"مالچ رسی" پژوهشگران ایرانی به یاری محیط زیست آمد

"مالچ رسی" پژوهشگران ایرانی به یاری محیط زیست آمد

پژوهشگران ایرانی برای نخستین بار در ایران "مالچ رسی" تولید کردند که برای تثبیت کانون‌های گردو غبار صورت گرفته است. این مالچ، اقتصادی است و یک هشتم مالچ نفتی قیمت دارد.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ تولید "مالچ رسی" برای نخستین بار در ایران برای تثبیت کانون‌های گردوغبار صورت گرفته است و ضمن حفظ محیط زیست، این معضل را برطرف می‌کند. در این فرآیند، پژوهشگران ایرانی از رسی به نام "رس بنتونایت کلسیم‌دار" استفاده کرده‌اند که پس از خالص‌سازی و فناور کردن، به صورت محلول بر سطح خاک پاشش می‌شود.

آنها این رس را با حمایت‌های مالی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، برای نخستین بار در منطقه فوق بحرانی "سگزی" که در 25 کیلومتری شرق اصفهان واقع است، مورد استفاده قرار دادند.

این نوع مالچ در مقایسه با مالچ‌های دیگر که پیش از این استفاده می‌شد مانند مالچ نفتی یا پلیمری، "محیط زیست دوست" بوده و قادر است بدون اینکه کوچکترین آسیبی به خاک و محیط زیست وارد کند، باعث تثبیت خاک شود. ظرفیت تبادل کاتیونی بالایی دارد و می‌تواند اگر رطوبت وجود داشته باشد، ذرات خاک را به هم بچسباند و مقاومت برشی آنها را افزایش دهد و خاک را در مقابل عامل فرساینده که باد است، مقاوم کند.

از دیگر ویژگی‌های این مالچ آن است که رطوبت را ذخیره کرده و باعث می‌شود تا گیاهان بومی که ریشه آنها هنوز خشک نشده، دوباره برگردند بنابراین نفوذپذیری را کاهش نداده و باعث رشد گیاهان می‌شود. این مالچ رسی، رطوبت نسبی هوا را می‌گیرد و با ذخیره‌سازی آن، موجب رشد گیاهان می‌شود.

این نوع مالچ در مناطقی که بالای 100 میلیمتر بارندگی داشته و رطوبت نسبی بالای 35 درصدی دارند، موفق‌تر عمل می‌کند چرا که دو و نیم برابر حجم خود آب جذب می‌کند که با این میزان آب می‌تواند مانع از خشک شدن نهال‌های بیابانی شود.

پژوهشگران ایرانی طی یک طرح ترکیبی، از این مالچ در مناطق اطراف اصفهان استفاده کردند که نتیجه آن، سبز شدن صد در صدی نهال‌ها بود در حالی که تا پیش از این اتفاق، این حجم رویندگی در آن منطقه دیده نمی‌شد.

ارزان‌تر از مالچ نفتی

این مالچ، اقتصادی است و یک هشتم مالچ نفتی قیمت دارد ضمن آنکه اگر خودرویی از آن منطقه عبور کند، بعد از نخستین بارندگی، خودش را ترمیم می‌کند. پژوهشگران ایرانی اخیراً طی یک آزمایش، در 20 منطقه، تونل بادی با سرعت 80 کیلومتر بر ساعت ایجاد کردند و موفق شدند 98 درصد فرسایش را کنترل کنند. این دستاورد بزرگ سبب شد تا این مالچ منحصر به فرد، هم‌اکنون در سیستان نیز مورد تست و آزمایش قرار بگیرد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon