طولانیترین ماهگرفتگی قرن چه زمانی رخ میدهد؟
طولانیترین ماهگرفتگی جزئی قرن با مدت زمان بیش از ۳ ساعت و ۲۸ دقیقه در روزهای ۱۸ و ۱۹ نوامبر (۲۷ و ۲۸ آبان) به وقوع میپیوندد.
به گزارش خبرنگار علمی خبرگزاری تسنیم؛ طبق اعلام کارشناسان نجوم، یک ماهگرفتگی جزئی در تاریخ 18 تا 19 نوامبر وجود دارد که مدت زمان آن قابل توجه است. آمار ناسا در مورد روند ماهگرفتگیها از سال 2001 تا 2100 نشان میدهد که ماهگرفتگی جزئی این ماه، طولانیترین ماهگرفتگی قرن با مدت زمان بیش از 3 ساعت و 28 دقیقه خواهد بود.
قبل از این، طولانیترین ماهگرفتگی قرن مربوط به سال 2018 بود که نزدیک به یک ساعت و 43 دقیقه به طول انجامید. "رصدخانه هولکامپ" در ایالت "ایندیانا" میگوید: این طولانیترین ماهگرفتگی جزئی در 580 سال اخیر خواهد بود. در هنگام ماهگرفتگی، ماه تاریک میشود و گاهی اوقات رنگ مایل به قرمزی به خود میگیرد. در ماهگرفتگی جزئی، سایه زمین به طور کامل ماه را نمیپوشاند.
ناسا میگوید: ماهگرفتگیهای جزئی ممکن است به اندازه ماهگرفتگیهای کامل، تماشایی نباشد که در آن ماه کاملاً زیر سایه زمین قرار دارد اما ماهگرفتگیهای جزئی بیشتر اتفاق میافتند. این ماه گرفتگی در غروب 18 نوامبر و تا 19 نوامبر در منطقه وسیعی از کره زمین قابل مشاهده خواهد بود.
زمان دقیق مشاهده ماهگرفتگیها به مکان شما بستگی دارد اما این ماهگرفتگی در بیشتر مناطق قاره آمریکا قابل مشاهده خواهد بود. استرالیا، بخشهایی از اروپا و آسیا و ایالات متحده آمریکا موقعیت بسیار خوبی برای مشاهده آن خواهند بود.
در ماهگرفتگی جزئی فقط قسمتی از ماه از میان مخروط سایه میگذرد. به این ترتیب بریدگی تاریکی در ماه تمام، در بخش شمالی آن یا در بخش جنوبی، پدیدار میشود. البته ماهگرفتگیهای جزئی هم بعد و هم پیش از ماهگرفتگی کلی نیز واقع میشوند. در حدود نیم ساعت طول میکشد تا ماه کاملاً وارد سایه شود و مدت مشابهی نیز لازم است تا کاملاً از سایه بدر آید.
انتهای پیام/