کاهش تعلق خاطر شهروندان به شهر بزرگترین معضل اجتماعی است / اگر مدیران قبلی کارآمد بودند وضعیت اهواز این نبود

کاهش تعلق خاطر شهروندان به شهر بزرگترین معضل اجتماعی است / اگر مدیران قبلی کارآمد بودند وضعیت اهواز این نبود

گروه استان‌ها ـ رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر اهواز با بیان اینکه کاهش تعلق خاطر شهروندان به شهر بزرگترین معضل اجتماعی است، گفت: اگر مدیران قبلی کارآمد بودند وضعیت اهواز این نبود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز، شورای شهر نهاد مهم تصمیم گیری و قانون گذاری برای شهرها است. بویژه در اهواز که کلان شهری بزرگ و البته پر مسئله است مردم انتظار زیادی از شورای اسلامی شهر دارند. این انتظارات بر حق پس از عملکرد نامناسب دوره‌های گذشته که منجر به انباشت مشکلات این شهر شده است همچنان وجود دارد.

با انتخاب شورایی انقلابی در دوره ششم مردم و رسانه ها منتظرند تا شورای شهر با ریل گذاری صحیح و اولویت شناسی منطقی نسبت به مسائل شهر گام‌های درستی برای حل مسائل بردارد. یکی از محورهای مهم این موضوع نیز موضوع فرهنگی و اجتماعی است درباره آن با رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی به گفت‌وگو نشستیم.

محمدحسین ملایی‌زمانی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اهواز با بیان اینکه، انتقادها علیه شورای شهر به دلیل انتخاب شهردار غیربومی اغلب از سر اطلاع نداشتن از وضعیت شهر و شهرداری است، اظهار داشت: اگر نمایندگان شورا شهر اهواز می‌خواستند منافع شخصی و فردی و کسب رضایت برخی و نه منافع شهر و شهروندان را مدنظر قرار دهند باید مستقیماً به سراغ افراد آشنا برای تصدی سمت شهرداری می‌رفتند و گزینه‌هایی که به آنها توسط برخی معرفی می‌شوند را انتخاب کنند.

وی افزود: انتقادهای گسترده علیه شورای شهر براثر انتخاب گزینه غیربومی آن هم از شهر اصفهان پیش از معرفی شهردار منتخب در جمع شورا بیان شده بود و کاملاً قابل حدس بود که معرفی امینی به عنوان شهردار اهواز سبب انتقادهایی خواهد شد.

عضو شورای ششم شهر اهواز تصریح کرد: اینکه شورای شهر اهواز خطر انتقادها و مخالفت‌های گسترده را پذیرفته است نشان دهنده این است که شورای شهر منافع شهر و شهروندان را مدنظر قرار داده و نشانی واضح بر فسادستیزی است که اگر گزینه بومی انتخاب می‌کردیم دقیقاً همان مسائل فسادانگیز پیشین در بدنه شهرداری اهواز تکرار می‌شد.

ملایی‌زمانی در خصوص اهمیت انتخاب گزینه غیربومی برای شهرداری اهواز، گفت: گزینه‌های بومی خلاق و کارکشته در بدنه شهرداری اهواز بسیار بود اما آنچه برای ما اهمیت داشت نتیجه کار بود که اگر مدیری راهگشا در بدنه شهرداری وجود داشت، اوضاع اهواز این چنین نبود.

وی ادامه داد: حجم بالای فساد و مسائل مدیریتی، استخدام‌ها و انتصابات خانوادگی، به کارگیری افراد غیرمتخصص و غیرکارشناس در سمت‌های تخصصی شهرداری، ازدیاد نیروهای شهرداری و دیگر مسائل موجود در مدیریت شهرداری به خوبی نشان دهنده این است که بدنه شهرداری نیاز به تغییر اساسی توسط یک فرد خارج از این بدنه دارد.

کاهش تعلق خاطر به اهواز، بزرگترین معضل فرهنگی شهر است

رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر اهواز با بیان اینکه تعلق خاطر به شهر سبب بسیاری از توسعه‌های شهری می‌شود، افزود: هنگامی که از شهر سخن به میان می‌آید یک ذهنیتی در افکار مردم مجسم می‌شود که آن ذهنیت می‌تواند زمینه برخورد مناسب و یا غیرمناسب شهروندان با مسائل شهری و همچنین مسائل اجتماعی را ایجاد کند.

وی افزود: در شهرهایی که تعلق خاطر شهروندان به شهر زیاد است، مسائل کلان شهری با مشارکت خودجوش شهروندان و همیاری آنان با هم حل می‌شود اما در شهرهایی که تعلق خاطر به شهر وجود ندارد، کوچکترین مسئله تبدیل به یک بحران و علاوه بر تحمیل هزینه‌های گزاف زمینه بحران‌های دیگر را رقم می‌زند.

این عضو شورای شهر در ادامه تصریح کرد: در مسائل شهری اگر نقش اساسی شهروندان در شهر را مدنظر نگیریم حل مسئله امکان پذیر نیست هرچقدر هم که هزینه و نیرو و تجهیزات فرآهم کنیم، بدون مشارکت فعال شهروندان آن مسئله حل شدنی نیست.

وی ادامه داد: بیش از آنکه بخواهیم برنامه ریزی و هزینه‌های گزاف را برای اتمام پروژه‌های شهری به کارگیریم، باید بتوانیم در خصوص افزایش تعلق خاطر شهروندان به شهر یک برنامه‌ریزی دقیق ارایه دهیم چراکه تنها با مشارکت آنان می‌توانیم مسائل شهر را درمان کنیم.

اصحاب رسانه، بسترساز تحول در شهر هستند

ملایی‌زمانی در خصوص اهمیت و نقش اصحاب رسانه در شکل‌گیری تحول شهری در اهواز،  گفت: تمام مدیران، مسئولان و نمایندگان شهری در خط مقدم حل مسائل شهریه هستند که باید با یک برنامه ریزی دقیق و مدون و هماهنگ به سراغ مسائل شهری بروند و در این راه اهمیت دارد که مدیران با یکدیگر هماهنگی داشته باشند و به فکر تخریب یکدیگر نباشند.

وی ادامه داد: مهمتر از برنامه‌ریزی و اجرای دقیق آن توسط مدیران شهری، پشتیبانی و حمایت مالی و غیرمالی شهروندان از مدیران اهمیت دارد که با حمایت آنان علاوه بر تسریع در اجرای برنامه‌ها، عزم مدیران جدی تر و مسائل ساده تر می‌گردند.

عضو شورای شهر اهواز ادامه داد: اصحاب رسانه نقش مکمل و ارتباطی میان مدیران شهری و شهروندان را ایفا می‌کنند که علاوه بر جذب مشارکت‌های مردمی، مهمترین نقش را در شکل‌گیری تعلق خاطر نسبت به شهر و افزایش مشارکت‌های مردمی دارند.

وی ادامه داد: برخی از رسانه‌های معاند خارجی و یا رسانه‌های نا آگاه داخلی در تلاش هستند مسائل اهواز را بسیار دشوار و حل آنها را غیرممکن معرفی کنند و به نحوی تلاش دارند ناکارآمدی برخی را به کل سیستم و نظام نسبت دهند و علاوه برکاهش حس تعلق خاطر، زمینه بسیاری از نارضایتی‌های مدنی را فرآهم سازند.

رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر اهواز اذعان داشت: القای حس یاس و نا امید در دل شهروندان اهوازی از آینده شهر برای افزایش نارضایتی مدنی باعث شده است به عنوان راهکاری برای ضربه به نظام ایران و امنیت ملی کشور اتخاذ شود.

وی ادامه داد: بیان مسائل شهری اهواز و مشکلات شهروندان بسیار اهمیت دارد اما باید مراقب بود که حس نا امیدی از شهر و ذهنیت "اهواز همین است و دیگر درست بشو نیست" و امثال این نوع ذهنیت‌ها که باعث کاهش میزان تعلق خاطر شهروندان به شهر می‌شود جلوگیری کرد که خود این موضوع به خودی خود مسئله است و مانع از تحول در شهر می‌شود.

عضو شورای ششم کلانشهر اهواز، در ادامه ضمن تقدیر از تلاش‌های تیم خبرگزاری تسنیم در اهواز در بیان مسائل شهری اهواز و راهکارهای حل آن‌ها، آینده اهواز را در صورت همراهی شهروندان و تلاش مدیران درخشان و توسعه یافته بیان کرد.

انتهای پیام/331/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon