"بهره‌وری" حلقه گمشده کشاورزی در استان کرمان است


"بهره‌وری" حلقه گمشده کشاورزی در استان کرمان است

گروه استان‌ها – استان کرمان یکی از قطب‌های کشاورزی کشور است با این وجود کشاورزی استان کرمان سنتی بوده و بهره‌وری حلقه گمشده کشاورزی استان است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان ، نشست تخصصی ارتقاء و افزایش ضریب بهره‌وری فرآیند تولید در کشاورزی استان کرمان شامگاه گذشته با حضور محمدرضا پورخاتون معاون بهبود تولیدات گیاهی اداره کل جهاد کشاورزی شمال استان کرمان، سیدمحمدرضا ترابی‌موسوی رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی استان کرمان و محسن کمال‌الدینی رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمان در سیزدهمین نمایشگاه بین‌المللی کشاورزی، ادوات و ماشین‌آلات، نهاده‌ها، تجهیزات گلخانه‌ای و سیستم‌های آبیاری کرمان در محل نمایشگاه بین‌المللی جنوب شرق برگزار شد.

محمدرضا پورخاتون معاون بهبود تولیدات گیاهی اداره کل جهاد کشاورزی شمال استان کرمان در این نشست با بیان اینکه مطالبه جدی از کشاورزی استان کرمان، نوین شدن و افزایش  بهره‌وری است اظهار داشت: به مقوله بهره‌وری در حداقل 40 سال گذشته توجهی نشده است.

وی با اشاره به اینکه کشاورز آنچنان که باید نسبت به هزینه‌ای که در زمان کاشت می‌کند، برداشت ندارد گفت: حدود 27 هزار دلار، ارزش تولیدات کشاورزی در استان است که نسبت به میزان آبی که مصرف می‌شود چیزی نیست.

معاون بهبود تولیدات گیاهی اداره کل جهاد کشاورزی شمال استان کرمان با بیان اینکه تولیدات کشاورزی باید با توجه به منابعی که در استان کرمان وجود دارد انجام شود و آب یک لازمه است افزود: دانش فنی کشاورزی به اندازه کافی در استان کرمان وجود دارد اما کشاورزان آنچنان که باید از آن استفاده نمی‌کنند.

وی با اشاره به اینکه کشاورزان استان، الگوی کشت را به‌خوبی رعایت نمی‌کنند بیان کرد: باید کشاورزی نوین با استفاده از افزایش دانش و بهره‌وری بالا را در جامعه فرهنگ سازی کنیم.

پورخاتون با بیان اینکه کشاورزان یک جامعه دیرپذیر هستند و متاسفانه کمتر به تغییر تن می‌دهند گفت: تنها راه برون رفت از این چالش استان فرهنگسازی، معرفی الگوهای برتر در کشاورزی و همچنین در نظر گرفتن مشوق‌هایی برای کشاورزانی است که کشاورزی سنتی را کنار می‌گذارند.

سید محمدرضا ترابی‌موسوی رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی استان کرمان نیز در این نشست با اشاره به اینکه کشاورزی استان کرمان باید متحول شود و نیاز به یک طرح تحول نوین در کشاورزی دارد اظهار داشت: منابع انرژی باید بهینه مصرف شود و اگر این منابع بهینه‌سازی شود، قطعاً تولید هم چند برابر خواهد شد.

وی با بیان اینکه امروز میزان برداشت پسته در استان کرمان کاهش پیدا کرده و اگر بخواهیم به این روش پیش برویم کشاورزی استان محکوم به فنا و نابودی است گفت: انتقال تکنولوژی جدید به استان لازمه کشاورزی کرمان است.

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی استان کرمان با اشاره به اینکه کشاورزان نیاز به یک الگو دارند و باید الگوهای موفق کشاورزی مدرن به آنها معرفی شود افزود: یکپارچه سازی اراضی کشاورزی و اتمام خرده مالکی در استان یک ضرورت است.

وی با بیان اینکه کشاورزان باید کشاورزی صادرات محور را در دستورکار خود قرار دهند ادامه داد: بانک‌ها می‌توانند با تامین نقدینگی به کشاورزان برای تغییر کمک کرده و با آنها همکاری کنند تا کشاورزی سنتی را کنار بگذارند.

ترابی‌موسوی با اشاره به اینکه رسانه‌ها باید کشاورزان نمونه که بهره‌وری را افزایش داده‌اند معرفی کنند تا الگوسازی شود گفت: امروز بدون ارتقای علم و دانش، کشاورزی سودی ندارد.

در این نشست محسن کمال‌الدینی رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمان نیز اظهار داشت: سازمان نظام مهندسی کشاورزی استان کرمان 15 هزار عضو دارد.

وی با بیان اینکه بخش کشاورزی استان کرمان بیمار است و باید راهکاری برای خروج از این وضعیت پیدا کنیم گفت: خروج از کشاورزی سنتی، افزایش دانش کشاورزان و مهندسی کردن فرآیند تولید را در سازمان نظام مهندسی پیگیری می‌کنیم.

رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمان با اشاره به اینکه ورود دانش به مزارع و واحدهای تولیدی را پیگیری می‌کنیم اما این موضوع باید به یک گفتمان غالب در استان تبدیل شود افزود: محدودیت منابع آبی در استان کرمان برای همه وجود دارد اما کشاورزان ما اعتقادی به آن نداشته و همچنان با روش سنتی کشاورزی می‌کنند.

انتهای پیام/511/ی

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon