معادن زنجان با ماشین‌آلات فرسوده زمین‌گیر شده‌ است


معادن زنجان با ماشین‌آلات فرسوده زمین‌گیر شده‌ است

گروه استان‌ها - یکی از مهم‌ترین مسائلی که هم‌اکنون در بهره‌برداری از معادن وجود دارد بکارگیری ماشین‌آلات فرسوده با عمر بالا است که کارایی و راندمان لازم برای استفاده در معادن را ندارند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان، خاک کشور ایران یکی از غنی‌ترین معادن عناصر مختلف است که اگر از این بستر به طور مناسب استفاده شود در زمینه توسعه و پیشرفت اقتصادی تاثیر بسزایی خواهد داشت.

بر این اساس با توسعه فعالیت‌های معدنی و فرآوری مواد معدنی استخراج شده ایران نیز می‌تواند در مقابل تحریم کشور‌های غربی بی‌تفاوت باشد چرا که طبق اعلام کارشناسان، معادن می‌توانند جایگزین مناسبی برای نفت در کشور باشند که در نتیجه آن کشور می‌تواند از جهات مختلف به "خودکفایی" برسد.

در این بین استان زنجان نیز از لحاظ شمار معادن در کشور رتبه ششم را دارد و از نظر دارا بودن معادن با عیار بالا به خصوص در سرب و روی بسیار غنی است که توجه ویژه به این بخش می‌تواند در پیشرفت استان تاثیر بسزایی داشته باشد اما همواره این بخش با مشکلاتی مواجه است که بخشی از این فشار ناشی از فرسوده شدن ماشین‌آلات حوزه معدن است که گاهی دو دهه از عمر آن‌ها می‌گذرد اما امکان نوسازی آن‌ها برای معدن‌داران فراهم نیست این در حالی است که در تمام دنیا از تجهیزات و ماشین‌آلات مدرن و به روز در معادن استفاده می‌شود.

در این خصوص مهدی فرامرزی، رئیس امور معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان در گفت‌وگو با تسنیم اظهار داشت: وجود مشکلات در برخی معادن سبب غیرفعال شدن آن‌ها شده است، که مسائلی از قبیل فرسوده بودن ماشین‌آلات، کاهش راندمان تولید، افزایش میزان مصرف سوخت، مسائل زیست محیطی و قانونی که در ارتباط با گون و حفظ آن وجود دارد از جمله آن‌ها است.

وی با بیان اینکه گاها معدن‌داران برای ادامه روند کار به ماشین‌آلات استیجاری روی آورده‌اند افزود: اما این امر نیز صرفه اقتصادی برای آنان ندارد و هزینه‌های دیگری برای بهره‌برداران تحمیل می‌کند.

رئیس اداره امور معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان با اشاره به اینکه اکثر ماشین‌آلات مورد استفاده در معادن وارداتی است، گفت: حتی در صورت معیوب بودن قطعات امکان جایگزینی آن به دلیل تحریم‌ها نیست و از سویی دیگر اگر قطعه‌ای موجود باشد با قیمت بالاتری به دست معدن‌کاران می‌رسد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر بیش از 75 درصد ماشین‌آلات مورد استفاده در معادن فرسوده هستند و نیازمند نوسازی‌اند عنوان کرد: با اینکه استفاده ماشین‌آلات دست دوم نیز می‌تواند کمک‌کننده به معدن‌داران باشد اما خرید این ماشین‌آلات نیز به دلیل تحریم و مشکلات ارزی با موانعی رو به رو است از سویی دیگر قیمت ماشین‌آلات نیز در طول سال‌های اخیر با روند رو به رشدی مواجه بوده است.

فرامرزی خاطرنشان کرد: استان زنجان و منطقه انگوران به لحاظ مواد معدنی غنی است اما وجود موانع مذکور مانع از آن‌ شده که پروانه جدید بهره‌برداری برای معادن صادر شود بنابراین با وجود این مشکلات نباید انتظار توسعه استان از طریق معادن را داشت.

از سوی دیگر مصطفی طاهری عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در گفت‌وگو با تسنیم اظهار داشت: زنجان ظرفیت‌های زیادی در حوزه معدنی دارد ولی واقعیت این است که مسئولان وقت نتوانسته‌اند از این ظرفیت استفاده کنند. حتی در حوزه سهم یک درصدی معادن به خوبی عمل نشده است.

وی گفت: واحد فرآوری در بسیاری از حوزه‌ها وجود ندارد و خام فروشی به راحتی انجام می‌شود. چرا نباید از ظرفیت معادن بتوانیم به نفع استان خودمان استفاده کنیم.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با بیان اینکه معدنکاران زنجانی با مشکلات زیادی مواجه هستند، گفت: ماشین‌آلات معدنکاران نیازمند نوسازی هستند. باید به سمت نوسازی ماشین‌آلات حرکت کنیم که امیدواریم با تدابیر دولت و مجلس انقلابی امکانات خوبی برای معدن‌کاران فراهم شود.

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon