جدیدترین اخبار کرونا در ایران| افزایش مراجعه سرپایی به مراکز درمانی در برخی استان‌ها/ روند صعودی نرخ ابتلا برای سومین روز متوالی + نقشه و نمودار

جدیدترین اخبار کرونا در ایران| افزایش مراجعه سرپایی به مراکز درمانی در برخی استان‌ها/ روند صعودی نرخ ابتلا برای سومین روز متوالی + نقشه و نمودار

گروه استان‌ها ـ انتشار آمارهای نرخ ابتلای روزانه نشان می‌دهد برای سومین روز متوالی همچنان روند صعودی است و کارشناسان بر این باورند که شرایط بسیار شکننده قرار داریم و لازم است برای تزریق دوز سوم به خصوص برای ۶۰ سال به بالاها برنامه‌ریزی کنیم.

به‌گزارش گروه استان‌های خبرگزاری تسنیم، روز گذشته درحالی آمارهای روزانه نرخ ابتلا از سوی وزارت بهداشت منتشر شده که برای سومین روز متوالی روند همچنان صعودی بود و کارشناسان بر این باورند هرگونه عادی‌انگاری در این شرایط می‌تواند منجر به بحرانی دوباره در دوره همه‌گیری کشور باشد.

در این زمینه کارشناسان تأکید می‌کنند نگاه دقیق آماری به این روند نشان می‌دهد خوشه‌های پراکنده آلودگی در اقصی‌نقاط ایران می‌تواند در سایه بی‌توجهی و عادی‌انگاری به لکه‌هایی بزرگ، شرایط بحرانی و نهایتاً به آغاز پیک تازه کرونا در سراسر کشور منجر شود. به این دلیل که همچنان جمعیت سیال در سراسر ایران گسترده است و ظاهراً خبری از رعایت پروتکل‌های بهداشتی در فاصله‌گذاری اجتماعی نیست؛ یعنی احتمال شکل‌گیری زنجیره انتقال بسیار بالاست.

این گروه با اشاره به کاهش چشمگیر رعایت پروتکل‌های بهداشتی به سطوح کمتر از 50 درصد معتقدند رشد 10.41 درصدی نرخ ابتلای روزانه نسبت به 24 ساعت قبل و 7.97 درصدی نرخ مراجعه بیماران جدید به مراکز درمانی بیانگر این نکته است که هنوز هموطنان به شرایط شکننده توجهی ندارند و ادامه این روند مشکلات متعددی را در پیک احتمالی آینده تحمیل خواهد کرد که نشانه‌های آن در افزایش حدود 11 درصدی موارد فوتی است.

در همین حال کارشناسان تاکید می‌کنند بررسی‌های رفتار ویروس منحوس در پیک گذشته نشان می‌دهد افراد مسن یا به‌طور کلی 60 سال به بالاها بیشتر از گروه‌های دیگر در خطر هستند و نرخ ابتلا در میان این گروه بالاست هرچند بخش عمده‌ای از این گروه جامعه اکنون کامل در مقابل ویروس منحوس با انواع واکسن‌های وارداتی یا داخلی واکسینه‌شده‌اند اما واقعیت امر اینجاست که برای مدیریت شرایط در پیک احتمالی آینده لازم است تمهیداتی برای آغاز تزریق دوز بوستر یا همان دوز سوم واکسن در این بخش از جامعه برنامه‌ریزی جدی داشته باشیم.

به گفته کارشناسان با درنظر گرفتن اینکه هنوز تا رسیدن به سطح ایمنی کامل جامعه در مقابل ویروس منحوس فاصله داریم در فرصت باقی مانده بهتر است برای جلوگیری از شکل‌گیری زنجیره انتقال در میان افراد بالای 60 مسئولان برنامه‌ریزی لازم را برای آغاز فرآیند تزریق دوز سوم انجام دهند، تا با ایمن سازی کامل این گروه سنی جامعه حتی در صورت شکل‌گیری پیک بعدی موارد فوتی و نرخ بستری در مراقبت‌های ویژه کاهش داشته باشد.

 

استان آذربایجان غربی/ شمار فوتی‌های کرونایی کاهش یافت

جواد آقازاده در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در ارومیه، با اشاره به کاهش فوتی‌های کرونایی در آذربایجان‌غربی اظهار داشت: در شبانه‌روز گذشته چهار نفر شامل دو نفر در ارومیه و در ماکو و میاندوآب هر کدام یک نفر جان باختند و مجموع فوتی‌ها به 6 هزار و 956 نفر رسید.

وی تصریح کرد: همچنین با ابتلای 472 نفر دیگر شمار کلی مبتلایان کرونایی در استان به 310 هزار و 238 نفر رسید.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی آذربایجان‌غربی گفت: تاکنون 69 هزار و 249 نفر از بیماران کرونایی بستری شده در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی بهبود یافته‌اند.

وی با اشاره به وجود تعداد 506 نفر بستری مشکوک به کرونا در استان بیان کرد: 220 نفر نیز در بخش آی‌سی یو بیمارستان‌های سراسر آذربایجان‌غربی بستری هستند.

آقازاده تعداد بستری‌های سندروم حاد تنفسی را 922 نفر عنوان کرد و افزود: 43 نفر نیز هم اکنون با مشکلات تنفسی به دستگاه ونتیلاتور وصل هستند.

وی از واکسیناسیون 39 هزار و 292 نفر دیگر در شبانه روز گذشته خبر داد و اظهار داشت: تاکنون سه میلیون و 707 هزار و 204 دز واکسن در استان تزریق شده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی آذربایجان‌غربی گفت: 6 هزار و 652 دز از تزریق واکسن، مربوط به دز سوم بوده است.

استان اصفهان/ شناسایی 438 مورد جدید ابتلا

پژمان عقدک در جمع خبرنگاران با اشاره به آمار کرونا در اصفهان از ابتدا تا کنون، اظهار داشت: تعداد کل موارد ابتلای قطعی و مشکوک به کرونا 1204339 نفر بوده که از این تعداد 120252 نفر بهبود، 179046 بستری و 16690 نفر هم فوت کردند.

وی افزود: در 24 ساعت گذشته 438 بیمار جدید کرونایی در مراکز درمانی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان شناسایی 188 نفر در مراکز درمانی بستری و 190 نفر ترخیص شدند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه در حال حاضر 1003 بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان اصفهان به جز کاشان و آران و بیدگل بستری هستند، گفت: از این تعداد 203 بیمار در بخش مراقبت‌های ویژه نگهداری می‌شوند.

عقدک تصریح کرد: 8 بیمار مشکوک و قطعی به کرونا طی 24 ساعت اخیر در استان اصفهان در اثر ابتلا به کرونا فوت کردند.

متخصص بیماری‌های عفونی گفت: همه افراد بستری در بیمارستان مبتلا به کرونا احتمال ابتلاء به عفونت قارچ سیاه را دارند و شیوع بیشتر آن در بین دیابتی‌ها اثبات شده است. در حال حاضر اکثر بیماران مبتلا به قارچ سیاه، بیماران دیابتی کنترل نشده هستند.

فرزین خوروش با اشاره به اینکه کرونا ممکن است تحریک‌کننده بعضی بیماری‌های مزمن شود، اظهار داشت: برای مثال ورم تیروئید در بین بیماران کرونایی دیده می‌شود و بعد از گذشت یک ماه وقتی بیمار بهبود پیدا کرد ورم تیروئید پیدا می‌کند، حتی احتمال دارد دچار التهاب قلبی شده و عوارضی برای بدن او به دنبال داشته باشد.

وی افزود: اگر بعد از گذشت یک ماه تب بیمار کرونایی از حالت عادی خارج شود و بیمار حال مساعدی نداشته باشد، باید به پزشک معالج خود مراجعه کند تا وضعیت بدن او مورد ارزیابی قرار بگیرد.

این استاد دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تصریح کرد: حتی ایجاد بیماری روماتیسم هم بعد از ابتلاء به کرونا دیده شده است. بیماری‌های روماتیسمی، بیماری‌های قلبی و بیماری‌های تیروئیدی با ایجاد التهاب همراه است حتی بعد از بهبودی و گذشت یک ماه منجر به بازگشت علائم و تب بیمار می‌شود و این افراد باید سریع به پزشک مراجعه کرده و ارزیابی‌های لازم برای آنها انجام شود.

خوروش خاطرنشان کرد: مشکل اصلی بین بیماران دیابتی مبتلا به کرونا مصرف زیاد آب میوه‌ها همراه با کورتون برای درمان کرونا است، در نتیجه قند خون بیمار کرونایی دیابتی افزایش پیدا می‌کند، از سوی دیگر باید بیماران دیابتی در دوران نقاهت کرونا برای پیشگیری از عارضه‌های احتمالی به رعایت رژیم غذایی خود توجه کنند.

وی اضافه کرد: با بهبود کرونا وقتی قند خون این بیماران بالا می‌رود بعد از گذشت دو هفته دچار تورم یک‌طرفه صورت می‌شوند که همان عفونت قارچ سیاه است که در سینوس‌های این بیماران رشد پیدا می‌کند. قارچ سیاه بسیار خطرناک، پرهزینه و کشنده است.

این متخصص بیماری‌های عفونی توصیه کرد: بیماران دیابتی باید بهداشت را رعایت کنند و مرتب بینی خود را با آب نمک شستشو دهند، ضروری است بیماران دیابتی قندخون بدن خود را به شدت کنترل کنند، اگر قندخون دیابتی‌ها کنترل نشود و انسولین را کنترل نشده استفاده کنند، با وجود قند خون بالا در بدن بیمار عفونت قارچ سیاه ایجاد شده و احتمال مرگ‌ومیر وجود دارد.

خوروش اظهار داشت: خطر بروز این نوع قارچ بیشتر در بین بیماران دیابتی و افرادی است که داروهای کورتون مصرف می‌کنند، همچنین کسانی که شیمی درمانی می‌شوند با ابتلاء به کرونا احتمال زیاد درگیر شدن با عفونت قارچ سیاه را دارند و بیماران مبتلا به این نوع قارچ در بخش بیماران قارچ سیاه بستری می‌شوند.

این استاد دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، گفت: کرونا تا حدودی قند خون بدن را بالا می‌برد و منجر به حمله دیابتی حاد می‌شود، علاوه بر این داروی کورتونی که برای بیماران کرونایی استفاده می‌شود، قند خون بدن را بالا می‌برد و مصرف زیاد آب میوه‌ها به وسیله بیماران خطر ابتلاء به قارچ سیاه را در بین این گروه بیشتر از مابقی کرونایی‌ها کرده است.

وی افزود: همه افراد بستری در بیمارستان مبتلا به کرونا احتمال ابتلاء به این نوع عفونت را دارند و شیوع بیشتر آن در بین دیابتی‌ها اثبات شده است. در حال حاضر اکثر بیماران مبتلا به قارچ سیاه بیماران دارای دیابت کنترل نشده یا بیماران پیوندی و افرادی که داروهای ضعیف کننده بدن استفاده کرده یا بیماران در حال شیمی درمانی هستند.

این متخصص بیماری‌های عفونی خاطرنشان کرد: درمان عفونت قارچ سیاه با خارج کردن عفونت‌ها از اعضای بدن، چشم‌ها و تراشیدن سینوس‌ها است، حاد بودن عفونت‌های بدن بیمار کرونایی منجر به مرگ‌ومیر می‌شود. اگر بیماران کرونایی دچار تورم یک‌طرفه در صورت، درد سینوس و درد دندان‌ها شدند باید احتمال دهند که دچار عفونت قارچ سیاه شده باشند و برای درمان سریع به پزشک مراجعه کنند.

استان البرز/ افزایش موارد فوتی در 24 ساعت گذشته

مهرداد بابایی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در  کرج،  در مورد آخرین وضعیت شیوع کرونا در استان البرز، اظهار داشت : در 24 ساعت گذشته 59 بیمار با علائم کووید 19 در مراکز درمانی استان بستری شدند.

وی افزود: مجموع کل موارد بستری شامل قطعی، محتمل و مشکوک از ابتدای شیوع کرونا تا امروز در استان البرز 77 هزار 391 نفر است.

سخنگوی ستاد کرونای استان البرز با بیان اینکه در حال حاضر تعداد 416 نفر شامل موارد قطعی ، محتمل و مشکوک در مراکز درمانی بستری هستند ، بیان کرد: از این تعداد، ابتلای 168 نفر به بیماری کووید 19، تا این تاریخ قطعی شده است.

بابایی با اشاره به اینکه شیوه نامه‌های بهداشتی برای مقابله با کرونا باید جدیت  پیگیری شود ، گفت: متاسفانه در 24 ساعت گذشته هشت بیمار کووید 19  جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان کرونا در استان به 6 هزار 371 نفر رسیده است.

وی با بیان اینکه تزریق دز سوم واکسن کرونا در استان البرز آغاز شده است، گفت: از ابتدای شیوع کرونا تاکنون 70 هزار و 601 نفر از مراکز درمانی ترخیص شده اند.

استان اردبیل/ روز بدون فوتی کرونا ثبت شد

شهرام حبیب‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اردبیل اظهار داشت: در شبانه روز گذشته 29 فرد جدید مبتلا به کووید.19 در مراکز درمانی استان اردبیل بستری شده و خدمات درمانی دریافت کردند.

وی با اشاره به صفر شدن آمار جان‌باختگان کرونا در استان اردبیل در شبانه روز گذشته برای هشتمین بار طی سه ماه اخیر، مجموع فوتی‌های پنج موج شیوع بیماری کووید.19 در این استان را 2 هزار و 536 نفر اعلام کرد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل از مراجعه 90 فرد با علائم ابتلا به ویروس کرونا به مراکز درمانی استان خبر داد و افزود: این افراد تحت نظر قرار گرفته و خدمات درمانی دریافت کردند.

وی وضعیت شیوع بیماری کووید.19 در استان اردبیل را رو به افزایش اعلام کرد و با اشاره به نوسان شمار مبتلایان کرونا و احتمال اوج‌گیری آمار مبتلایان بیان کرد: نگرانی از اوج‌گیری دوباره شیوع این بیماری افزایش یافته است.

حبیب‌زاده با اشاره به بستری شدن 45 نفر از مبتلایان به کرونا در بخش مراقبت‌های ویژه مراکز درمانی استان اردبیل طی شبانه روز گذشته اظهار کرد: در شبانه‌روز گذشته 32 نفر از مبتلایان بستری در مراکز درمانی استان اردبیل نیز پس از بهبودی نسبی و ادامه درمان در منزل ترخیص شدند.

وی در ادامه گفت: از 22 بهمن سال گذشته تاکنون یک میلیون و 497 هزار و 249 دُز واکسن کرونا برای گروه‌های هدف در استان اردبیل تزریق شده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل با اشاره به تزریق 2 دُز واکسن برای بیش از 68 درصد جمعیت هدف در این استان افزود: تاکنون 860 هزار و 618 دُز واکسن نوبت اول و 636 هزار و 631 دُز واکسن نوبت دوم در این استان تزریق شده است.

وی از افزایش سرعت واکسیناسیون در استان اردبیل با اختصاص محموله‌های پرتعداد واکسن کرونا خبر داد و افزود: امیدواریم با ادامه همین روند، تا آخر همین ماه، تمام گروه‌های سنی و بسیاری از گروه‌های شغلی واکسینه شوند.

حبیب‌زاده تاکید کرد: حتی افرادی که 2 دُز واکسن کرونا زده‌اند و 2 هفته از زمان واکسیناسیون آنها گذشته است، باید ماسک زده و دستورالعمل‌های بهداشتی را رعایت کنند چون واکسیناسیون باعث پیشگیری از ابتلا نمی‌‍‌شود و تنها در پیشگیری از مرگ و میر موثر است.

وی با هشدار نسبت به احتمال شیوع خیز ششم شیوع کرونا در صورت کم‌توجهی شهروندان بیان کرد: هم‌اکنون شهرستان مشکین‌شهر در وضعیت نارنجی و نیز شهرستان‌های گرمی، اردبیل، بیله‌سوار و پارس‌آباد در وضعیت زرد و شهرستان خلخال، نیر، اصلاندوز، کوثر، نمین و سرعین در وضعیت آبی شیوع کرونا قرار دارند.

استان بوشهر/ 2 فوتی در 24 ساعت گذشته ثبت شد

سعید کشمیری در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در بوشهر از روند نزولی ابتلا به بیماری کرونا در استان بوشهر خبر داد و اظهار داشت: روز گذشته 25 بیمار جدید در بخش‌های کرونایی بیمارستان‌های استان بوشهر بستری شده‌اند که در مجموع اکنون 87 بیمار کرونایی در مراکز درمانی استان تحت درمان قرار دارند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با بیان اینکه از تعداد بیماران جدید شناسایی شده 6 مورد آن به کرونا مثبت، قطعی است گفت: اکنون 10 نفر در بخش مراقبت‌های ویژه مراکز درمانی استان بستری هستند و از مجموع موارد بستری در بخش‌های ویژه کرونایی، 3 نفر در وضعیت حاد این بیماری قرار دارند.

دبیر ستاد مقابله با بیماری کرونا استان بوشهر با اشاره به ثبت مرگ 2 بیمار کرونایی دیگر با سن 67 و 68 سال در بخش کرونایی بیمارستان‌های استان بوشهر خاطر نشان کرد: 2 هزار و 6 نفر از ابتدای شیوع کرونا در استان بوشهر به سبب ابتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست داده‌اند.

وی تعداد بیماران شناسایی شده کرونایی استان بوشهر در 20 ماه گذشته را 88 هزار و 200 نفر اعلام کرد و افزود: روند بهبودی بیماران در ابتلا به کرونا افزایشی است به گونه‌ای که روز گذشته 21 بیمار در بخش کرونایی با حال عمومی خوب از بیمارستان‌های استان بوشهر ترخیص شده‌اند، که از این تعداد 12 نفر از آنها مثبت قطعی بوده‌‌اند.

کشمیری تزریق بیش از یک میلیون و 280 هزار واکسن کرونا در استان بوشهر را مورد اشاره قرار داد و خاطر نشان کرد: تاکنون افزون بر 730 هزار نوبت اول و و 550 هزار نفر هر 2 نوبت واکسن دریافت کرده‌اند و تا اوایل آذر ماه 80 درصد جمعیت بالای 12 سال سال استان واکسینه می‌شوند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر به رنگ‌بندی شهرستان‌های 10 گانه استان پرداخت و تصریح کرد: 90 درصد این شهرستان‌ها در وضعیت آبی و تنها شهرستان بوشهر در شرایط زرد کرونایی قرار دارد.

استان خراسان جنوبی/ 320 بیمار جدید شناسایی شدند

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: روز گذشته 286 آزمایش تشخیص کرونا در استان انجام شد که 96 بیمار و از 741 تست سریع 134مورد مثبت جدید کرونا شناسایی شد.

کامبیز مهدی زاده افزود: از این تعداد 84 مورد از بیرجند، 12 مورد از بشرویه، 8 مورد از خوسف، 2 مورد از درمیان، 4 مورد از زیرکوه، 9 مورد از سرایان، 5 مورد از سربیشه، 19 مورد از طبس، 27 مورد از فردوس، 37 مورد از قاین و 23 مورد از نهبندان شناسایی شد.

به گفته وی در حال حاضر 209 بیمار با علائم حاد تنفسی در بیمارستان‌های خراسان جنوبی بستری هستند که 92نفر کرونا مثبتند و از این تعداد 15نفر در بخش مراقبت‌های ویژه بستری هستند که حال 3نفر نامساعد است.

مهدی زاده افزود: خوشبختانه در شبانه روز گذشته مورد جدید از فوت ناشی از کرونا در استان نداشتیم و آمار قربانیان کرونا همان هزار و 197 نفر ثابت ماند.

استان خراسان رضوی/ افزایش 30 درصدی مراجعه سرپایی

محمد حسن درخشان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم از مشهدمقدس با اشاره به اینکه برخی از شهرستان‌های استان درشرایط قرمز به سر می‌برند به نحوی که آمار مراجعین و تست‌های پی.سی.ار مثبت در این شهرستان‌ها دوبرابر شده است،اظهارداشت: در کل کشور نیز شهرهای قرمز رو به افزایش است از همین رو از عموم مردم درخواست می‌کنیم تا ضمن مراجعه برای واکسیناسیون، از ماسک استفاده کنند و پروتکل‌های بهداشتی را جدی بگیرند.

وی تصریح کرد: عدم رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی و تصور نادرست در خصوص اینکه واکسن ایمنی صد درصدی می‌آورد موجب شده است تا بی‌توجهی به رعایت پروتکل‌های بهداشتی در جامعه فراگیر شود و به همان نسبت نیز تعداد بیماران رو به افزایش برود.

مدیر گروه توسعه شبکه وارتقا سلامت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تاکید بر اینکه هیچ واکسنی ایمنی‌زایی صد در صدی نمی‌دهد و فقط موجب ایجاد آنتی بادی در خون و مانع بدحالی فرد می‌شود، گفت: در فصل شیوع بیماری‌های ویروسی مثل سرما خوردگی و انفولانزا استفاده از ماسک ضرورت دو چندان دارد زیرا مانع از ابتلا به این بیماری‌ها و بیماری کرونا می‌شود بنابراین عدم استفاده از ماسک بخصوص در فصول سرد سال زمینه ابتلا به انواع بیماری‌های ویروسی را فراهم می‌کند.

درخشان گفت: آمار مراجعین سرپایی بیماری کرونا در روزهای گذشته از 1400 نفر در روز به دو هزار نفر افزایش یافته است که این موضوع موجب نگرانی است و هشدار پیک جدید خواهد بود.

استان خوزستان/کاهش نرخ موارد ابتلای روزانه

 سید محمود علوی در تشریح وضعیت کرونایی استان خوزستان اظهار داشت در حال حاضر در میان استان های کشور خوزستان وضعیت مناسبی دارد.

وی افزود: جزء چند استانی هستیم که موارد بیماری کرونا حداقلی شده است.

رئیس مرکز بهداشت استان خوزستان گفت در حال حاضر 15 شهر از 27 شهرستان استان خوزستان در وضعیت آبی به سر می‌برند و 9 شهر نیز در وضعیت زرد.

وی با بیان اینکه سه شهر از شهرستان های استان خوزستان در وضعیت نارنجی هستند تاکید کرد مجموعه 55 درصد استان خوزستان وضعیت شان آبی است.

به گزارش تسنیم همچنین دانشگاه علوم پزشکی اعلام کرد استان خوزستان برای دومین روز متوالی روزهای بدون فوتی کرونایی را ثبت کرده است.

استان سمنان/ 11 بیمار جدید در مراکز درمانی بستری شدند

نوید دانائی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در سمنان، اظهار داشت: از ابتدای بروز و شیوع بیماری کرونا تا کنون 48 هزار و 24 بیمار مبتلا به کرونا مورد مثبت بیماری کرونا بر اساس معیارهای تشخیصی آزمایشگاهی PCR در مجموعه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان شناسایی شده‌اند.

وی با اشاره به تعداد افراد بستری شده با تشخیص قطعی بیماری کرونا گفت: در 24 ساعت گذشته تعداد 11 بیمار جدید مبتلا به کرونا در سمنان بستری شد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان اضافه کرد: در مجموع از ابتدای شیوع کرونا تا کنون تعداد 10 هزار و 365 نفر در بیمارستان‌های تحت پوشش دانشگاه بستری شدند.

دانائی به آمار افراد بهبود یافته از بیمارستان‌های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان اشاره کرد و گفت: از ابتدای بروز بیماری کرونا تعداد 9 هزار و 249 نفر بهبود یافتند.

وی همچنین افزود: از ابتدای بیماری کرونا تا کنون نیز 37 هزار و 659 بیمار نیز به صورت سرپایی شناسایی شدند.

استان فارس/ زنگ‌خطر وضعیت بحرانی دوباره به‌صدا درآمد

 براساس آخرین اعلام وزارت بهداشت هم‌اکنون 3 شهرستان از استان فارس در وضعیت قرمز، 3 شهرستان در وضعیت آبی، 6 شهرستان در وضعیت نارنجی و مابقی در وضعیت زرد یا کم خطر قرار دارد. 

متولیان بهداشت و درمان استان فارس معتقدند که وضعیت کنونی شکننده و ناپایدار است و با توجه به قرمز شدن شهرستان‌های استهبان، ممسنی و سرچهان این شرایط ممکن است دیگر شهرستان‌های استان را نیز درگیر کند بنابراین رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی امری لازم و ضروری است. 

براساس آخرین اعلام دانشگاه علوم پزشکی شیراز از ابتدای شیوع این بیماری تاکنون، در مجموع بیش از یک میلیون و 680 هزار و 139 مورد تست تشخیصی شامل تست مولکولی یا PCR و تست سریع در فارس انجام شده که از این تعداد یک میلیون و 451 هزار و 27 تست تشخیصی مولکولی در آزمایشگاه‌های استان تهیه شده و با بررسی نمونه‌های انجام شده، 431 هزار و 511 بیمار مثبت قطعی شناسایی شده است.

همچنین از ابتدای آغاز طرح شهیدحاج قاسم سلیمانی تاکنون، 229 هزار و 112 مورد تست سریع انجام شده که از این تعداد 53 هزار و 439 بیمار مثبت شناسایی و در مجموع تاکنون، 484 هزار و 950 بیمار مبتلا به کووید 19 در استان فارس شناسایی شده است.

دانشگاه علوم پزشکی شیراز بستری 319 بیمار جدید مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های استان در 24 ساعت گذشته را به منزله زنگ خطر دوباره کرونا در استان اعلام کرد و از مردم درخواست کرد که همچنان شیوه‌نامه‌های بهداشتی را رعایت کنند. 

هم اکنون هزار و 645 بیمار مثبت و مشکوک دارای علائم در بیمارستان‌های فارس بستری هستند که از این تعداد 197 بیمار به دلیل وخامت شرایط جسمی در بخش‌های ICU مراقبت‌های ویژه درمانی دریافت می‌کنند.

با جان باختن 14 هم استانی دیگر در اثر ابتلا به ویروس کرونا طی 24 ساعت گذشته مجموع جان‌باختگان ناشی از کووید 19 از ابتدای شیوع بیماری تاکنون به عدد هفت هزار و 67 نفر رسیده است.

استان قزوین/ افزایش 67 درصدی نرخ فوتی‌ها

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در قزوین از کاهش 30 درصدی موارد قطعی ابتلای به کرونا خبر داد و اظهار داشت: در 24 ساعت اخیر 151 بیمار کرونایی جدید در آزمایشگاه‌های منتخب کووید استان قزوین شناسایی شدند که این آمار در قیاس با روز قبل 66 نفر بیشتر شده است.

جلال رحمانی با اشاره به کاهش 6 درصدی نرخ بستری‌های کرونایی روزانه اضافه کرد: در شبانه‌روز گذشته 62 بیمار کرونایی جدید به علت علائم تنفسی حاد در بیمارستان‌های استان قزوین بستری شدند که این آمار در مقایسه با روز پیش 4 نفر کمتر شده است.

وی همچنین از کاهش 14 درصدی آمار بیماران بدحال کرونایی خبر داد و گفت: در حال‌ حاضر 19 بیمار کرونایی با حال وخیم در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌های قزوین زیر دستگاه ونتیلاتور بستری هستند که این آمار نسبت به روز قبل 3 نفر کاهش پیدا کرده است.

رحمانی ادامه داد: نرخ مرگ‌ومیر کرونایی روزانه در استان قزوبن هم در طول 24 ساعت اخیر 67 درصد افزایش یافت؛ به‌طوری که 5 بیمار بدحال به خاطر علائم شدید تنفسی و ضعف جسمانی جان‌شان را از دست دادند که این‌ آمار از روز گذشته 2 نفر بیشتر شده است.

معاون دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی استان همچنین به کاهش 3.7 درصدی نرخ بهبودیافتگان کرونایی اشاره کرد و گفت: در شبانه‌روز گذشته 53 بیمار کرونایی با علائم قطعی بهبود و نقاهت از بیمارستان‌های استان قزوین مرخص شدند که این آمار در مقایسه با روز پیش فقط 2 نفر کاهش یافته است.

وی ادامه داد: در نهایت هم در حال حاضر 325 بیمار کرونایی در بیمارستان‌های استان قزوین بستری هستند که این آمار در قیاس با روز گذشته ثابت بوده و هیچ تغییری نداشته است.

کاشان/ 5 نفر در 24 ساعت گذشته فوت شدند

کاشان همچنان در وضعیت نارنجی قرار دارد و این موضوع نشان از آن دارد که ویروس کرونا در منطقه کاشان همچنان جولان می‌دهد و آنچه که امروز به عنوان یک دغدغه شناخته می‌شود عادی انگاری و آغاز پیک ششم کرونا است.

مهدی دلاوری در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کاشان، با بیان اینکه طی 24 ساعت گذشته 26 بیمار جدید حاد تنفسی در شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل بستری شدند، اظهار داشت: از این تعداد 17 بیمار در بیمارستان شهید بهشتی کاشان بستری شده و شش بیمار نیز در بیمارستان سیدالشهداء و سه بیمار نیز در بیمارستان ثامن شهرستان آران و بیدگل بستری شده است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان با بیان اینکه بیماران بستری شده در کاشان حداقل سه و حداکثر 91 سال سن دارند، افزود: در شهرستان آران و بیدگل نیز حداقل سن بیمار سه ماهه و حداکثر 89 ساله به عنوان بیمار حاد تنفسی بستری شدند.

دلاوری با بیان اینکه تاکنون 259 بیمار حاد تنفسی در دو مرکز درمانی شهید بهشتی کاشان و سیدالشهداء آران و بیدگل بستری هستند، ابراز داشت: از این تعداد 187 بیمار در شهرستان کاشان و 82 بیمار نیز در شهرستان آران و بیدگل بستری شدند و از تعداد کل بیماران 60 بیمار به صورت موقت بستری هستند.

وی از بستری 24 بیمار حاد تنفسی در بخش مراقبت‌های ویژه در دو مرکز درمانی شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل بستری هستند، گفت: طی 24 ساعت متاسفانه سه بیمار خانم 38، 83 و 87 سال و دو نفر آقا 80 و 82 سال در شهرستان کاشان جان خود را بر اثر کرونا از دست دادند.

دلاوری با بیان اینکه تعداد موارد مثبت جدید کرونا طی 24 ساعت گذشته در دو شهرستان کاشان و آران و بیدگل به 97 مورد می‌رسد، تصریح کرد: تعداد مراجعان به کلینیک‌های حاد تنفسی دانشگاه علوم پزشکی کاشان طی 24 ساعت گذشته تعداد 301 بیمار به کلینیک حاد تنفسی مراجعه کرده و تاکنون شش هزار 470 نفر نیز در بخش بستری موقت پذیرش شدند.

وی ضمن تأکید بر رعایت بیش از پیش پروتکل‌های بهداشتی به ویژه استفاده از ماسک و فاصله‌گذاری اجتماعی تأکید کرد: از تمامی شهروندان درخواست داریم پروتکل‌های بهداشتی را بیش از پیش رعایت کنند.

استان کردستان/ اتوبوس سیار واکسیناسیون کرونا مستقر شد 

بهروز اخوان پیش‌از ظهر امروز در ارتباط مجازی با اصحاب رسانه با اشاره به اهمیت پوشش همگانی واکسیناسیون علیه کرونا اظهار داشت: به منظور تسریع در انجام واکسیناسیون و رفاه حال همشهریان، علاوه بر فعالیت مراکز تجمیعی واکسیناسیون، پایگاه‌های سیار با حضور تیم‌های ارائه‌دهنده خدمت نیز در سراسر استان آماده تزریق واکسن به مراجعان است.

وی با اشاره به راه‌اندازی اتوبوس سیار مجهز به تیم ارائه‌دهنده خدمات واکسیناسیون علیه کرونا گفت: این اتوبوس واقع در سه راه نمکی سنندج مستقر شده است.

سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان افزود: خانواده‌هایی که سالمند ناتوان، بیمار و یا معلول جسمی حرکتی دارند و یا افرادی که شرایط تزریق واکسن را داشته اما به هر دلیلی توان حرکت و خروج از منزل را ندارند، با اعلام علت ناتوانی به یکی از مراکز تجمیعی نزدیک محل زندگی خود درخواست اعزام تیم سیار واکسیناسیون را اعلام کنند. 

وی افزود: تیم‌های سیار مرکز بهداشت پس از دریافت درخواست این افراد در اولین فرصت طبق برنامه زمان‌بندی و با هماهنگی قبلی با مراجعه به درب منزل اقدام به واکسیناسیون فرد خواهند کرد.

اخوان با بیان اینکه تمام مراکز واکسیناسیون در سراسر استان آماده ارائه  واکسن علیه کرونا به مراجعان است، تصریح کرد: واکسن به اندازه کافی و نیاز برای تزریق به هم استانی‌های عزیز وجود دارد و مشکلی در این زمینه نداریم.

استان کرمان/ 282 نفر بیمار جدید بستری شدند

شمار بیماران قطعی کرونا در بیمارستان‌های استان کرمان بر اساس آخرین آمار منتشر شده 282 مورد است و بیش از این میزان آمار بیمار بستری مشکوک کرونا است و شبانه روز گذشته 72 بیمار قطعی در بیمارستان‌های استان بستری شدند تا مجموع بیماران قطعی کرونا از ابتدای همه گیری در بزرگترین استان کشور به 42 هزار و 127 مورد برسد.

سعید صحبتی سخنگوی دانشگاه علوم‌‌پزشکی کرمان با اشاره به آخرین آمار استان کرمان از وضعیت موارد مثبت بستری و مرگ و میر ناشی از بیماری کووید 19 تا ظهر امروز اظهار داشت: در حال حاضر تعداد کل موارد بستری مثبت قطعی کرونا در بیمارستان‌های استان کرمان 282 مورد است.

وی ادامه داد: از این تعداد 140 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان، 36 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، 16 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، 14 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی بم و 76 مورد در حوزه دانشکده علوم پزشکی سیرجان تحت درمان قرار دارند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به بستری 74 بیمار جدید قطعی کرونا در بیمارستان‌های استان کرمان گفت: تعداد کل موارد بستری مثبت کرونا در استان از ابتدای شیوع کووید 19، تاکنون به 42 هزار و 127 مورد رسیده است.

وی به فوت 8 بیمار کرونایی دیگر در استان کرمان اشاره کرد و افزود: مجموع جان باختگان کرونا در استان کرمان از ابتدا به 4 هزار و 939 مورد رسیده است.

صحبتی با بیان اینکه آمار واکسن تزریق شده نوبت اول کرونا در استان کرمان یک میلیون و 977 هزار و 131 مورد عنوان کرد و گفت: واکسن تزریق شده نوبت دوم کرونا در استان را یک میلیون و 356 هزار و 279 مورد است.

احمد اسکندری‌نسب مدیر کل آموزش و پرورش استان کرمان نیز با بیان اینکه تاکنون حدود 93 درصد دانش آموزان 12 تا 18 سال استان واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند اظهار داشت: از مجموع 257 هزار و 575 نفر جامعه هدف ما در استان تا کنون 240 هزار و 187 دانش آموز دوره اول و دوم متوسطه دوز اول و 79 هزار و 890 نفر نیز دوز دوم واکسن را دریافت کرده‌اند.

وی با بیان اینکه به دانش‌آموزان پایه‌های هفتم تا دوازدهم 2 نوبت واکسن سینوفارم، همانند بزرگسالان تزریق می‌شود گفت: از ابتدای آذر ماه شروع آموزش حضوری دانش آموزان در تمامی دوره‌های تحصیلی است.

اسکندری نسب با اشاره به اینکه واکسیناسیون دانش آموزان در استان بدون هیچ مانعی از هفته اول مهرماه امسال در حال انجام است افزود: تزریق واکسن دانش آموزان اختیاری است.

استان گیلان/ آمار بیماران سرپایی روند افزایشی دارد

طبق آخرین اعلام دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان 276 نفر از مبتلایان به بیماری کرونایی در حال حاضر در بیمارستان‌های گیلان بستری هستتد که 66 نفر از این تعداد به تازگی به آمار افزوده شده‌اند.

همچنین 48 نفر از بیماران کرونایی بستری شده در بیمارستان‌های استان گیلان در وضعیت مساعد نبوده و به دلیل وخامت حالشان در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها بستری هستند و آمار بیماران سرپایی کرونایی نیز رو به افزایش است.

بر اساس آخرین اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حال حاضر 4 شهرستان استان گیلان شامل ماسال، شفت، املش و سیاهکل وضعیت آبی کرونایی، شهرستان رودبار در وضعیت نارنجی و مابقی شهرستان‌ها زرد هستند.

 به گفته سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان عمده‌ترین دلیل نارنجی شدن شهرستان رودبار همجوار بودن این شهرستان با استان‌های دیگر و حضور مسافران از اقصی نقاط کشور در شهرستان رودبار به عنوان ورودی استان است.

 اگرچه روند انجام واکسیناسیون کرونا در استان گیلان شدت گرفته و از روزهای گذشته تزریق دز سوم واکسن برای سالمندان آغاز شده است اما همچنان تنها راه کنترل چرخه کرونا رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی توسط تک تک افراد است.

استان لرستان/ مجموع مبتلایان 193401 مورد گذشت

مریم کوشکی ظهر امروز در جمع خبرنگاران این شهرستان در رابطه با آخرین وضعیت ابتلا، بستری و مرگ و میر بیماران کرونایی استان لرستان اظهارداشت: تست 252 بیمار کرونایی دیگر در استان لرستان مثبت شد.

وی افزود: با ابتلای این 252 بیمار، مجموع مبتلایان به کرونا در استان لرستان به 193 هزار و  401 نفر افزایش یافت و متاسفانه 3 بیمار دیگر طی 24 ساعت گذشته جان خود را از دست دادند.

معاون دانشگاه علوم پزشکی لرستان عنوان کرد: با فوت این 3 نفر مجموع فوتی های ناشی از ابتلا به کرونا در استان لرستان به 2 هزار و 614 نفر رسید.

وی بیان کرد:  هم اکنون نیز 378 بیمار مشکوک و مبتلا به ویروس کرونا در مراکز درمانی استان لرستان بستری و تحت مراقبت هستند.

استان مرکزی/ 28 بیمار جدید در مراکز درمانی بستری شدند

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم با اشاره به آخرین آمار بیماران کرونایی در استان مرکزی اظهار داشت: بر اساس آخرین یافته‌ای آزمایشگاهی، شمار مبتلایان جدید کرونا در استان مرکزی شبانه روز اخیر به 132 مورد رسید که 28 نفر از بیماران جدید شناسایی شده در این استان برای پیگیری امور تخصصی درمانی در بیمارستان‌ها بستری شدند.

سیدمحمد جمالیان تصریح کرد: 104 نفر از این افراد نیز خدمات درمانی سرپایی دریافت کرده و باید تا زمان منفی شدن جواب آزمایش و درمان نهایی در منزل قرنطینه باشند.

وی عنوان کرد: شمار مبتلایان به کرونا ویروس از زمان شیوع این ویروس تاکنون در استان به 103 هزار و 559 نفر رسید و پنج بیمار کرونایی نیز در این بازه زمانی در استان به دلیل کرونا جان باختند و شمار فوتی‌های این بیماری به 2 هزار و 923 نفر رسید.

رئیس علوم پزشکی اراک خاطرنشان کرد: متاسفانه با شروع فصل سرما و برودت هوا شاهد افزایش موارد ابتلا به ویروس آنفولانزا به خصوص در مهدکودک و مدارس هستیم که این مهم اهمیت رعایت موازین بهداشتی را بیش از گذشته نشان می‌دهد و باتوجه به بازگشایی مدارس دوره متوسطه، لازم است که آموزش و پرورش با مراکز بهداشتی سطح شهرستان هماهنگی و تعامل و نسبت به کارت واکسیناسیون سرویس مدارس و تعداد جمعیت هر کلاس نظارت مستمر و دقیق داشته باشد و درصورت برقراری تعامل مناسب بدون هیچگونه چالشی به سمت بازگشایی‌های بیشتر پیش خواهیم رفت.

وی اضافه کرد: تشکیل صف های طولانی و پرازدحام جهت توزیع کالاهای مورد نیاز روزانه یکی دیگر از چالش های شیوع ویروس در سطح استان است و از سمت و اصناف مربوطه می خواهیم که با برنامه‌ریزی آگاهانه مانع از این اتفاق شوند.

 

انتهای پیام/ی

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon