نماینده مردم قزوین در مجلس: درآمد اوقاف برای توسعه اشتغال و محرومیتزدایی استفاده شود
گروه استانها- نماینده مردم قزوین، آبیک و البرز در مجل با ذکر اینکه بودجه اداره کل اوقاف استان قزوین چند برابر بودجه استان است، گفت: بنابراین باید از درآمد اوقاف برای توسعه اشتغال، کسبوکار، محرومیتزدایی و کمک به محرومان استفاده کنیم.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، فاطمه محمدبیگی بعدازظهر امروز در جلسه مشترک بین مجمع نمایندگان استان قزوین در مجلس و مدیرکل اوقاف و امور خیریه اظهار داشت: از وزهای اولی که در دفاتر نمایندگی نشستیم، مردم با شدت، حرارت و اعتراضهای بسیاری در حوزه وقف سراغ ما آمدند؛ به طوری که در پروندهای که به حجتالاسلام و المسلمین غلامحسین محسنی اژهای دادیم، بیشترین درخواستها در حوزه حل مشکلات اوقاف بوده است.
وی با بیان اینکه سنت وقف کمک حال اقتصادی، اجتماعی و مذهبی مردم است، اضافه کرد: با این حال به خاطر یکسری اقدامات، کجسلیقگیها، سوء مدیریتها، سوء تعبیرها و سوء تفاهمها وضعیت به جایی رسید که مردم به جای اینکه شیرینی وقف را احساس کنند، وقف را سنگین حس کنند یا خداینکرده با این ارزش و سنت حسنه احساس چالش داشته باشند.
محمدبیگی ادامه داد: امروز در شهرهایی مانند البرز، بیدستان و محمودآباد نمونه و حتی برخی روستاها نامههای درباره تعیین تکلیف موضوعات وقفی از آذرماه 1399 صادر شده که هنوز به نتیجه نرسیده و نیازمند تعیین تکلیف است.
استفاده از عواید وقف بهترین راهکار ترویج آن است
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی بهترین راهکار برای ادامه راه وقف و ترویج سنت حسنه وقف را استفاده مردم از عواید وقف دانست و گفت: باید به روز فکر کرده و وقف را بهروزرسانی کنید. از طرفی هم باید عواید را بهروزرسانی کنید و وقف را با شفافیت به مردم اطلاعرسانی کرده و آنها را اقناع کنیم.
وی ادامه داد: باید در حوزه وقف خدمتی که به درد مردم میخورد را به آنها ارائه دهیم. چه بسا یک منطقه روستایی نیازمند کارگاه اشتغالزایی بانوان باشد و چه بسا یک روستا جوانان زیادی داشته باشد و بتوانیم با استفاده از سنت وقف یک مجموعه کشت و صنعت را در آنجا ایجاد کرده و شیرینی وقف را به مردم بچشانیم.
بودجه اوقاف چند برابر بودجه استان قزوین است
محمدبیگی در بخش دیگری از سخنانش با ذکر اینکه بودجه اداره کل اوقاف استان قزوین چند برابر بودجه استان است، گفت: بنابراین باید از درآمد اوقاف در حوزه اقتصاد برای توسعه اشتغال، کسبوکار، محرومیتزدایی و کمک به محرومان استفاده کنیم؛ چرا که بودجه اوقاف چندین و چند برابر بودجه استان قزوین است و ما در مجلس برای جذب یک میلیارد تومان بودجه میجنگیم.
وی افزود: گزارشهایی که از استان قزوین در حوزههایی مانند خمس، زکات، کمیته امداد، کمکهای خیریه و جهادی مردم وجود دارد نشان میدهد که مردم قزوین بیشتر از درصد جمعیتی و رتبه سرزمینی در این حوزهها کمک میکنند و به همین خاطر باید به خادمی این مردم افتخار کنیم و آنقدر جلسه برگزار کنیم تا املاک وقفی افراز شده و مشکلات مردم حل شود.
ارزش کل زمینهای موقوفه در استان قزوین 380 میلیارد تومان است
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قزوین هم در این جلسه با بیان اینکه ارزش کل زمینهای موقوفه در استان قزوین 380 میلیارد تومان است، اظهار داشت: در این حوزه بنا داریم تا از طریق افراز و تبدیل به احسن کردن اراضی اوقافی برای اجرای طرحهای اقتصادی حرکت کنیم تا هم مشکلات مردم در این حوزه برطرف شود و هم گرهی از مشکلات اقتصادی استان باز شود.
سیدمصطفی مجیدی اضافه کرد: در حال حاضر 750 موقوفه دارای منفعت و ارزش اقتصادی در استان قزوین وجود دارد که این موقوفهها در 225 روستای قزوین پراکنده شدند و در 100 روستای قزوین هم املاک با سهم وقف زیر یک دانگ داریم که قصد داریم آنها را به مردم واگذار کنیم.
وی ادامه داد: در حال حاضر در روستاهای استان قزوین برخی موقوفهها کمتر از 3 دانگ زمین را دربرمیگیرند که در این موارد بنا داریم زمینهای را افرار و تفکیک کرده و بعد سهم اوقاف را با قیمت کارشناسی و زیر قیمت روز به مردم بفروشیم تا مشکل وقفیت اراضی حل شود.
مجیدی با اشاره به مشکلات عدیده وقف در رستاهای استان تصریح کرد: در حال حاضر در روستای رزجرد 200 هکتار از اراضی موقوفه توسط افراد تصرف شده که پیگیری مسائل حقوقی وقف در این موضوعات بسیار زمانبر، هزینهبر و پرچالش است. بنابراین حل مشکلات موقوفات خواسته سازمان اوقاف است و به دنبال پیگیری آن از طریق مدیران بالادستی هستیم.
انتهای پیام/ش