روایت تسنیم از ضرورت اجرای یک طرح بزرگ آبی/ سد "تنگ سرخ" یاسوج را از تشنگی نجات می‌دهد

روایت تسنیم از ضرورت اجرای یک طرح بزرگ آبی/ سد "تنگ سرخ" یاسوج را از تشنگی نجات می‌دهد

گروه استان‌ها ــ موضوع احداث سد تنگ سرخ و حواشی پیرامون آن سبب داغ شدن این موضوع در فضای رسانه‌ای استان شده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از  یاسوج،سد تنگ سرخ در شهرستان بویراحمد 11 سال پیش در منطقه تنگ سرخ در مرز بین استان کهگیلویه و بویراحمد و فارس به زمین زده شد و هم اکنون 40 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

سد تنگ سرخ علاوه بر تأمین آب شرب، کشاورزی و صنعتی برای شهرستان بویراحمد و به‌ویژه شهر یاسوج، قرار است سهم عظیمی نیز در تأمین آب شرب شهر شیراز داشته باشد.

اجرای سد تنگ سرخ و انتقال بخشی از آب این سد به استان فارس باعث انتقادات زیادی شده‌ است، منتقدان این سد در دو حوزه به جبهه گیری می‌پردازند، گروه اول مخالف اجرای سد از این بابت هستند که سد فاقد مجوزهای لازم زیست محیطی است.

اما گروه دوم فی‌النفسه با اجرای سد مشکل ندارند، اما با انتقال سهمی از این آب به استان فارس مشکل دارند و آن را اجحاف در حق مردم بویراحمد و شهر یاسوج می‌دانند.

این سد که تا سال 99 تنها 11 درصد پیشرفت فیزیکی داشت با تزریق اعتبارات لازم هم‌اکنون قریب به 40 درصد پیشرفت دارد و در سفر رئیس جمهوری به استان کهگیلویه و بویراحمد وزیر نیرو وعده قیچی شدن روبان افتتاح آن را برای سال 1401 به مردم داده است.

موضوع احداث سد تنگ سرخ و حواشی پیرامون باعث داغ شدن این موضوع در فضای رسانه‌ای استان شده و شاید بسیاری از مردم خواستار شفافیت در این زمینه باشند.

رسول فرهادی مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان کهگیلویه و بویراحمد اجرای شد تنگ سرخ را نه تنها برای استان کهگیلویه و بویراحمد مضر نمی‌داند، بلکه معتقد است با اجرای این سد و با توجه به چالش افزایش جمعیت در شهر یاسوج، اجرای سد می‌تواند کمک شایانی به رفع مشکلات کم‌آبی در آینده کند.

وی بیان کرد: در صورت اجرای این سد و ذخیره شدن آب چالش کم‌آبی در فصول سال به ویژه تابستان نه تنها در بخش شرب که در بخش کشاورزی و صنعتی نیز قابل مرتفع شدن است.

فرهادی در پاسخ به شائبه مشکلات زیست محیطی رودخانه بشار با اجرای سد تنگ سرخ، اظهار داشت: با رهاسازی حقآبه زیست محیطی سد تنگ سرخ و وجود دو چشمه «گردو کنگک» و «خرمناز» در پایین دست سد، رودخانه بشار دچار مشکل زیست محیطی نخواهد شد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان کهگیلویه و بویراحمد، گفت: حق‌آبه استان فارس از 72 میلیون متر مکعب در گذشته به 56 میلیون متر مکعب کاهش یافته‌ است.

کیومرث حاجی زاده معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه طرح مطالعاتی سد تنگ سرخ در سال 80 شروع و کار اجرای آن از سال نود آغاز شده است، اظهار داشت: این سد هم‌اکنون 38 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

وی حق آبه زیست محیطی سد تنگ سرخ بویراحمد را 38 میلیون متر مکعب عنوان کرد و گفت: هیچ سدی بدون در نظر گرفتن حق آبه زیست محیطی ساخته نمی‌شود.

به گفته مدیرکل دفتر ارزیابی زیست محیطی سازمان محیط زیست 6 کمیته فنی در طول این 10 سال در سازمان محیط زیست برای سد تنگ سرخ برگزار شد که در نهایت مجوز در شهریورماه در چهارچوب استان کهگیلویه و بویراحمد صادر شد و در واقع هنوز انتقال آب به استان فارس هنوز به بررسی نرسیده و مطالعات آن به سازمان محیط زیست ارائه نشده است.

حمید جلالوندی با تاکید بر اینکه در مجوز تصریح شده که مجوز در ارتباط با کهگیلویه و بویراحمد است، ادامه داد: برنامه تمهیدات و اثرات محیط زیستی سد تنگ سرخ به عنوان یک سند پیوست مجوز است.

مزایای احداث سد تنگ سرخ

1- تامین آب شرب شهری یاسوج بلهزار، مادوان، نرگاه، سرابتاوه و دیگر روستاهای اطراف:

منابع فعلی تامین آب شرب شهر یاسوج و حومه در حال حاضر مواردی از قبیل چشمه آبشار، چاه‌های پارک ساحلی، چاه‌های منطقه چم گنجشکی، تنگ کبوتری و مادوان است که با توجه به نوساناتی که در طول سال به واسطه فرا رسیدن فصل گرم و کاهش افت فشار آب از این منابع داریم با احداث سد تنگ سرخ امکان تامین پایدار و بدون قطعی فراهم می‌شود ضمن اینکه فشار برداشت بر روی این منابع آب زیرزمینی نیز برداشته شده و طبعاً با افزایش جمعیت در حاشیه شهر این نیاز روز به روز بیشتر می شود.  

2- تامین آب کشاورزی: زمین‌های حاشیه شهر شهر و حومه از قبیل اراضی کشاورزی سرابتاوه، نرگاه، چنارستان، علی آباد، دلی اولاد مومن و مزدک و غیره که مساحتی در حدود هشت هزار هکتار می‌باشند در صورت پیاده سازی شبکه آبیاری و زهکشی امکان تامین آب آنها به صورت پایدار فراهم و در نتیجه این زمینه اشتغال بیش از هر8 هزار نفر به صورت دائم فراهم می‌شود.از آنجایی که منابع تامین آب کشاورزی فعلی شهر یاسوج بسیار ناپایدار هستند نه تنها امکان توسعه کشاورزی برای این اراضی وجود ندارد بلکه امکان حفظ اراضی کشاورزی موجود نیز فراهم نیست.

3- تامین آب صنعت:

از آنجایی که یکی از اهداف احداث سد و تامین آب صنعت می‌باشد امکان تامین آب مورد نیاز شهرک‌های صنعتی فرودگاه، سرابتاوه، دشت روم، کرد لاغری، که در حال حاضر آب مورد نیاز آنها از آب شرب شهری تامین می‌کنند زمینه تامین آب این صنایع متناسب با استانداردهای کیفیت آب مورد نیاز صنعت فراهم می‌شود.

4- توسعه گردشگری

شهر یاسوج هر ساله به واسطه آب و هوای بسیار مطبوع به ویژه در فصول گرم سال پذیرای گردشگران و مهمانانی از سرتاسر کشور می‌باشد از آنجایی که برخی از چشم اندازهای شهر یاسوج از قبیل پارک ساحلی، وابسته به جریان داشتن آب در بستر رودخانه می‌باشد و این بستر در فصل گرم سال خشک می‌باشد با احداث سد در صورت استفاده از حقابه محیط زیستی آن امکان جریان داشتن آب در بستر رودخانه فراهم می‌شود این امر منجر به توسعه گردشگری در سرتاسر طول رودخانه بشار شده و ضمن اینکه با احداث سد یک دریاچه مصنوعی ایجاد می‌گردد که آن نیز به واسطه چشم انداز بسیار زیبا در منطقه تنگ سرخ زمینه توسعه صنعت گردشگری را در این منطقه فراهم می‌آورد.

وزارت نیرو , وزارت نیرو , وزارت نیرو , وزارت نیرو , وزارت نیرو , وزارت نیرو , وزارت نیرو ,

انتهای پیام/542/س

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
خانه خودرو شمال
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
triboon