استان کرمان با بحران کمبود خون مواجه است
گروه استانها - مدیرکل انتقال خون استان کرمان با بیان اینکه کرمان با بحران کمبود خون مواجه است گفت: در تمامی گروهها خونی به ویژه A و O کمبود داریم.
ایرج شکوهی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در کرمان، با بیان اینکه در این ایام در استان کرمان با بحران کمبود خون مواجه هستیم اظهار داشت: آغاز فصل سرما و کوتاه شدن روزها از سویی و شیوع ویروس کرونا و باور نادرست کاهش ایمنی بدن با اهدای خون از سوی دیگر به این مسئله دامن زده است.
مدیرکل انتقال خون استان کرمان با اشاره به اینکه در تمامی گروهها خونی کمبود داریم به ویژه گروه خونی A و O بیان کرد: پنج پایگاه انتقال خون در استان کرمان داریم که همه روزه آماده دریافت خون اهداکنندگان هستند.
وی با بیان اینکه همکاران ما در پایگاه مرکزی ما در بلوار 22 بهمن شهر کرمان، هر روزه از ساعت7:30 صبح تا 7:30 عصر آماده خدمترسانی به همشهریان هستند گفت: در پایگاههای جیرفت، بم، سیرجان و رفسنجان از 7:30 تا 1:30 بعدازظهر آماده دریافت خون اهداکنندگان هستند.
شکوهی با اشاره به اینکه واکسیناسیون کرونا باعث کاهش اهدای خون شده است و برخی از واکسنها براساس مکانیسم اثرشان باعث یک معافیت موقت بری اهدای خون میشوند گفت: کسانی که واکسن اسپوتنیک و آسترازنکا تزریق میکنند تا دو هفته نمیتوانند اهدای خون داشته باشند.
وی بیان کرد: بقیه واکسنها از جمله واکسن سینوفارم، کووایران برکت و باهارات هندی به واسطه مکانیسم اثرشان که یک ویروس غیرفعال هستند هیچ منعی برای اهدای خون ندارند.
مدیرکل انتقال خون استان کرمان ادامه داد: افرادی که به کرونا مبتلا شدند 28 روز پس از بهبودی میتوانند برای اهدای خون به پایگاههای اهدای خون سراسر استان مراجعه کنند.
وی با بیان اینکه نیاز به خون و فرآوردههای خونی یک نیاز مستمر و دائمی است افزود: وجود بیش از هزار و 500 بیمار تالاسمی که از مصرف کنندگان دائمی فراوردههای خونی در استان کرمان هستند شاهدی بر این مدعا است.
شکوهی به همچنین به وجود 42 موسسه درمانی دولتی، خصوصی، نظامی، خیریه و تامین اجتماعی در استان اشاره کرد و گفت: از سوی دیگر آمار بالای تصادفات، افزایش اعمال جراحی و ... باعث مصرف بالای خون در استان کرمان است.
وی با بیان اینکه از هر واحد خونی که اهدا میشود سه فراورده استخراج میشود و هر اهدا کننده با اهدای خون جان سه نفر را از مرگ حتمی نجات میدهد افزود: عمر برخی فرآوردهها مانند پلاکت 3 تا 5 روز است و اگر مراجعه مداوم وجود نداشته باشد با مشکل مواجه میشویم.
انتهای پیام/511/ی