۲۱۰۰ کیلوگرم زعفران از مزارع نطنز برداشت می‌شود


2100 کیلوگرم زعفران از مزارع نطنز برداشت می‌شود

گروه استان‌ها- رئیس اداره جهاد کشاورزی نطنز از آغاز فصل برداشت زعفران خبر داد و گفت: دو هزار و ۱۰۰ کیلوگرم زعفران از مزارع نطنز برداشت می‌شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از نطنز، هر سال از اوایل آبان ماه، برداشت زعفران از مزارع شهرستان نطنز و طرقرود آغاز می‌شود و بازار خرید و فروش طلای سرخ رونق پیدا می‌کند و این محصول به دیگر استان‌های کشور نیز ارسال می‌شود.

مرحله برداشت زعفران، دشوارترین و پرزحمت‌ترین و در عین حال حساس‌ترین مرحله زراعت زعفران است؛ مرحله برداشت زعفران شامل چیدن گل و جدا کردن کلاله از گل است که یک کشاورز پس از ماه‌ها تلاش ثمره و دسترنج خود را برداشت می‌کند.

اهالی این مناطق قبل از طلوع آفتاب در زمین‌های خود حاضر می‌شوند و گاهی تا پاسی از شب مشغول کار هستند تا گل‌های زعفران را قبل از پژمرده شدن بچینند؛ طرقرود نطنز به دلیل کشت زعفران قطب طلای سرخ استان اصفهان لقب گرفته و کشت این محصول اقتصاد خانوارها را متحول کرده است.

سیف‌الله فرجی در گفت‌وگو با خبرنگار  تسنیم در نطنز ضمن اشاره به جزئیات میزان برداشت زعفران از شهرستان نطنز به ویژه طرقرود اظهار داشت: برداشت دو هزار و 100 کیلوگرم زعفران از 350 هکتار از مزارع کشاورزی نطنز آغاز و تا پایان آذر ادامه دارد.

مدیر جهاد کشاورزی نطنز گفت: با توجه به میزان سطح کشت و برداشت، شهرستان نطنز رتبه نخست تولید و سطح زیرکشت زعفران را در استان اصفهان به خود اختصاص داده است و پیش‌بینی می‌شود امسال از این سطح مقدار دو هزار و 100 کیلوگرم کلاله خشک برداشت شود.

مدیر جهاد کشاورزی نطنز همچنین درباره میزان اشتغال‌زایی در زمان برداشت زعفران در نطنز گفت: در مدت زمان برداشت و پاک کردن زعفران و جداسازی کلاله بالغ بر 16 هزار نفر روزکار اشتغال فصلی ایجاد می‌شود.

وی تصریح کرد: نیاز آبی بسیار کم، اشتغال‌زایی کشاورزان در اوقات فراغت، قیمت خرید بهتر و راحت‌تر بودن کشت این محصول نسبت سایر محصولات، سبب افزایش سطح زیر کشت این محصول در شهرستان نطنز شده است.

مدیر جهاد کشاورزی نطنز گفت: مزایای کشت این گیاه سودآور در کنار مقاومت به خشکی و کم آب بودن در سال‌های اخیر کشت این محصول توانسته نقش سازنده‌ای در اقتصاد منطقه و تحقق اقتصاد مقاومتی داشته باشد و سعی شده با اعطای تسهیلات و همچنین حمایت از کشاورزان فعال در این بخش، زمینه توسعه کاشت زعفران در شهرستان نطنز فراهم شود.

فرجی خاطرنشان کرد: کشت زعفران در مناطق کوهستانی سابقه طولانی دارد و با توجه به نیاز آبی کم این گیاه، کشت آن در بخش کویری بادرود نیز با استقبال خوبی مواجه شده است؛ نطنز در کشت زعفران قدمت دیرینه دارد و عمده محصول آن در دهستان "طرقرود" کشت می‌شود.

به گزارش تسنیم زعفران گیاهی با نام علمی Crocus sativus از راسته مارچوبه‌سانان و تیره زنبقیان است که به خاطر رنگ زرد و قیمت بالایی که دارد به ادویه طلایی معروف شده است؛ بیش از چهار هزار سال است که از زعفران برای خوش بو و خوش طعم کردن غذاها استفاده می‌شود و امروزه بیش از 90 درصد زعفران دنیا در ایران تولید می‌شود.

زعفران که به ادویه طلایی نیز معروف است سال‌ها است که به غذاهای ما طعم و رنگ و بوی خاصی می‌بخشد؛ تحقیقات نشان داده که این ادویه گران قیمت می‌تواند به عنوان آنتی اکسیدان به بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن کمک کند و سطح انرژی را بالا ببرد.

انتخاب پیام/801/ح

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon