفیتهای بالای کشاورزی در مناطق مختلف استان اظهار داشت: اراضی کشاورزی در شهرستان دنا با آنکه فاصله اندکی با رودخانه بشار دارند تشنه هستند و مالکان آنها در فقر به سر میبرند.
وی افزود: اگر به ظرفیتهای موجود در استان کهگیلویه و بویراحمد با اینهمه منابع توجه شود و مدیریت صحیح وجود داشته باشد، جوانان این دیار برای امرار معاش سرگردان مناطق دیگر نخواهند بود.
روشنفکر با اشاره به اینکه راهاندازی پمپاژ دو روستای بنزرد و سمرون میتواند نوید رونق اقتصادی در این روستاها باشد، گفت: این دو پروژه با پیشرفت فیزیکی قابل توجه به دلیل کمبود اعتبارات بلاتکلیف ماندهاند.
وی تصریح کرد: برای تکمیل این دو پروژه به 12 میلیارد تومان اعتبار نیاز است که با استفاده از محل اعتبارات زلزله شهرستان دنا با توجه به خسارت زلزله به زیرساختهای این دو پروژه، شاهد تکمیل و به سرانجام رسیدن باشیم.
نجفعلی آرسته مدیر جهاد کشاورزی شهرستان دنا گفت: اراضی تحت پوشش پمپاژ بن زرد قریب به 300 هکتار بوده که پروژه پمپاژ آب به این اراضی به طول خط انتقال 4 هزار 950 متر شروع بکار شده است.
وی با بیان اینکه 984 متر از خط انتقال پروژه پمپاژ آب به اراضی روستای بن زرد انجام شده است، بیان کرد: 3696 متر لوله خط انتقال آماده کار بوده و پروژه دارای 35 درصد پیشرفت فیزیکی است.
آرسته با اشاره به اینکه پروژه پمپاژ آب به اراضی سمرون نیز 300 هکتار را پوشش میدهد، افزود: این پروژه به طول انتقال 1200 متر دارای پیشرفت فیزیکی 65 درصد است.
سال 94 عملیات اجرایی پروژه ایستگاه پمپاژ آب کشاورزی بن زرد علیا و سفلی با هدف آبیاری 370 هکتار از اراضی دیم این منطقه آغاز شد ولی بعد از گذشت نزدیک به 6 سال هنوز تنها 35 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
سال 94 پروژه احداث پمپاژ تامین آب کشاورزی 300 هکتار از اراضی دیم روستاهای احمد غریب، سمرون و گندیزار کلنگزنی شد
انتهای پیام/544/س