تشکر علی قمصری از مسئولان برای لغو اجرایش در کاشمر! / روایت داستان «مَندُسین» با تار ایرانی

تشکر علی قمصری از مسئولان برای لغو اجرایش در کاشمر! / روایت داستان «مَندُسین» با تار ایرانی

علی قمصری که اجرایش در فضای باز و برای مردم کاشمر با نظر مسئولان این شهر لغو شده بود،‌ با حضور در این شهر با هنرمندان و علاقه‌مندان به هنر دیدار کرد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، پروژه «تار ایرانی» به همت و ایده‌ی علی قمصری و با محوریت تارنوازی، طراحی و در حال اجرا است. قمصری در این پروژه به استان‌ها و شهرهای مختلف کشورمان سفر می‌کند و در هر شهر به تارنوازی می‌پردازد. حاصل هر کدام از این سفرها و اجراها به شکل تصویری ضبط و منتشر می‌شود.

قمصری در این سفرها نگاهی ویژه به موسیقی مناطق مختلف دارد. یعنی آثاری که برای اجرا انتخاب می‌کند، معمولا براساس ملودی‌های معروفِ آن منطقه است.

اکنون «تار ایرانی» به پنجاه و هفتمین گامش در شهر کاشمر در استان خراسان رضوی رسیده است. اجرا در کاشمر ماجرای عجیبی دارد. علی قمصری به کاشمر دعوت شده بود تا در روز جمعه 14 آبان 1400 اجرایی در فضای باز و برای عموم مردم داشته باشد. همه‌ی مجوزها هم اخذ شده بود. اما در دقیقه‌ی 90 این اجرا از سوی مسئولانِ ارشاد کاشمر لغو شد. علت لغو شدن این اجرا هم خطرناک شدن وضعیت شهر کاشمر براثر شیوع ویروس کرونا اعلام شده است.

خبر لغو این اجرا، دوستدارانِ «تار ایرانی» را غمگین کرد. علی قمصری اما با وجودِ لغو اجرایش، به کاشمر رفت. دیداری صمیمانه با دوستداران موسیقی در کاشمر داشت و اجرایی هم با همراهی استاد حسن عابدینی ضبط کرد.

ویدیویِ اجرای علی قمصری و استاد حسن عابدینی، که قطعه‌ی «مَندُسین» را نواختند، پنجاه و هفتمین اجرای پروژه‌ی «تار ایرانی» بود.

 

علی قمصری , تار ,

 

علی قمصری درباره این اجرا نوشته است:

«خبر لغو اجرای کاشمر توسط مسئولان، می‌توانست ناامیدی در دل هنردوستان آن شهر ایجاد کند. تصمیم گرفتم به شهر بروم و افتخار ضبط با استاد عابدینی، پیشکسوت موسیقی و دیدار با هنرمندان کاشمر را از دست ندهم. درهای بسته ی شهر، به باز شدن درهای یک شهرک صنعتی خارج از کاشمر و استقبال غافلگیرکننده‌ی هنرمندان و کارکنان محترم انجامید. در یک کارخانه به نام نیلبرگ که بوی هنر می‌داد اجرای هنرمندان کاشمر را به تماشا نشستیم، تمرین کردیم و سپس برای ضبط به شهر رفتیم. قبل از ورود به آنجا با خود می گفتم موسیقی از شهر به شهرک صنعتی تبعید شد. اما پس از ورود به آن کارخانه متوجه شدم که اتفاقا باید از مسئولان تشکر کرد که با بی مهریشان باعث آشنایی من با این پرسنل باشخصیت و هنردوست شدند.»

در اجرای آهنگ «مَندُسین» حمیدرضا یوسفی با نواختنِ پرکاشن و امیر خدیور و محمد مختاری هم با دوتارنوازی حضور دارند.

«مَندُسین»

در قدیم ناف بچه‌ها به اسم هم بریده می‌شد. این‌طور نبود که بعدها بگویند ما این دختر را به پسر فلانی نمی‌دهیم. در حکایت خراسانی، فاطمه به اسم مَندُسین به دنیا آمده. پسرعموهای مندسین که رقیبش بودند او را به بازی گُوگَلَه دعوت می‌کنند. پسر عموی مندسین می‌آید و می‌گوید، ماه چه نوری دارد امشب. تفنگت را بده که می‌خواهم ماه را تیر کنم (به ماه شلیک کنم). مندسین تفنگ «برنو» را خالی می‌کند و به پسر عمویش می‌دهد. پسر عمو هم یک گلوله از جیبش توی تفنگ می گذارد و به سینه‌ی مندسین می‌زند. بعد می‌گوید: ماهی که گفتم این است! مندسین روی اسبش سوار می‌شود و خودش را به مادر می‌رساند. وقتی جنازه‌ی مندسین به مادر می‌رسد، خواهر مندسین یک‌طرف می‌نشیند و مادرش طرف دیگر و می‌خواند: «صدبار گفتوم مادر مرو/ ننه‌یْ همرایْ قومای کافر مرو/ پسر عمویِ کافرت ننه / گُلّهَ زِده ور جگرت / اَرمون از قدّ سوْرت / ننهً مادر.»

علی قمصری در قالب پروژه «تار ایرانی» تا کنون به شهرهایی مانند قزوین، تهران، شیراز، تبریز، اردبیل، کردستان، کرمانشاه، ایلام، خرم‌آباد، بروجرد، سنندج، صحنه، کنگاور، قوچان، گرگان، خوزستان، تربت‌جام، شهرکرد، مشهد، نیشابور، توس، بجنورد، مهاباد، شوشتر، بندرعباس، قم، کرمان، جلفا، قشم، رفسنجان، میبد، بابل، بم، یزد، رشت، ساری و بهشهر سفر کرده است.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
triboon
گوشتیران
رایتل
مادیران