تجهیز ۱۰۰۰ کتابخانه در مدارس

تجهیز 1000 کتابخانه در مدارس

۱۰۰۰ کتابخانه در مدارس کشور همزمان با بیست‌ونهمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران توسط آموزش و پرورش و با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تجهیز می‌شوند.

به گزارش خبرگزاری تیسنیم‌، وزارت آموزش و پرورش همزمان با هفته کتاب به منظور ترویج فرهنگ کتاب خوانی، یکشنبه 30 آبان‌ماه افتتاحیه پنجمین «جشنواره دانایی توانایی» و «جشنواره کتاب سال معلم»  را در مدارس سراسر کشور برگزار می‌کند. همچنین بزرگداشت هفته کتاب و کتاب خوانی در مدارس و جشن اهدای کتاب به کتابخانه‌های مدارس توسط اولیای دانش آموزان از دیگر برنامه‌های وزارت آموزش و پرورش طی هفته کتاب در مدارس خواهد بود.

1000 کتابخانه در مدارس کشور همزمان با بیست‌ونهمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران و با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تجهیز می‌شوند. همچنین از مروجان کتاب در استان‌ها و کتابخانه‌های مدارس فعال در دوران کرونا و هفته کتاب توسط وزارت آموزش و پرورش استان‎ها تجلیل می‌شود.

بر اساس این گزارش، پویش معرفی کتاب توسط معلمان سراسر کشور به دانش آموزان و اجرای طرح ملی آمارگیری کتابخانه‌های مدارس سراسر کشور ( بازشماری تعداد کتاب و کتابخانه ها در سامانه همگام) نیز از دیگر برنامه‎هایی است که همزمان با هفته کتاب و همچنین در طول سال تحصیلی اجرا می‌شود.

وزارت آموزش و پرورش آیین افتتاحیه مرحله مقدماتی طرح 50 هزار نمایشگاه کتاب در 50 هزار مدرسه را در هفته کتاب برگزار خواهد کرد اما اجرای این برنامه در دهه فجر صورت خواهد گرفت. اجرای دستورالعمل طرح ملی وجین کتابخانه‎ها نیز از دیگر برنامه‌های این وزارتخانه است که در طول سال تحصیلی در مدارس سراسر کشور انجام می‌شود.

توجه به کودکان در برنامه‌های هفته کتاب ضروری است

بیژن نوباوه، نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، در گفت‌وگو با ستاد خبری بیست و نهمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران، ضمن اشاره به اهمیت برگزاری هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران،‌ گفت: مسئله کتاب و کتابخوانی در کشور ما موضوعی است که کمتر به آن پرداخته شده است و حاکمیت باید با برنامه‌های مدون به مسئله کتابخوانی بپردازد و برای آن برنامه‌ریزی کند. کارهایی که در کشور ما انجام می‌شود کمتر موجب می‌شود مردم را به کتابخوانی ترغیب کند؛ زیرا کتابخوانی زمانی انجام می‌شود که احساس نیاز به آن وجود داشته باشد.

نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با اشاره به مطالعه کتاب در میان قشر دانشجو یادآور شد: دانشجویان برای مطالعه به کتاب نیاز دارند و برای پاسخ به این نیاز کتاب می‌خوانند؛ این احساس نیاز باید در میان جامعه‌، رسانه‌ها و مراجعات به علوم ایجاد شود.

وی با بیان این‌که برگزاری هفته کتاب همانند برگزاری نمایشگاه‌های کتاب برای جامعه اثرگذار است، تصریح کرد: معتقدم که کتابخوانی را باید اساسا از دوران طفولیت در میان  جامعه نهادینه کرد، در بسیاری از کشورها کتابخوانی را به عنوان درس در مدارس قرار می‌دهند و یکی از درس‌ها و کلاس‌های بچه‌ها کتابخوانی است.

نوباوه تصریح کرد: طبق مشاهداتی که دارم متوجه شدم که بسیاری از کتاب‌های مرتبط با دروس مختلف را در اختیار کودکان قرار می‌‌دهند، هیچ اجباری برای خواندن نمی‌کنند و حتی استعدادیابی‌شان را از نحوه و میزان مطالعه کتاب‌های مورد علاقه‌شان انجام می‌دهند و در پایان دوره دبستان معلم می‌داند که دانش‌آموز به کدام حوزه علاقه دارد.

وی بر لزوم آموزش یادگیری کتابخوانی به بچه‌ها تاکید کرد و گفت: ما در مدارس کتابخوانی را در بچه‌ها نهادینه نمی‌کنیم؛‌ در حالی که اگر بچه‌ها در دوران طفولیت کتاب نخوانند به سختی در سنین بالاتر به کتاب روی می‌آورند و کتابخوانی را به عنوان یک عادت صحیح دنبال می‌کنند.

او با بیان این‌که راهکارهای کتابخوانی در میان کودکان باید در برنامه‌های هفته کتاب گنجانده شود تا موثر باشد، اظهار کرد: باید کاری کنیم که بچه‌ها از دوران طفولیت و از خانه و مدرسه کتاب خواندن را باید بگیرند و اگر این اتفاق در درازمدت بیافتد نتیجه و پدیده بسیار خوبی برای کشور ما به همراه دارد.

نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی درباره طرح توزیع یارانه کتاب از طریق کتابفروشی‌ها(طرح‌های فصلی فروش کتاب) عنوان کرد: هر طرحی که تسهیلات فراهم کند تا جامعه به سمت خرید کتاب سوق پیدا کند خوب و اثرگذار است، اما یادمان نرود که کتابخوان واقعی کتاب را به هر قیمتی خریداری می‌کند و در این میان باید زمینه‌ها فراهم شود.

بیژن نوباوه در پایان سخنان خود گفت: باید زمینه‌ای فراهم شود که این یارانه برای قشر دانش‌آموز و دانشجو بیشتر فراهم شود تا اثرگذاری بیشتر و بهتری برای جامعه به همراه داشته باشد و عادت به مطالعه در میان این گروه‌ها تقویت شود.

بیست‌و‌نهمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران از بیست‌وچهارم آبان‌ماه آغاز شده و تا یکم آذرماه 1400 با شعار «جای خالی را با کتاب خوب پُرکنیم» در سراسر کشور ادامه دارد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
طبیعت
triboon
گوشتیران