رئیس دفتر اکو: خدماتدهی جمهوری اسلامی به مهاجران افغانستانی هیچگاه متوقف نشد/ از ایران حمایت خواهیم کرد
گروه استانها ـ رئیس دفتر نمایندگی ادارهکل امور بشردوستانه اتحادیه اروپا (اکو) در ایران و پاکستان گفت: ایران جزو اولین کشوری است که پناهندگان افغانستانی به آن پناه میآورند لذا همانند سالهای گذشته از ایران حمایت خواهیم کرد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس، "تاهینی مایتری تاماناگوا" روز دوشنبه در نشستی که به منظور رسیدگی به وضعیت مهاجران افغانستانی در اداره کل اتباع و مهاجران خراسان رضوی برگزار شد، اظهارداشت:این نخستین بار است که من به ایران سفر میکنم و مایل هستم با فرصتها و چالشهای پیش روی کمک به جمعیت مهاجر افغانستانی که در ایران ساکن هستند، آشنا شوم.
وی افزود: ایران جزو اولین کشوری است که پناهندگان افغانستانی به آن پناه میآورند لذا همانند سالهای گذشته از ایران حمایت خواهیم کرد.
رئیس دفتر نمایندگی ادارهکل امور بشردوستانه اتحادیه اروپا (اکو) در ایران و پاکستان تصریح کرد:در سال 2016 حدود 172 میلیون یورو و در سال 2021 نیز 19 میلیون یورو از سوی اکو برای تامین وسایل مورد نیاز پناهندگان در ایران اختصاص یافت.
تنها 3 درصد مهاجران افغانستانی در مهمانشهرهای خراسان رضوی سکونت دارند
محمدتقی هاشمی مدیرکل امور اتباع و مهاجران خارجی استانداری خراسان رضوی نیز اظهارداشت: در دنیا بخش زیادی از جمعیت پناهندگان در اردوگاهها سکونت داده میشوند و حکومت و مردم آنان حضور پناهندگان و مهاجران را در میان ملت خودقبول نکردهاند در حالی که تنها 3 درصد از مهاجران افغانستانی ساکن خراسان رضوی در مهمانشهرهای ویژه پناهندگان از جمله در تربتجام ساکن هستند و بیشتر این جمعیت به صورت عادی در شهرستانهای خراسان رضوی زندگی میکنند.
وی افزود: اکنون نیز در کشور افغانستان، جمعیتی حدود 3 میلیون نفر به دلیل تحولات سیاسی و امنیتی رخ داده اخیر در افغانستان بیجا و مکان شده اند که اگر حمایتهای لازم از آنان صورت نگیرد، باید منتظر موج جدیدی از مهاجرت به سمت مرزهای ایران باشیم.
هاشمی با بیان این مطلب که شرایط خاص اقتصادی در ایران و فشارهای ناشی از آن، اجازه پذیرش مهاجر بیشتر را به ما نمیدهد خاطرنشان کرد: 58 هزار نفر دانش آموز افغانستانی در شهر مشهد در قالب 2 هزار کلاس درس در حال تحصیل هستند که 16 هزار نفر آنان حتی مجوز ورود ندارند ولی با توجه به فرمان مقام معظم رهبری، که کودکان و نوجوانان نباید از تحصیل محروم شوند، این تعداد نیز زیر پوشش خدمات تحصیلی قرار گرفتهاند و با مهاجرتی که به سمت ایران در حال انجام است با 30 هزار متقاضی جدید برای تحصیل در مشهد روبه رو خواهیم بود.
مدیرکل امور اتباع و مهاجران خارجی استانداری خراسان رضوی ادامه داد: اکنون 11 هزار نفر دانشجوی افغانستانی در دانشگاههای خراسان رضوی در حال تحصیل هستند که پنج هزار و 500 نفر از این تعداد به تحصیلات دینی و مذهبی اشتغال دارند.
وی اظهارداشت: در حال حاضر با 66 هزار مهاجر آسیب پذیر در مشهد روبه رو هستیم که هر کدام با مشکلات فراوانی مانند بیماری خاص و یا صعب العلاج مواجه هستند.ضمن اینکه تامین واکسن و انجام واکسیناسیون جمعیت مهاجران افغانستانی در مشهد و خراسان رضوی و درمان مبتلایان به کرونا در بین آنان با وجود چالشها انجام شده است.
هاشمی عنوان کرد: با وجود پرداخت مبالغی از سوی اداره امور اتباع و مهاجران خراسان رضوی، 10 میلیارد تومان بابت هزینههای درمانی مهاجران افغان به مراکز درمانی بدهکار هستیم.
انتهای پیام/281/ش