دستورالعمل نشست پاریس برای برگزاری انتخابات لیبی
نشست بینالمللی پاریس با تاکید در خصوص برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی لیبی در ۲۴ دسامبر ۲۰۲۱ اعلام کرد: کسانی که در روند برگزاری این انتخابات مانع تراشی کنند، ممکن است در فهرست کمیته تحریمهای سازمان ملل قرار بگیرند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم به نقل از پایگاه خبری « الوسط – لیبیا » نشست بینالمللی لیبی با مشارکت 30 بازیگر فعال در عرصه تحولات این کشور در پایتخت فرانسه با انتشار بیانیهای به کار خود پایان داد.
در این بیانیه با تاکید بر برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی لیبی در 24 دسامبر( 3 دی ماه) آینده آمده است: افراد یا هرگروه و تشکلی در داخل یا خارج لیبی اقدام به مانع تراشی ، تضعیف ، دستکاری و تقلب در روند انتخابات آینده این کشور کنند، بر اساس قطعنامه 2571 شورای امنیت پاسخگو خواهند بود و ممکن است در فهرست کمیته تحریمهای سازمان ملل قرار بگیرند.
در بیانیه پایانی نشست پاریس آمده است: شایسته است تمام بازیگران فعال در عرصه تحولات لیبی به تعهدات خود درباره برگزاری انتخابات در تاریخ تعیین شده پایبند باشند و نامزدهای انتخاباتی به حقوق رقبای خود احترام بگذارند و نتایج انتخابات را بپذیرند و بدان پایبند باشند.
شرکت کنندگان در نشست پایتخت فرانسه از تمام لیبیاییها خواستند، به همکاری با یکدیگر ادامه دهند و از هرگونه اقدامی که مانع از واگذاری دموکراتیک قدرت به مقامات و نهادهای منتخب میشود، خودداری کنند.
آنان از لیبیاییها درخواست کردند: پس از اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی فورا قدرت اجرایی از دولت موقت وحدت ملی به دولت جدید انتقال یابد و پارلمان منتخب نیز هرچه سریعتر تشکیل جلسه دهد و قانون اساسی دائمی لیبی را تدوین و تصویب کند.
در بیانیه پایانی نشست پاریس بر خروج تمام مزدوران و نظامیان بیگانه از لیبی، کمک کشورها و نهادهای جهانی در برگزاری انتخابات 24 دسامبر و پایبندی کشورها به قطعنامههای شورای امنیت در خصوص ممنوعیت ارسال سلاح به لیبی تاکید شده است.
به نوشته این پایگاه خبری پس از برگزاری نشست پاریس « عبدالحمید دبیبه » نخست وزیر دولت موقت وحدت ملی لیبی با شرکت در یک نشست مطبوعاتی گفت: در صورتی که انتخابات آینده به صورت توافقی ( قانون انتخابات ) و شفاف برگزار شود، قدرت اجرایی را به هر دولت منتخب ملت لیبی واگذار میکنم.
رئیس شواری ریاستی لیبی هم گفت: نشست پاریس به مطالبات مردم در خصوص انتخابات آینده پاسخ مثبت داد.
« محمد المنفی» درباره خروج مزدوران و نظامیان بیگانه از کشورش گفت: در اولین گام اجرای توصیه کمیته مشترک نظامی ( 5-5 ) 300 تن از مزدوران و نظامیان بیگانه از لیبی اخراج میشوند.
کمیته مشترک نظامی لیبی (5-5 ) پیشنهاد کرده است، مزدوران، جنگجویان و نظامیان بیگانه بایستی به صورت تدریجی و همزمان از این کشور اخراج شوند.
لیبیاییها بر اخراج بخشی از مزدوران و نظامیان بیگانه از کشورشان پیش از برگزاری انتخابات آینده تاکید دارند چرا که آنان را تهدیدی علیه امنیت لیبی میدانند و معتقدند دولت منتخب آینده روند اخراج مزدوران و نظامیان بیگانه را ادامه خواهد داد.
انتهای پیام/