رصدخانه کرونا در همه فرمانداری‌های استان مرکزی تشکیل شود


رصدخانه کرونا در همه فرمانداری‌های استان مرکزی تشکیل شود

گروه استان‌ها- رئیس علوم پزشکی اراک گفت: رصدخانه کرونا در همه فرمانداری‌های استان مرکزی تشکیل شود.

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، سید محمد جمالیان عصر امروز در جلسه ستاد مدیریت بیماری کرونا استان مرکزی با اشاره به وضعیت بیماری کرونا در استان اظهار داشت: با توجه به اینکه روند شیوع بیماری کرونا در دنیا افزایشی شده نمی‌توانیم نسبت به وضعیت کشورها به ویژه کشورهای همسایه بی‌تفاوت باشیم بلکه باید سیر افزایشی در ابتلا و بستری ناشی از این بیماری در کشورهای همسایه ما را هوشیارتر کند و با تحلیل‌های بیشتر تصمیمات دقیق‌تری اتخاذ شود.

وی افزود: اکنون در فصل بازگشایی مدارس قرار داریم که اداره کل آموزش و پرورش استان باید با همکاری دانشگاه علوم پزشکی اقدام به بازگشایی کند تا دانشگاه علاوه‌ بر نظارت، موارد بهداشتی را کنترل کند و والدین دانش‌آموزان نیز نگرانی در این زمینه نداشته باشند اما متاسفانه مدارس بدون هماهنگی در حال بازگشایی هستند در حالی که نباید شتابزده اقدام کرد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک ادامه داد: آموزش و پرورش باید با مراکز بهداشتی دانشگاه هماهنگی بیشتری داشته باشد به طوری که در شهرستان‌های کم جمعیت بدون هیچ تنشی مدارس باز شدند اما در اراک، ساوه و خمین انتظار می‌رود همکاری و هماهنگی بیشتر انجام شود.

جمالیان تصریح کرد: پیشنهاد می‌شود رصدخانه کرونا در همه فرمانداری‌های استان تشکیل شود تا روندهای معیوب در دستگاه‌ها و ارگان‌ها احصا شود و با دستگاه‌ها و صنوف متخلف برخورد قانونی انجام شود تا در آینده با چالش روبه‌رو نشویم.

وی عنوان کرد: مراکز بهداشت به اندازه فرمانداری‌ها قدرت اجرایی کافی ندارند به همین سبب فرمانداران باید در این زمینه ورود پیدا کنند و تعامل و همکاری بیشتری داشته باشند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک بیان کرد: با توجه به فرارسیدن فصل سرما و افزایش مراجعه به مطب‌ها و مراکز درمانی نظام پزشکی باید با پزشکان تعامل لازم داشته باشد و با برنامه‌ریزی در روند نوبت‌دهی از تجمع در مراکز و مطب‌ها جلوگیری شود.

جمالیان عنوان کرد: شهرداری و بهزیستی باید در زمینه مراکز کاهش آسیب و کمپ‌ها و انجام تست pcr نظارت داشته باشند و ادارات، نهادها و سایر ارگان‌ها برای تامین لوازم مورد نیاز حفاظتی و بهداشتی پرسنل و مراجعان اقدام کنند.

وی بیان کرد: تاکنون روند بیماری آنفولانزا چند مورد به صورت سرپایی بوده اما با سرد شدن هوا پیش‌بینی می‌شود افزایش روند بیماری به بستری و فوت داشته باشیم به همین سبب رعایت پروتکل‌های بهداشتی به ویژه در مدارس و دانشگاه‌ها باید در دستورکار باشد و برنامه‌ریزی داشته باشیم تا با شوک مواجه نشویم‌.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک تصریح کرد: تا 10 روز  گذشته در زمینه واکسیناسیون جایگاه دوم کشور را داشتیم اما اکنون سایر استان‌ها در حال پیشی گرفتن از ما هستند به طوری که 86 درصد جمعیت بالای 12 سال یک دز را دریافت کردند که باید در دز دوم به 85 درصد برسد اما هنوز با شرایط مطلوب فاصله داریم.

جمالیان عنوان کرد: با توجه به تنوع واکسن در استان از جمله برکت، سینوفارم، پاستوکووک و غیره باید اقناع‌سازی و اطلاع‌رسانی برای واکسیناسیون و درباره محاسن واکسن پاستوکووک آگاه‌سازی انجام شود و فرمانداران شهرستان‌های کمیجان، ساوه و محلات که کمترین میزان استقبال از واکسن داشتند در این زمینه اقدام کنند و برنامه‌ریزی جدی در این زمینه داشته باشند.

وی با اشاره به در پیش بودن روز پرستار گفت: باتوجه به زحمات و تلاش‌های شبانه‌روزی کادر درمان و پرستاران انتظار می‌رود تا به این مناسبت ویژه‌ برنامه‌ای برای قدردانی از تلاش‌های آنها برگزار شود به همین سبب دانشگاه مشکلات مالی دارد که انتظار می‌رود کمیته‌ای با حضور تعدادی از دستگاه‌ها برای برگزاری این ویژه‌برنامه تشکیل شود و صنایع استان نیز وارد میدان شوند.

ابتلا به کرونا در استان مرکزی 29 درصد کاهش یافت

"علی علیمحمدی"معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک هم در این جلسه با اشاره به آخرین وضعیت شیوع بیماری کرونا در استان گفت: در زمینه واکسیناسیون گروه سنی 12 تا 18 سال استان 132 هزار و 817 نفر واجد شرایط دارد که بیش از 89 هزار نفر از دانشگاه علوم پزشکی اراک و حدود 8 هزار نفر دانشکده علوم پزشکی خمین و حدود 34 هزار نفر دانشکده علوم پزشکی ساوه است که در این گروه بیشتر دانش‌آموز هستند و وضعیت شهرستان فراهان نسبت به سایر شهرستان‌ها مطلوب است‌.

وی افزود: میانگین واکسناسیون در استان در این گروه سنی حدود 83 درصد و در نوبت دوم 48 درصد است و بیشترین میزان واکسیناسیون در گروه سنی بالای 12 سال در آشتیان با 76 درصد، تفرش 77 درصد و فراهان 72 درصد ثبت شده همچنین کمترین میزان در کمیجان با 61 درصد،محلات 65 درصد و ساوه 63 درصد است.

علیمحمدی ادامه داد: میانگین واکسیناسیون گروه سنی 60 سال به بالا حدود 97 درصد است که 94 درصد نوبت دوم را دریافت کردند و بیشترین استقبال در گروه سنی 50 تا 69 سال است که تاکنون 95 درصد این گروه سنی دو دز واکسن را دریافت کردند و کمترین میزان استقبال از گروه سنی 20 تا 29 سال بوده که 53 درصد دو دز واکسن را دریافت کردند.

وی تصریح کرد: برای افراد بالای 60 سال که 4 ماه از تزریق دوز دوم آنها گذشته باشد دز سوم تزریق می‌شود که تاکنون 9 هزار و 22 نفر دز سوم را دریافت کردند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک ادامه داد: در هفته گذشته بیشترین موارد فوت در سنین 70 تا 79 سال و بیشترین موارد ابتلا در سنین 30 تا 39 سال بوده و زنان خانه‌دار، کارمندان، مشاغل آزاد، دانشجویان، بازنشستگان و کارگران بیشترین میزان ابتلا داشتند که بیشترین موارد فوت مربوط به زنان خانه‌دار بوده است.

علیمحمدی افزود: تعداد مبتلایان به کرونا در هفته سوم آبان‌ماه هزار و 326 نفر بوده که نسبت به هفته دوم 29 درصد کاهش داشته و موارد بستری در استان از 182 مورد به 149 مورد در هفته سوم 18 درصد کاهش داشته، موارد سرپایی با هزار و 676 مورد با کاهش 30 درصدی به هزار و 177 مورد رسیده و موارد فوت 40 درصد کاهش داشته است.

انتهای پیام/713/ح

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon