مخالفت وزارت بهداشت با افزایش ظرفیت پذیرش ۳۰۰۰ دانشجوی پزشکی در سال


مخالفت وزارت بهداشت با افزایش ظرفیت پذیرش 3000 دانشجوی پزشکی در سال

معاون آموزشی وزارت بهداشت با بیان اینکه افزایش ظرفیت جذب دانشجوی پزشکی باید شیب ملایم و منطقی داشته باشد، گفت: تا زمانی که نظام ارجاع و فرآیند بومی‌گزینی پزشکان و نظام پرداخت عادلانه اصلاح نشود، بازهم مشکل دسترسی به پزشک در مناطق محروم داریم.

به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا؛ ابوالفضل باقری‌فرد، در واکنش به خبری مبنی بر افزایش 3 هزار نفری ظرفیت جذب دانشجویان پزشکی عنوان کرد: افزایش سالیانه 3 هزار نفر (حدود 40 درصد) ظرفیت پزشکی کشور، مغایر با بررسی‌های کارشناسی وزارت بهداشت و تهدیدکننده سلامت مردم است.

وی افزود: مطالعات وزارت بهداشت نشان می‌دهد که براساس معیارهای داخلی و بین‌المللی، نیاز به پزشک خصوصا پزشک متخصص در کشور وجود دارد، اما با توجه به امکانات موجود و اهمیت کیفیت آموزش در حوزه سلامت مردم این افزایش باید شیب ملایم و منطقی داشته باشد.

معاون آموزشی وزارت بهداشت ادامه داد: افزایش دسترسی مردم به پزشک، فقط از طریق افزایش ظرفیت پزشکی محقق نمی‌شود؛ تا زمانی که نظام سطح‌بندی و ارجاع با اولویت خدمات ارتقای سلامت و پیشگیری و فرآیند بومی‌گزینی پزشکان و نظام پرداخت عادلانه اصلاح نشود، حتی اگر ظرفیت‌ها را چندبرابر کنیم، بازهم مشکل دسترسی به پزشک در مناطق محروم را خواهیم داشت.

باقری‌فرد تصریح کرد: اگر افزایش تعداد پزشکان مشکل‌گشا بود، مردم کشورهای همسایه از جمله عراق با وجود داشتن تعداد متخصصین بیشتر از ما، جهت درمان بیماری‌های ساده و پیچیده به کشور ما سفر نمی‌کردند، لذا ظرفیت جذب دانشجوی پزشکی را باید عالمانه و هوشمندانه و با توجه زیرساخت‌ها و امکانات افزایش داد و همزمان آینده شغلی این عزیزان را نیز تضمین کرد، در غیر این صورت ما پزشکان را با خونِ دل تربیت کرده و تحویل کشورهای همسایه و خارجی خواهیم داد.

به گزارش تسنیم؛ روز گذشته منصور کبگانیان قائم‌مقام ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی ضمن اشاره به تصویب دو مصوبه با نظر اعضای شورای ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور گفته بود: مصوبه اول؛ افزایش حداقلی پذیرش 3000 دانشجوی پزشکی به ظرفیت موجود کشور طی بازه زمانی حداقل 5 سال به تصویب رسید. این بازه زمانی به این معنا است که تا 5 سال این افزایش؛ روندش طی شود و بعد از آن از سوی شورای ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور ارزیابی جامعی صورت خواهد گرفت. همچنین به علت حساسیت، این مصوبه در صحن شورای عالی انقلاب فرهنگی با حضور روسای سه قوه مطرح خواهد شد؛ اگرچه مصوبات شورای راهبری ستاد جامع نقشه لازم الاجرا است اما برای محکم کردن موضوع این کار انجام می‌شود و نیز اگر وزیر محترم بهداشت آمار جدیدی برای ارائه در ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور دارند، از آن استقبال می‌کنیم اما در نهایت این مصوبه قابل اجرا خواهد بود.

وی ادامه داد: در مصوبه اول تبصره‌ای مبنی بر اینکه «وزارت بهداشت باید طرح خودشان را برای صحن شورای عالی برای افزایش این عدد از 3000 تا 5000 هم بیاورند.» منظور شد. درحقیقت با افزایش پذیرش 3000 نفر دانشجوی پزشکی در سال، 18 سال با استانداردهای جهانی فاصله داریم. در چشم‌انداز کشور عدد 18 سال خوب نیست اما اگر این رقم را تا 5000 نفر افزایش دهیم، 12 سال دیگر هم پای کشورهای پیشرفته خواهیم شد. طبق آمار 118 نفر پزشک در 100 هزار نفر جمعیت را در وضعیت حاضر داریم که این رقم باید به 300 پزشک در 100 هزار نفر برسد تا به استاندار جهانی مورد قبول برسیم.

کبگانیان گفت: دانشگاه آزاد اسلامی در این جلسه توانایی‌های خود را در حوزه آموزش پزشکی ارائه داد اما موانع و چالش‌هایی در این زمینه دارند بنابراین مصوبه دوم با این ماده واحده « تقویت بخش خصوصی و غیردولتی به‌ویژه در دانشگاه آزاد از طرق مختلف با اصلاح قوانین و مقررات مربوطه» به تصویب رسید. لازم به ذکر است؛ از سوی دانشگاه آزاد اسلامی(بخش غیردولتی) مقرر شد تا طرح خود را در زمینه حذف قوانین دست و پا گیر ارائه دهد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon