تولیت آستان قدس رضوی: فرصت رفع گرفتاری و رنج دیگران نعمتی الهی برای خیران است
گروه استانها-تولیت آستان قدس رضوی فرصت گرهگشایی از مشکلات، گرفتاریها و رنج دیگران را برای خیران یک توفیق و نعمت الهی دانست.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس، حجتالاسلام والمسلمین احمد مروی در همایش خیرین حوزه سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد که در سالن شهید هاشمینژاد بیمارستان امام رضا(ع) برگزار شد، ضمن قدردانی از کادر درمانی و مجموعههای دستاندرکار پزشکی کشور در مبارزه با ویروس کرونا و گرامیداشت یاد و خاطره شهدای مدافع سلامت، اظهار داشت: براساس آیات، روایات معصومین و سیره اولیای الله در اسلام پس از انجام واجبات، هیچ عملی به اندازه رفع مشکل مردم و خدمت به نیازمندان مورد توصیه و تأکید قرار نگرفته است.
وی با اشاره به نمونههایی از توجه و اهتمام علمای بزرگ اسلام به امور معیشتی نیازمندان، ابراز کرد: ایمان زمانی برای انسان ارزشمند بوده که همراه با عمل صالح باشد، کسی که نسبت به درد و رنج دیگران بی تفاوت است، انسان مؤمنی نیست.
تولیت آستان قدس رضوی به جلوههایی از خدمترسانی و دستگیری از مردم در سیره پیامبران و ائمهاطهار(ع) اشاره و تصریح کرد: اینگونه نبوده که اولیای دین تنها مردم را به خداپرستی فرا بخوانند و از درد و رنج مردم بیاطلاع باشند؛ بلکه سرتاسر زندگی انبیاء و اولیای دین جلوه رأفت و دغدغهمندی نسبت به مشکلات خلق بوده است.
وی در ادامه به خدمات امیرالمؤمنین علی(ع) به اسلام اشاره کرد و گفت: حضرت علی(ع) خدمات فراوانی را برای اسلام انجام و رشادتهای بسیاری را در رکاب پیامبر(ص) در دفاع از اسلام از خود نشان دادند، اما برای هیچ یک از آنها آیه قرآن نازل نشد، اما زمانی که انگشتر خود را در نماز به نیازمندانی بخشیدند و یا برای سه شب افطار خود را به سائلی اهدا کردند؛ آیه قرآن نازل شد، که نشان دهنده جایگاه رسیدگی به نیازمندان از منظر اسلام است.
مروی افزود: نگاه اسلام به جنبههای انسانی و رسیدگی و همدردی با مردم از آنچنان اهمیتی برخوردار است که برای انفاق خداوند آیه قرآن نازل میکند و این نشاندهنده اهمیت کار خیران و نیکاندیشان جامعه است. اینکه خیران رنج و غصه نیازمندی را برطرف میکنند، ارزشش قابل بیان نیست؛ این دنیا کوچکتر از آن است که آثار و خیرات اینگونه اعمال خیر در آن قابل بیان و جلوه باشد.
تولیت آستان قدس رضوی با اشاره به آیه شریفه «ومن احیاها فکانما احیاالناس جمیعا»، عنوان کرد: براساس این آیه شریفه هرکسی انسانی را از مرگ نجات دهد گویا همه مردم را از مرگ نجات داده است و اقدامات خداپسندانه و خیرخواهانه خیران حوزه سلامت که به واسطه توفیق الهی و برگرفته از سیره ائمه اطهار(ع) بوده، همانند نجات جان همه انسانهاست.
وی با اشاره به این فرمایش رهبر معظم انقلاب که «وقتی بیماری به بیمارستان مراجعه میکند، جز درد بیماری رنج دیگری نباید نداشته باشد»، عنوان کرد: خیران سلامت افرادی هستند که به بیماران کمک میکنند تا جز درد بیماری، رنج دیگری نداشته باشند، کمک میکنند تا بیماران غصه هزینههای درمان و تهیه دارو را نداشته باشند، ثوابت این کار غیرقابل محاسبه است.
مروی فرصت دستگیری از نیازمندان را یک نعمت و توفیق الهی برشمرد و خاطرنشان کرد: در سایه لطف خداوند متعال است که خیران توفیق و فرصت کمک و دستگیری از دیگران را بهدست میآورند؛ انسانهای ثروتمند بسیاری در این دنیا هستند که هیچگاه توفیق شادکردن دل محرومی و رفع مشکل نیازمندی را به دست نمیآورند.
انتهای پیام/281/ ز