شبکه فاضلاب اهواز اصلاح هم شود؛ بازهم در مقابل بارندگی آسیب‌پذیر است

شبکه فاضلاب اهواز اصلاح هم شود؛ بازهم در مقابل بارندگی آسیب‌پذیر است

گروه استان‌ها_ با گذشتن فصل پاییز از نیمه و تثبیت شرایط فصلی در کل استان، کم‌کم بارش‌های پاییزی، سراسر استان را در برمی‌گیرد؛ اما آنچه مورد سوال است این است که آیا مرکز استان خوزستان امسال برای باردگی آمادگی دارد؟

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز ، سال 98 بی سابقه‌ترین سال بارندگی در طی 50 سال گذشته در استان خوزستان صورت گرفت که با توجه به نداشتن شبکه دفع آب‌های سطحی در شهر اهواز، خسارت فرآوان به شبکه فاضلاب شهر وارد شد که فرسودگی بیش از نیمی از شبکه فاضلاب شهر را به نمایش گذاشت.

در کنار موضوع فرسودگی شبکه فاضلاب، مسطح بودن شهر اهواز و مجهز نبودن شهر به شبکه دفع آبهای سطحی سبب شد که در کوچکترین بارشی، پس زدگی فاضلاب و بالا آمدن آب در نقاطی از شهر رخ دهد.

ورود فاضلاب به خانه‌های مردم با یک بارش کوتاه مدت روایت عجیب و مرسوم روزهای بارانی اهواز در سال‌های گذشته بود که همه به مسئله مدیریت شهری اسبق اهواز باز می‌گردد که علی‌رغم هشدارهای متعدد کارشناسان شهری در خصوص خطر عدم وجود شبکه دفع آب‌های سطحی به مدیران وقت، گوش شنوایی برای هشدارها نبود و امروز شاهد آن هستیم که چوب بی‌تدبیری مدیران سابق شهر اهواز را نه تنها کل شهروندان بلکه کل استان می‌پردازد و باید برای رفع این معضل کمک مقامات کشوری را طلب کرد.

فرآیند بازسازی شبکه کوتاه مدت نیست

در این باره سعید دشتی زاده مدیر شرکت آبفا اهواز در گفت‌وگو با خبرنگاران با بیان اینکه تمام تلاش خود را برای کاهش آلام مردم در سال‌های گذشته به کار گرفته‌ایم، اظهار داشت: فرآیند ترمیم کامل شبکه فاضلاب شهری اهواز که بیش از نیمی از آن فرسوده است، یک فرآیند 5 ساله است که در این خصوص 120 پروژه فعال در سطح شهر در حال انجام است.

وی افزود: براساس برنامه‌ریزی صورت گرفته در صورت تحقق اعتبارات لازم شبکه فاضلاب اهواز پس از 5 سال به طور اساسی بازسازی و ترمیم خواهد شد اما این به معنی این نیست که شبکه فاضلاب اهواز در مقابل بارندگی مصون است.

مدیر شرکت آبفا اهواز تصریح کرد: شبکه فاضلاب اهواز هرچقدر هم که سرعت و توان دفع بیشتر هم داشته باشد توان مقابله با بارندگی همچون سال 98 را ندارد و علاوه براینکه قدرت مقابله ندارد بلکه آسیب پذیر است و باز باید شاهد حفاری‌هایی در سطح شهر برای ترمیم شبکه باشیم.

دشتی زاده اضافه کرد: ترمیم و بازسازی شبکه فاضلاب باید همزمان با اجرای پروژه شبکه دفع آب‌های سطحی صورت بگیرد که در این خصوص شهرداری به عنوان متولی اصلی این کار باید نسبت به احداث شبکه دفع آب‌های سطحی در شهر در طی این 5 سال اقدام کند.

وی در خصوص اینکه اهواز در حال حاضر آمادگی بارندگی را دارد یا خیر گفت: تمام تلاش ما بر کاهش میزان آسیب پذیری شهر در مقابله با بارندگی بوده است و در این جهت قطعاً، شدت خسارات مردم در سال‌های کاهش می‌یابد اما تماماً رفع نشده است.

درتلاشیم عقب‌افتادگی‌های گذشته را جبران کنیم
پروژه فاضلاب شهر اهواز عزم جدی و منابع ملی را طلب می‌کند که در این خصوص مجتبی یوسفی، نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی با اشاره به موضوع انباشت موضوع مسائل شهری اهواز در طی چندین دهه اخیر اظهار داشت: تمام تلاشمان را بر آن داشتیم که با جذب منابع ملی و سرعت بخشی به پروژه‌های شهری اهواز این تاخیر بیش از چند دهه را جبران کنیم.

وی افزود: از ظرفیت مجلس و کمیسیون تلفیق با عنایت مقام معظم رهبری توانستیم 1750 میلیارد تومان از صندوق توسعه ملی را برای مسئله فاضلاب و حدود 300 میلیارد تومان دیگر را برای پروژه آب‌های سطحی اهواز جذب کنیم که خوشبختانه این مهم اجرایی شد.

نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: هم اکنون اهواز به یک کارگاه بزرگ عمرانی تبدیل شده است که بالغ بر 90 پیمانکار در نقاط بحرانی و مختلف شهر در حال انجام و پیگیری پروژه‌های فاضلاب و دفع آب‌های سطحی هستند که البته تلاش ما افزایش این تعداد اکیپ‌ها و تجهیزات برای سرعت بخشی به کار است.

به گزارش تسنیم به نقل از سازمان هواشناسی استان خوزستان، روزهای آینده، استان و شهر اهواز شاهد سامانه‌های بارشی گسترده است که روزهای آینده اهواز را پرباران خواهد کرد که این مسئله باتوجه به خسارات بارندگی سال‌های گذشته شهروندان را از وضعیت آتی شهر نگران کرده است که باید دید آیا تلاش مدیران دولت فعلی در 4 ماهه گذشته نتیجه خواهد داد و یا باز باید منتظر جاری شدن و بالازدن فاضلاب در نقاط شهر باشیم؟

انتهای پیام/331/ی

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon