تلاش رسانه‌ها و مسئولان تحقق نهادینه‌سازی ترویج وقف کتاب در میان مردم باشد

تلاش رسانه‌ها و مسئولان تحقق نهادینه‌سازی ترویج وقف کتاب در میان مردم باشد

گروه استان‌ها - مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اردبیل گفت: مهم‌ترین و متداول‌ترین مکانی که برای آن کتاب وقف می‌شد کتابخانه‌ها است که انتظار داریم تلاش برای نهادینه‌سازی ترویج وقف کتاب در بین مردم که به وقف آگاهی معروف است تحقق یابد.

حجت‌الاسلام والمسلمین مهدی ستوده در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اردبیلاظهار داشت: کتابخانه شهر گرمی که با مشارکت بنیاد علوی احداث شده و بالای 98 درصد پیشرفت فیزیکی دارد در دهه فجر امسال به بهره‌برداری خواهد رسید و تجهیز کتابخانه‌ها نیز که بر عهده اداره کل کتابخانه‌ها است، به محض تحویل به طور کامل رقم خواهد خورد.

وی افزود: وقف کتاب از همان آغاز صدر اسلام به عنوان یک عمل خیر و سنت نیکو و پسندیده در شمار صدقه جاریه و باقیات الصاحات به حساب آمده و پاداش و اجر فراوان اخروی و شهرت و نام نیک و جاودانگی یاد و خاطره واقف را به همراه داشته و شاید رایج‌ترین نوع وقف در میان مسلمانان بوده است.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اردبیل ادامه داد: مهم‌ترین و متداول‌ترین مکانی که برای آن کتاب وقف می‌شد کتابخانه‌هاست که انتظار داریم تلاش برای نهادینه‌سازی ترویج وقف کتاب در بین مردم که به وقف آگاهی معروف است تحقق یابد.

ستوده اظهار کرد: یازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی با اشاعه فرهنگ منور رضوی و ترویج کتاب خوب در حال برگزاری است که 6 عنوان کتاب در سه گروه سنی کودک، نوجوانان و بزرگسالان در کتابخانه‌ها موجود است و اپلیکیشن کتابخانه رضوی نیز قابلیت دانلود در بازار را دارد و از طرفی دسترسی به نسخه‌های آن نیز در قالب پی‌دی‌ا امکان‌پذیر است.

وی بیان کرد: طبق فرمایشات مقام معظم رهبری امروز کتابخوانی و علم‌آموزی نه تنها یک وظیفه ملی بلکه واجب دینی است و برای یک ملت خسارتی بزرگ است که افراد آن با کتاب سر و کاری نداشته باشند چرا که فرآیند کمال بشری به وسیله کتاب محقق می‌شود.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اردبیل ادامه داد: کتاب یکی از ارزشمندترین فرآوردها‌ی بشری و گنجینه بزرگ‌ترین ثروت‌های بشر، یعنی دانش و تحقیق است و یکی از ابزارهای تفکر، رشد و پیشرفت انسانی به شمار می‌رود که همان زبان گویای تمدن بشری با بازگو کردن راز و رمز پیشرفت جوامع انسانی در دوره‌های مختلف بوده و نقش بی‌بدیلی در ارتقای توسعه فرهنگی هر کشوری ایفا می‌کند.

ستوده افزود: 24 آبان ماه هر سال در تقویم ایران به عنوان روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار نامگذاری شده و علت نامگذاری این روز در تقویم به خاطر ارزش‌های والای کتابخوانی و رشد فرهنگ کتابخوانی در است.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اردبیل ادامه داد: در ایران بر اساس آمار سال 99 سرانه مطالعه افراد 15 ساله و بیشر باسواد در ماه به طور متوسط هشت ساعت و 18 دقیقه برآورد شده که به عبارت دیگر 16 دقیقه و 16 ثانیه در روز بوده است و از این روز مقدار 6 ساعت و 32 دقیقه مطالعه کتاب غیردرسی یک ساعت و 23 دقیقه و سرانه مطالعه روزانه و 23 دقیقه سرانه مطالعه نشریات بوده است؛ به طوری کلی 62.9 درصد افراد باسواد 15 ساله و بیشر در سال 1399 یک نوع مطالعه اعم از کتاب غیردرسی، روزانه یا نشریه داشته‌اند.

ستوده افزود: نتایج آمارگیری نشان می‌دهد اولویت مطالعه افراد به تربیت مطالعه قرآن و ادعیه، رمان و داستان‌های کوتاه بزرگسالان و روانشناسی و تربیتی و موضوعات دینی بوده است. نیاز است اصحاب قلم و رسانه در امر ترویج فرهنگ کتابخوانی سهیم باشند تا بتوانیم در کنار همدیگر مشکلات موجود در ارتباط با توسعه این مهم را برطرف‌سازی کنیم.

انتهای پیام/132/ ز

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon